Komentowana treść: TuneFinder 1.2
[#31] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #28

Nowa beta sprawdzona i działa prawidłowo. Czy można dodać do programu, aby od razu na starcie ustawiał kraj i kodek jaki wcześniej zapisali byśmy w ustawieniach? Bez uprzedniego klikania w gadżety cykliczne.
[#32] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #31

Pewnie tak :) nie myślałem o tym, ale to zrobię pewnie dzisiaj późnym wieczorem. Myślę, że jedynym stosownym miejscem jest dodanie tego do obecnych settings. Bo raczej iść drogą gdzie ostatnio użyta opcja jest ustawiona jako domyślna chyba nie ma sensu.
[#33] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #31

Czy można dodać do programu, aby od razu na starcie ustawiał kraj i kodek jaki wcześniej zapisali byśmy w ustawieniach?

Ok zrobione, jednak zrobiłem to tak, ze zapisuje ostatnio ustawiony codec i kraj. Już nie chciało mi się robić dodatkowych ustawien. Ostatnia wersja w tym samym miejscu.
[#34] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #33

Potwierdzam, wszystko działa super OK
1
[#35] Re: TuneFinder 1.2
Tutaj można zobaczyć jak TuneFinder robi świetną robotę na kolegi Blizzardzie PPC ok, racjaOK
3
[#36] Re: TuneFinder 1.2

@BULI, post #35

Fajnie, że ktoś tego używa. Zrobiłem to pod swoje potrzeby i nie sądziłem, że ludzie będą chcieli korzystać z czegoś takiego. A do tego co chwilę dostaję nowe pomysły na rozwój czegoś, co miało być prostym programem CLI do zapisywania playlist. Z drugiej strony przynajmniej mam gdzie pokodować coś w C, bo w pracy, jak to w pracy, nie zawsze jest na to czas. Dzisiaj nawet ktoś zaproponował, że w ramach podziękowania chce mi wysłać pieniądze. @BULI powyżej jest nowa wersja w ktorej możesz zapisać ulubione stacje i ustawić ulubiony kraj i codec.

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2024 02:57:40 przez sand
1
[#37] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #36

Otrzymałem odpowiedź ws. AmigaAMP dla MorphOSa. Niestety nie będzie wersji natywnej ponieważ Thomas nie posiada sprzętu z zainstalowanym MOSem. Z tego samego powodu nie może sprawdzić dlaczego wersja 68k zawiesza się zaraz po uruchomieniu.
2
[#38] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #37

U to slabo. Szkoda, ze nie ma za bardzo innego programu któremu można wysłać OPEN %s przez AREXXa.

Wrzuciłem nowa wersje tutaj . W weekend postaram się wrzucić na Aminet jak przetestuje. Dodalem i poprawiłem ulubione, możliwość ikonizacji programu (to tak po polsku się nazywa?), startowanie AmigaAmp razem z TuneFinderem, zapisywanie położenia okna, plus pare dodatków.
[#39] Re: TuneFinder 1.2

@sand, post #38

W sumie AMPlifier również obsługuję podobne komendy do AmigaAMP i działa bez problemu pod MorphOSem. Ale niestety jest dużo starszy i nie rozwijany przez co nie obsługuje HTTPS. Chociaż większość strumieni nadawanych jest przez HTTP.
[#40] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #39

Sprawdziłem najnowszą Betę:

- Ikonifikacja działa prawidłowo, na WB pokazuje się ikonka (def_tool.info). Po kliknięciu w nią ta znika, ale nie otwiera się z powrotem okno programu, a w dodatku wszystko się zawiesza. O dziwo AmigaAMP nadal odtwarza w tedy strumień.

- W oknie ustawień, opis pola z możliwością wskazania ścieżki do AmigaAMP "wyjeżdża" po za lewą krawędź okna. Mowa o wersji EN, PL nie sprawdzałem.

- Używam FreeWhell do obsługi kółka myszy. W poprzednich wersjach TuneFinder mogłem przewijać listę wyszukanych stacji za pomocą kółka, najnowsza beta nie reaguje na kółko.

Nie wiem jak zapisać pozycję okna, czy dzieje się to automatycznie? Po za tym reszta działa dobrze.

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2024 12:19:22 przez Ponki1986
1
[#41] Re: TuneFinder 1.2

@Ponki1986, post #40

Dzieki. A Ktora to jest beta? Ogolnie wszystko co napisales to poprawione. def_tool.info tez poprawilem w drugiej becie 3.2 . Wieszanie bylo spowodowane bledem listy ale tez poszlo w niepamiec. Jedyne co jeszcze moze byc nie tak to przewijanie kolkiem. Jesli przewijanie nie zapisuje sie automatycznie to znaczy ze masz stara bete. beta3. Dzisiaj wrzuce pelny build z wheelem.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem