Komentowana treść: TuneFinder 1.2
[#1] Re: TuneFinder 1.2
Pomocny programik.
Prosty, funkcjonalny.
1
[#2] Re: TuneFinder 1.2

@mwb113, post #1

Gdy ktoś ma wyrejestrowany odbiornik RTV i w związku z tym nie płaci opłat, to czy używając tego programu będzie musiał płacić?

Zgodnie z tym:

Rozporządzenie Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji z dnia 10 maja 2023 r. w sprawie wysokości opłat abonamentowych za używanie odbiorników radiofonicznych i telewizyjnych.

Dz.U. 2023 poz. 943.

To dla kolegi, bo pytał...

Normalnie Bareja wiecznie żywy.

Przepraszam za offtop :)
[#3] Re: TuneFinder 1.2

@karolb, post #2

Dzieki za info, to mój pierwszy program za którego używanie można pójść do pudla. Wiec proszę nie wysyłajcie mi waszych kwitków za abonament.
2
[#4] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #3

super OK!
[#5] Re: TuneFinder 1.2
Zarąbisty program. Siedzę sobie przy Ami i słucham radia. Super!
Nie znalazłem Radia Nowy Świat - nie da się, czy ja coś źle szukam?
Nie mogę zmienić rozmiaru okna programu (jest ustawiony na sztywno?), w rozdzielczości 1024x768 wystaje poza pulpit.
[#6] Re: TuneFinder 1.2

@karolb, post #2

Zgodnie z informacjami, które można znaleźć w sieci do opłacenia abonamentu RTV obliguje również posiadanie smartfona lub tabletu, a nie tylko telewizora czy radioodbiornika. Teraz do tej listy należy jeszcze dopisać posiadanie Amigi, albo samego emulatora WinUAE

Rzekomo kontrolerzy PP mają chodzić po domach i sprawdzać kto ma komórkę i inne sprzęty umożliwiające oglądanie lub słuchanie treści objętych opłatą abonamentową.

Ostatnia aktualizacja: 27.11.2024 20:57:37 przez Ponki1986
1
[#7] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #6

Przepraszam za offtop.

Ostatnia aktualizacja: 27.11.2024 22:16:50 przez karolb
[#8] Re: TuneFinder 1.2

@Kitech, post #5

1) Radio Nowy Świat działa tylko z SSLem, Trzeba zaznaczyć Only HTTPS, żeby wyświelic HTTPSowe stacje
2) Nie wiem jak to możliwe, bo u mnie przy czcionce 9 miesci się na hires PAL. Sprawdziłem na 1024x768 i nie zajmuje nawet 1/10 ekranu. Poniżej screenshot
[#9] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #8

1) Wielkie dzięki za podpowiedź.
2) Faktycznie, trochę źle się wyraziłem. Okno programu jest prostokątem rozciągniętym w poziomie, o niedużej wysokości i dużej szerokości. Prawa strona prostokąta wystaje mi poza pulpit. Przestawiłem rozdzielczość ekranu na 1280x1024 i ładnie się mieści, ale słabo widzę litery przy mojej krótkowzroczności. Co ciekawe u Ciebie na screenie widzę gadżet zmiany rozmiaru okna (trójkącik w prawym, dolnym rogu), który u mnie nie występuje. Czcionkę mam dość sporą z uwagi na krótki wzrok.
[#10] Re: TuneFinder 1.2

@Kitech, post #9

Prawa strona prostokąta wystaje mi poza pulpit. Przestawiłem rozdzielczość ekranu na 1280x1024 i ładnie się mieści, ale słabo widzę litery przy mojej krótkowzroczności. Co ciekawe u Ciebie na screenie widzę gadżet zmiany rozmiaru okna (trójkącik w prawym, dolnym rogu), który u mnie nie występuje.

Spoko, ekran powinien się skalować, ale wyłączyłem te opcje przy tworzeniu okna. Jak sprawdzę czy to poprawnie działa, wrzucę wersje z poprawkami.

Ostatnia aktualizacja: 27.11.2024 22:51:53 przez sand
[#11] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #10

No to czekam cierpliwie.OK
1
[#12] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #8

Ja natomiast zauważyłem, bynajmniej u mnie, że w polskiej lokalizacji tekst jest wyśrodkowany na przyciskach, ale po bokach wyjeżdża po za klawisz. Mam tu na myśli chyba "Zapisz pojedynczą".
[#13] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #12

Dzięki za przypomnienie, te polskie tłumaczenie jest zrobione po macoszemu :) poprawię jak skończę ulubione
[#14] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #6

Teraz do tej listy należy jeszcze dopisać posiadanie Amigi

Trzeba było ją już dopisać ponad ćwierć wieku temu. Radia na swojej Amidze słuchałem w 2000 roku, a ja raczej byłem internetowo opóźniony i zacząłem go używać w domu dopiero gdy pojawiła się możliwość posiadania stałego łącza (liczenie impulsów mnie nie interesowało).

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2024 10:00:37 przez MDW
2
[#15] Re: TuneFinder 1.2
Mam pytanko - używam WinUAE i z sentymentu Kick/WB 3.0.

Wymagania 3.1 wynikają z powodu ROM'u, czy może wystarczy pod 3.0 podmienić jakiś plik systemowy na nowszy?
[#16] Re: TuneFinder 1.2

@karolb, post #15

Wcześniej używałem funkcji która doszła w 3.1, ale po jakimś czasie przepisałem ten kod, wiec powinna bez problemu pójść. Skorzystaj z tej wersji tu obniżyłem wymagania. Przetestowałem tylko na ROMie 3.0 na WB 3.1 i się odpalił i wyszukuje, wiec powinno być ok.
[#17] Re: TuneFinder 1.2

@MDW, post #14

Radia na swojej Amidze słuchałem w 2000 roku

Na biurku zazwyczaj mam komputer do pracy i Amigę. Wcześniej słuchałem radia na komputerze pracowym, ale przez pandemie i po, kiedy wszyscy pracują z domu, przy częstych rozmowach wolę korzystać z zewnętrznego radia. Słucham głównie z ciekawości i dla odkrywania nowej muzyki. Często wybieram nietypowe stacje z Francji, Czech, Niemiec albo nawet z Afryki, żeby zobaczyć, co tam ciekawego grają.
2
[#18] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #16

Działa :) OK
[#19] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #17

Czy pod MorphOS ( u mnie Mini MAC) będzie ten program działał?
[#20] Re: TuneFinder 1.2

@gilban, post #19

Nie mam przy sobie morphosa, ale podobno działa. Na AOS4 też.
[#21] Re: TuneFinder 1.2

@gilban, post #19

U mnie na iBook G4 A1133 i MorphOsem działa bardzo dobrze. Niesty najnowsza wersja AmigaAMP wiesza się tuż po uruchomieniu. Dlatego napisałem skrypt, który z pliku playlisty .pls wyciąga adres strumienia, który dalej można odtworzyć w innych programach. Tutaj link do wątku.
[#22] Re: TuneFinder 1.2

@gilban, post #19

Czy pod MorphOS ( u mnie Mini MAC) będzie ten program działał?

Gdyby nie to pod MorphOS mamy bardzo zgrabny RNORadio oraz WebRadio, który jest pluginem ScreenBar więc jest bardzo poręczny i nie zabiera miejsca na ekranie.
[#23] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #21

To może napisz do Thomasa od AmigaAmpa. Jakby inne programy miały możliwość otworzenia pliku bądź streama przez Arexxa, to by nie było problemu dodania, konfiguracji w której mógłbyś wybrać program. Niestety np. Songplayer nie ma tego zaimplementowanego, więc pozostaje tylko export.
[#24] Re: TuneFinder 1.2

@MDW, post #22

Dokładnie, ja to tylko napisałem na Aosa 3, mając świadomość że aos4 i morphos posiada podobne programy. Zresztą pod morphosem czy aos4 możesz poprostu wejść na stronę i skopiować sobie link. Co na aos3 jest to niemożliwe. Musze zobaczyć sobie jak napisać datatyp pod mp3 to może przynajmniej na 3.2 można by było odtwarzać bez amigaampa. Chociaż jeszcze fajniej jakby można w to mhi zaprzęgnąć.

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2024 19:25:10 przez sand
1
[#25] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #23

Wysłałem wiadomość do Thomasa z zapytaniem o wersję AmigaAMP dla MOSa. Jak otrzymam odpowiedź to się nią podzielę.
[#26] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #25

Wiele lat nie używałem AmigaAMP. Czy Mamoń coś czego nie mają inne planety dla MorphOS? Jest sens się bić o AmigaAMP?
[#27] Re: TuneFinder 1.2

@MDW, post #26

Czy Mamoń coś czego nie mają inne planety dla MorphOS?
Inżyniera Mamonia w to nie mieszajmy... Niezależnie od tego, czy na innych planetach, czy na Ziemi.

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2024 16:45:28 przez Krashan
2
[#28] Re: TuneFinder 1.2
Wrzucilem beta z możliwością dodawania stacji do ulubionych, jak cos to tu jest link.
[#29] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #20

Mogę potwierdzić że na Amidze X5000_40 OS4.1 program działa bez problemów.

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2024 00:01:36 przez neuron55
2
[#30] Re: TuneFinder 1.2

@Krashan, post #27

Ech, efekt pisania w biegu, na małym ekranie, bez okularów. szeroki uśmiech Nie rzuciłem okiem po napisaniu, bo bardzo możliwe, że licznik czerwonego światła na skrzyżowaniu zbliżał się do zera albo zwolniła się kasa w Lidlu.
Ciekawe, że słownik autokorekty ma coś takiego jak „Mamoń”…

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2024 13:29:30 przez MDW
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem