@MDW, post #26
MDW:
Uruchamiaczek klasycznych amigowych gier w ostatnich latach wyszło min. kilka, a od ponad 20 lat nie wyszła żadna sensowna aktualizacja na przykład jakiegoś programu graficznego dla Amigi. Nie tak wyobrażałem sobie amigową przyszłość. Nawet w retro śmietniku. Dosłownie zeSNESowiliśmy nasz ulubiony komputer. I nie jest to komplement…
djpiotrs:
Możesz to wszystko zmienić i napisać taki program na A68K.
MDW:
Amiga ze standardowymi układami zupełnie przestała mnie interesować pod koniec lat 90 XX wieku. Zupełnie nie ciągnie mnie do powrotu do klasycznej konstrukcji. Prędzej zająłbym się Atari XL/XE.
@MDW, post #26
Amiga ze standardowymi układami zupełnie przestała mnie interesować pod koniec lat 90 XX wieku
@djpiotrs, post #32
@djpiotrs, post #32
Ściga albo już prześciga te NG z PPC.
@djpiotrs, post #32
Dzisiaj to wiem że Pc był słusznym wyborem.
@Don_Adan, post #24
Retro Games oplacilo uzycie oryginalow w swojej konsoli. A ci od A600GS nie.
@aramir86, post #21
A czym jest ten AmiBench to sam nie wiem. Nie przypada mi do gustu, ale znajdą się pewnie osoby, które preferują takie wodotryski.
@_DiskDoctor_, post #37
@don_rafito, post #47
wygląd AOS4
kompatybilność z x86 AROSa
@don_rafito, post #47
Funkcjonalność MorpOSa, wygląd AOS4, kompatybilność z x86 AROSa, implementacja emulacji 68k i układów specjalizowanych z WinUAE i jeszcze żeby soft że wszystkich platform na tym śmigał. System doskonały. Zrobiliby złoty interes jakby się tam na górze wszyscy skrzyknęli i założyli jedna wspólną firmę. I każdy programista dalej kontynuował by swoje dzieła, niezależnie od architektury. Na takiej Amidze śmigało by wszystko. Wszystkie mini, maxi, GSy, Vampiry i Warpy i co tam jeszcze jest, poszło by w odstawkę. A każdy miałby taką Amigę w domu o jakiej zawsze marzył.
@don_rafito, post #47
@amikoksu, post #51
@KM_Ender, post #52
Mówisz, że nie nauczymy rozpoznawać, że program/gra wymaga OCS/AGA, ile RAM, jakiej, nie przetestuje czy ruszy na 000/020/030, KS?
które wyszkoli się maszynowo i same będzie rozpoznawać jaki optymalny konfig dla starego ADFa użyć
@KM_Ender, post #50
Do tego jeszcze AI w procesorze, które wyszkoli się maszynowo i same będzie rozpoznawać jaki optymalny konfig dla starego ADFa użyć, tak by po wrzuceniu na dysk i kliknięciu program/gra uruchamiał się bez problemów. Emulacją OCS/ECS/AGA realizowane przez kartę graficzną.