[#16]
Re: Demoparty Decrunch 2024 (Wrocław)
@grxmrx,
post #15
Nie, nie przyszło mi to do głowy, ponieważ sam prowadzę strony internetowe i wiem, że podstawowa informacja, nawet jeżeli przychodzi w ostatniej chwili, tam powinna się pojawić najpierw, a nie na obcych platformach jak X czy Facebook. Strona internetowa imprezy to podstawowe źródło informacji dla wszystkich - zarówno dla tych, którzy posiadają konta na X-ie czy FB, jak i dla tych, którzy z jakichś powodów z tych portali nie korzystają. To nie jest wyjątek jak już wspomniałem - w kwestii imprez komputerowych strony internetowe są robione jakby z musu, albo w zasadzie nie wiadomo po co (patrz - strona Silly Venture, która zaraz po party jest likwidowana i powstaje nowa dotycząca kolejnej imprezy - jest to więc bardziej reklama party, niż informacja dla ludzi, że o zwycięzcach nie wspomnę, o których na stronie cisza).
Nie wiem dlaczego zaczynasz wypowiedź od "a przyszło Ci do głowy..." - żeby pokazać, że słabo szukam, nie potrafię przekopać tych zasobów internetu, o których MYŚLELI organiztorzy (i jak widać nie tylko ja)? Zamiast odrobiny refleksji jest pretensja do mnie, że nie szukałem tam, gdzie niby powinienem.
Aktualizujcie stronę z taką łatwością, z jaką piszecie posty na FB czy X-ie. Jeżeli jest to trudnejsze, to zróbcie stronę tak, żeby... Nie, co ja gadam, przecież to nie Koło Gospodyń Wiejskich, tylko demoscena - najlepsi z najlepszych, maniacy komputerowi itd. Chyba nie powiesz mi, że wrzucenie informacji z linkiem na stronę to dla demoscenowca wielka trudność i trzeba korzystać z innych platform (X)?
I żeby nie było - to, co napisałem wcześniej, to żadna krytyka, tylko zwykły fakt. Wymieniłem ponadto kilka miejsc, w których szukałem - strona internetowa (od niej zacząłem), Facebook, Discord... Niestety, X-a nie używam, ale z drugiej strony - w innej sytuacji mógłbym się dowiedzieć np. "a przyszło Ci do głowy, że organizator zamieścił informację w postaci eleganckiego pliku dźwiękowego na Soundcloudzie?". I też bym na to nie wpadł. :)
PS. Kolega, który skomentował mój wcześniejszy post, również wpadł na taką samą metodę sprawdzania informacji o streamie. Więc może coś jednak jest na rzeczy. "Nie przyszło Ci do głowy", że może nie warto iść w zaparte? :) Zwłaszcza, że nic się tak naprawdę nie stało i tylko zwyczajnie poinformowałem o problemie, który być może w przyszłości będzie można rozwiązać?
Ostatnia aktualizacja: 19.05.2024 21:47:19 przez XTD