@Jacques,
post #42
Hehe tak myślałem że chodzi o te nieszczęsne kilka pikseli

w oryginale Electrobody/Electroman czytałem wiele opinii, że gra jest bardzo ośmiobitowa.
Tonego każdy programował po swojemu. Ja się wzorowałem na filmiku XXLa (brata Rafała), który napisał krótką demonstrację. Nie twierdzę, że idealnie to zrobiłem, ale wszystko na oko.
Przypomnę, że Tonego sterowanie pisałem półtora roku temu. Electromana trochę ponad rok temu. Amirobbo 2 może półtora miesiąca temu. Gogogo w trakcie pisania AmiRobbo2, ale z góry miałem założone, że TonyGo/GoGoGo to proste minigry jako zabijacze czasu, a nke symulatory
@Hexmage960: masz rację, nie powinienem używać floppy motoru do takiej intensywnej pracy. Chciałem zrobić coś, czego jeszcze nie było nigdy, czego koderzy z 8-bit nie podrobią, stąd też sterowanie myszką. I tak popełniłem ten sam błąd, co przy Tonym. Skończyłem grę jako pierwszy, Vladimir od wersji Atari widział jak wygląda i działa wersja amigowa i wiedział co zrobić, aby przebić moją wersję. Różnica jest taka, że ja nie jestem ekspertem w Amidze, a on w Atari jest, tak samo jak Maciek od C64, który napisał Tonego na Commodore. To było jak zawody, gdzie każdy chciał pokazać co potrafi, a Tony to praktycznie moja pierwsza duża gra na Amigę jaką napisałem, dlatego wersja amigowa jest biedna, aczkolwiek mnie się w nią bardzo dobrze gra i chyba tylka ja ją przeszedłem całą na Amidze 1200.