Komentowana treść: Roguecraft już w sprzedaży
[#31] Re: Roguecraft już w sprzedaży
Kupione! szeroki uśmiech
2
[#32] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@deejayremix, post #30

Kurcze, giera jest naprawdę dobra OK chociaż trzeba przyznać, że nie każdemu będzie odpowiadał ten typ rozgrywki.
Odpalona na monitorze CRT wygląda jeszcze miodniej całus
Muzyka rzeczywiście robi klimat ok, racja
Na początku miałem mały problem z orientacją i sterowaniem z klawiatury, ale po kilku minutach i podpięciu joya wszystko działa naturalnie i intuicyjnie OK
[#33] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@BULI, post #32

Odpalona na monitorze CRT wygląda jeszcze miodniej

Eee. szeroki uśmiech
[#34] Re: Roguecraft już w sprzedaży
Ta gra to w zasadzie Rogue64 z C64. Mechanika przeniesiona zywcem z commodorka,z nowa grafika i zmiana na rzut izometryczny. Pierwowzor bardzo mi sie podobal, przeszedlem kilkukrotnie. Tutaj wersje Amigowa tez bym chcial kupic ale pudelka szybko sie rozeszly czekam na dodruk.
[#35] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Axi0maT, post #34

Kupione, całkiem fajna gierka szeroki uśmiech z innej beczki ktoś doczytał co to za strzałki które pokazują się na podłodze w niektórych pomieszczeniach ? szeroki uśmiech
[#36] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@Axi0maT, post #34

Mechanika przeniesiona zywcem z commodorka,

Tak coś podejrzewałem. Dlatego szybko się nudzi - jest mało urozmaicona, powtarzalna. Jak to w grach na 8 bit.
[#37] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@mike100, post #35

Chyba chodzi ci o spękane kafelki z których "wystaje" lawa (przejście po nich zabiera nam energię), nie są to strzałki, chociaż ja też przez chwilę się nad tym zastanowiłem.
Wczoraj pograłem dłużej i przeszedłem kilka leveli. Też bałem się, że będzie zbyt nudo i powtarzalnie i na razie tak nie jest- gra się świetnie ok, racja
UWAGA SPOJLER
W trzecim levelu nieźle mnie nastraszył kufer z kosztownościami, który po podejściu do niego zamiast otworzyć swoją zawartość zaczął mnie atakować OK
2
[#38] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@BULI, post #37

Całe ZŁOOO ubiteszeroki uśmiechOK
2
[#39] Re: Roguecraft już w sprzedaży

@AD99, post #38

Brawo- prawie wszystkie sekrety wyłapane OK
Szkoda, że tylko 10 leveli
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem