Komentowana treść: Nadchodzi remake gry "Ubek"
[#61] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@MUFA-amigaone-pl, post #60

SUPER- czekamy OK
[#62] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@MUFA-amigaone-pl, post #60

Będzie trzeba obejrzeć.
[#63] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#64] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#65] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#66] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#67] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#68] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#69] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@karolb, post #68

Ciekaw jestem ile jej sztuk wyszlo. Nigdzie jej mie widzialem nawet w czasach Amigi w mlodosci gry Polskich Developerów nie wpadaly w rece.
[#70] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@ptaq, post #69

Polskie gry w połowie lat 90 oscylowały w cenach około 20-40 zł. Daj 4 dychy jeśli stan jest dobry i tyle.
1
[#71] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@ptaq, post #69

Z tego co pamiętam, to Eureka jako dystrybutor Escomu dodawał tą gre do każdej Amigi z pakietem Magic.
2
[#72] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"
https://youtu.be/QGklBdk8mi0?si=aa7O3-cDRs5J3hzA
1
[#73] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@Hubez, post #72

Czyli nie będzie wersji na klasyki 68k ?
1
[#74] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@lukjan, post #73

1
[#75] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@waldiamiga, post #74

Niestety, ze względu na ograniczenia 3D w Amidze klasycznej może być z tym jednak ciężko. Natomiast wersja dla AmigaOS 4, dzięki owocnej współpracy Szymona Ulatowskiego z Markiem Głogowskim, jest już na ukończeniu. Tak to wygląda na mojej X5000.

5
[#76] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@MUFA-amigaone-pl, post #75

Ciężko, czyli wykonalne czy nie? A pod CGX?
[#77] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@amikoksu, post #76

Jeśli chodzi o te źródła z których kompilowana była wersja AmigaOS 4, to jest to niewykonalne, przynajmniej tak stwierdził Marek, który kompilował odsłonę dla AmigaOS 4. Z drugiej strony Szymon dokonał kilku modyfikacji źródeł, by w ogóle była możliwa poprawnie działająca wersja pod AmigaOS 4. Nie wykluczam więc że po wykonaniu kolejnych większych modyfikacji, wersja dla AmigaOS byłaby możliwa, natomiast ja nie jestem programistą, nie wiem jak duże musiałyby być te modyfikacje i czy byłyby realne do wykonania, więc nie chciałbym tutaj robić ludziom nadziei. Najlepiej gdyby wypowiedział się na ten temat Marek lub ewentualnie Szymon (o ile ma tu konto).
[#78] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@MUFA-amigaone-pl, post #75

Niestety, ze względu na ograniczenia 3D w Amidze klasycznej może być z tym jednak ciężko.

Nawet pod 060+RTG/Pistorm/Vampire?

Nie takie cuda widywałem.
[#79] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@MUFA-amigaone-pl, post #77

Spoko. Też ciekawe jakie by miało wymagania, żeby się prezentowało jak na AmigaOS 4, albo bardzo podobnie. No ale może się dowiemy.
[#80] Re: Nadchodzi remake gry "Ubek"

@_DiskDoctor_, post #78

Ale co, że silnik nowego Ubeka miałby niby wymagać NG? Wolne żarty szeroki uśmiech
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem