Komentowana treść: Roguecraft już w sprzedaży
[#1] Re: Roguecraft już w sprzedaży
Zapłacone, promocja 7.99 (+ $1.84 VAT) wciąż aktualna ok, racja
Gra ma świetną grafikę OK pytanie czy wciągnie na tyle, żeby pograć dłużej
6
[#2] Re: Roguecraft już w sprzedaży
O będzie grane dziś :)
Ale fajny piksel.
2
[#3] Re: Roguecraft już w sprzedaży
Zakupione OK

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2024 13:14:23 przez tukinem
4
[#4] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@BULI, post #1

pytanie czy wciągnie na tyle, żeby pograć dłużej

Nie grałeś w demo?
1
[#5] Re: Roguecraft już w sprzedaży
Ciekawa gra. Proste reguły. Zarówno mapa, jak i całe komnaty przy każdej nowej grze są generowane losowo.

Zaciekawiło mnie, że bootując z ADFa nie uruchomi się przy NTSC, ale gdy uruchomiłem z OS 3.2 uruchomionym w NTSC, to gra ładnie się przeskalowała i działa.
[#6] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Drakon, post #4

Przyznaję, że nie
[#7] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@BULI, post #6

To zagraj może najpierw w demo ;)
[#8] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Drakon, post #7

Już za późno, dziś wieczorem poleci pełna wersja
2
[#9] Re: Roguecraft już w sprzedaży
Tak wygląda gra, za którą można wołać 149 PLN za wersję pudełkową.
4
[#10] Re: Roguecraft już w sprzedaży
Gry z grafiką izometryczną nigdy nie były moimi ulubionymi. Zawsze musiałem siadać trochę bokiem do monitora żeby pamiętać który kierunek joya to jest góra/dół, a który lewo/prawo. szeroki uśmiech Ale muszę przyznać, że ta gra wygląda rewelacyjnie i już sama grafiką przykrywa całą moją niechęć do izometryków. Ktoś naprawdę potrafi pixlować. Jestem pod ogromnym wrażeniem. OK Jeżeli do tego jeszcze jest jakaś grywalność to fiu fiu... mamy hit.
3
[#11] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@MDW, post #10

Mogłaby być opcja sterowania tak, że postać porusza się dopiero po wychyleniu joysticka na ukos.
1
[#12] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Drakon, post #4

Nie grałeś w demo?

Ja przy demie niemal usnąłem. :D
[#13] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Pinto, post #9

a gdzie zakupić box ?
2
[#14] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Dorian3d, post #13

tutaj

oj... "SOLD OUT"

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2024 19:05:01 przez tukinem
[#15] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Dorian3d, post #13

Przegapiłeś. Zapewne nie było na YouTube

Osoby, które nabyły wersję pudełkową w przedsprzedaży powinny ją otrzymać do końca września 2024. Nowa partia wersji pudełkowej planowana jest na bliżej nieokreśloną przyszłość i będzie to uzależnione od zapotrzebowania.

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2024 19:30:33 przez mailman
[#16] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@tukinem, post #14

Ciekawe ilu jest realnie użytkowników Amigi 68k, gotowych kupić nowy soft, hardware i nową (nie fpga) ulepszoną ( coś jak mityczna Amiga 6000 z opisów MA). Skoro gra się tak szybko wyprzedała, to może jest retro nisza.pomysł
3
[#17] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@BULI, post #1

Gra ma świetną grafikę OK pytanie czy wciągnie na tyle, żeby pograć dłużej

Takie gry potrafią wciągnąć bez reszty. Sam zagrywałem się w Hacka i NetHacka na Amidze CDTV.

Komnaty i podziemia są generowane na bieżąco, więc za każdym razem jest inna łamigłówka i inny labirynt.

Pamiętam walkę ze stworami, zbieranie skarbów, szukanie ukrytych przejść.

Tutaj jest do tego cudowna oprawa graficzna.

Gratuluję takiej produkcji. OK Planuję kupić w połowie miesiąca.

@KM_Ender

Amiga jest niszą już od 1995 roku. Ja uwielbiam ją głównie właśnie ze względu na taką twórczość jak Roguecraft.

Wcześniej uwielbiałem szperać po Aminecie, czytać polskie pisma o Amidze. Grać w nowinki.

Nieco wcześniej zafascynowały mnie programy i gry na płycie CDPD.

Mamy już Amigę 5000. Kto ma i lubi (oraz stać go) to używa. Ja akurat marzę o A4000T, bo to taki fajny model - Amiga klasyczna, kompatybilna, z możliwością rozbudowy, w pięknej obudowie Tower.

Nowe modele powstały: Pegasos, AmigaOne. W zasadzie dzisiaj liczy się kompatybilny system operacyjny. Kolega Mufa daje przykład, że można używać Amigę 5000, czerpać z tego radość i dzielić się z innymi.

Od nowszego sprzętu mamy inne wymagania. Liczymy, że pójdzie przeglądarka, gry z PC itd.

Ja uprawiam Amigowanie, które mi pasuje najbardziej. To głównie ludzie, którzy sporo wnieśli do rozwoju platformy i środowiska.

Staram się czerpać radość z użytkowania Amigi 1200. Nie zrobię zakupów on-line. Nawet z pocztą może być problem (choć myślałem, by pobierać listy poświęcone Amidze przez kabelek null-modem).

Ale uruchomię nowego Roguecrafta, ElektroMana i Sołtysa AGA. Porysuję w Deluxe Paint 4 i 5. Poszperam w "akwarium" (przeglądarka dysków Freda Fisha) na płytach z serii CDPD I-IV. Poprogramuję pod Amiga OS w CygnusEd. Odpalę prawie każdy program M68k z Aminetu.

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2024 21:18:44 przez Hexmage960
1
[#18] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Pinto, post #9

Dlatego czekam na przesyłkę ;P
1
[#19] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Hexmage960, post #17

Mityczna Amiga 5000/6000 z opisów MA miała Motorolę 68060 i kartę graficzną. Szkoda, że nie wyszła.
[#20] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@KM_Ender, post #19

Amigi z 060 i kartą GFX wyszły lata temu przecież. Dosłownie "Fakty i Mity".
[#21] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Dorian3d, post #13

Powiem wam ze bardzo ładny box i zakupie do kolekcji sama gra tez ma niskie wymagania 2 Mb ram 68000 i wyglada to tak jak powinno wyglądać na A600

Box klasa
https://assets.bigcartel.com/product_images/383630550/games_rogucraft_amiga.png

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2024 23:43:00 przez HOŁDYS
3
[#22] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@HOŁDYS, post #21

bardzo ładny box i zakupie do kolekcji

Ma być jakaś kolejna partia, czy o czymś nie wiem? Bo już dawno wyprzedane.
[#23] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@kempy, post #12

tez. zatem pytanie jak ktos kupil juz to czy w tej wersji takze gra kaze tyle czasu czekac po przejsciach miedzy komnatami? juz nie pamietam dokladnie, ale byly jakies opoznienia dodane zupelnie niepotrzebnie i odechciewalo sie przez to grac mimo, ze gra wyglada wypas, to ten jeden szczegol mnie dobil
1
[#24] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Drakon, post #22

Doczytaj całą wiadomość.
[#25] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@mailman, post #24

Doczytaj całą wiadomość.

Czytałem. "Bliżej nieokreślona przyszłość" to to samo, co "być może będzie, być może nie będzie".
1
[#26] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Drakon, post #25

Zapytaj wydawcę.

Z oficjalnej strony wydawcy podlinkowanej w wiadomości:

Physical pre-orders were available during the entire month of July 2024 at Thalamus Digital and was available in 3 different options; Standard Edition, Deluxe Edition, and Zero Clucks Edition!
THANK YOU to everyone who pre-ordered and supported us! The physical copies are planned to be shipped sometime in September 2024.

New physical copied are planned to be offerend at a later point depending on demand
[#27] Re: Roguecraft już w sprzedaży
Graficznie może być, ale monotonna. Wydaje mi się, że został zmarnowany potencjał. Po pięciu minutach już wieje nudą. Ukończył już ktoś wszystkie poziomy?
2
[#28] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@amikoksu, post #27

Jak dla mnie bomba.
Muzyka, grafika, proste zasady oraz K-L-I-M-A-T
Lubię gry do, których mogę z marszu usiąść i pograć dla fun'u.
Jedna z lepszych w jakie grałem w ostatnich latach.

Nie narzekam, bo to obecnie żaden problem, ale:
Ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z wymaganiami ECS?
Skoro nie potrzebuje 2MB Chip to koszerna A500 z np ACA500 (2MB Fast Ramu) nie wystarczy?
Dość niespotykane.

PADŁEM na 5 lvl

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2024 13:07:50 przez movin
3
[#29] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@tukinem, post #11

Mogłaby być opcja sterowania tak, że postać porusza się dopiero po wychyleniu joysticka na ukos.

Też kiedyś myślałem o takim rozwiązaniu. Ale chyba jednak wolę siedzieć bokiem niż pilnować żeby dwa styki w joysticku na pewno pstyknęły.
Jakimś rozwiązaniem dla mnie byłoby podłączenie joysticka z okrągłą (nieprofilowaną do dłoni) dźwignią. Wtedy obróciłbym go sobie w dłoni o 45 stopni i miałbym wrażenie, że wychylam go na ukos. I wreszcie mógłbym usiąść przed prosto przed monitorem.

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2024 14:15:02 przez MDW
[#30] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@BULI, post #1

Wciągnie! :D Super giera
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem