Gra ma świetną grafikę OK pytanie czy wciągnie na tyle, żeby pograć dłużej
Takie gry potrafią wciągnąć bez reszty. Sam zagrywałem się w Hacka i NetHacka na Amidze CDTV.
Komnaty i podziemia są generowane na bieżąco, więc za każdym razem jest inna łamigłówka i inny labirynt.
Pamiętam walkę ze stworami, zbieranie skarbów, szukanie ukrytych przejść.
Tutaj jest do tego cudowna oprawa graficzna.
Gratuluję takiej produkcji.

Planuję kupić w połowie miesiąca.
@KM_Ender
Amiga jest niszą już od 1995 roku. Ja uwielbiam ją głównie właśnie ze względu na taką twórczość jak Roguecraft.
Wcześniej uwielbiałem szperać po Aminecie, czytać polskie pisma o Amidze. Grać w nowinki.
Nieco wcześniej zafascynowały mnie programy i gry na płycie CDPD.
Mamy już Amigę 5000. Kto ma i lubi (oraz stać go) to używa. Ja akurat marzę o A4000T, bo to taki fajny model - Amiga klasyczna, kompatybilna, z możliwością rozbudowy, w pięknej obudowie Tower.
Nowe modele powstały: Pegasos, AmigaOne. W zasadzie dzisiaj liczy się kompatybilny system operacyjny. Kolega Mufa daje przykład, że można używać Amigę 5000, czerpać z tego radość i dzielić się z innymi.
Od nowszego sprzętu mamy inne wymagania. Liczymy, że pójdzie przeglądarka, gry z PC itd.
Ja uprawiam Amigowanie, które mi pasuje najbardziej. To głównie ludzie, którzy sporo wnieśli do rozwoju platformy i środowiska.
Staram się czerpać radość z użytkowania Amigi 1200. Nie zrobię zakupów on-line. Nawet z pocztą może być problem (choć myślałem, by pobierać listy poświęcone Amidze przez kabelek null-modem).
Ale uruchomię nowego Roguecrafta, ElektroMana i Sołtysa AGA. Porysuję w Deluxe Paint 4 i 5. Poszperam w "akwarium" (przeglądarka dysków Freda Fisha) na płytach z serii CDPD I-IV. Poprogramuję pod Amiga OS w CygnusEd. Odpalę prawie każdy program M68k z Aminetu.
Ostatnia aktualizacja: 02.09.2024 21:18:44 przez Hexmage960