Komentowana treść: Gorky 17 dla systemu WarpOS
[#1] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

Port jest dostępny za darmo dla posiadaczy wersji 68k nabytej w sklepie Alinea Computer.

…a co w przypadku zakupu w ArchiTech?
[#2] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@_DiskDoctor_, post #1

Ja też tam kupiłem
1
[#3] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@_DiskDoctor_, post #1

Na stronie Archi-Tech nie ma informacji. Prawdopodobnie też. Jeżeli pojawi się tam informacja, to oczywiście zostanie dopisane.
2
[#4] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@mailman, post #3

Dziękuję serdecznie.
[#5] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS
Ciekawe kiedy będzie wersja do pobrania ze strony Hyperionu bez niepotrzebnych pośredników i poczty. Nie wspominając o śmieciach w postaci pudełka, stika (palucha) i kto go tam wie czego tam jeszcze. Może, wówczas cena spadnie nie tylko o 5 Euro przed świętami, ale o 10 Euro, a kto wie może i więcej. Jeśli jednak dalej firma będzie się upierać na archaiczną formę dystrybucji to po prostu pogram sobie w inne gry.
1
[#6] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@koczis, post #5

Taka forma dystrybucji jak najbardziej na plus. Ale mogłaby być opcja pobrania przez internet jak komuś wystarczy sam plik.
3
[#7] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@_DiskDoctor_, post #1

Architec otrzymał ode mnie archiwum z aktualizacją WarpOS z pozwoleniem na udostępnienie go nabywcom wersji 68k 6 grudnia 2024 r.
2
[#8] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@koczis, post #5

Przepraszam, nie mam pojęcia, o czym mówisz.
1
[#9] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@amikoksu, post #6

Tutaj: https://www.hyperion-entertainment.com/index.php/downloads?view=files&parent=38 (musisz zarejestrować swój numer seryjny Gorky17 i posiadać konto na stronie).
1
[#10] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@MagicSN, post #8

To dlatego, że mój wpis jest o wersji 68k. Sorki za zamieszanie.
[#11] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@koczis, post #10

na 68k kupiłem w pakiet
[#12] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@MagicSN, post #7

Ok napisałem do niego zobaczmy czy wyśle
[#13] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@koczis, post #5

Nie każdy kupuje gry, żeby w nie GRAĆ
5
[#14] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@_DiskDoctor_, post #1

4
[#15] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS
udalo sie komus demo odpalic? probowalem na warpie 100mhz, odpala sie filmik, a pozniej guru.

probowalem tez na os 4.1 na bppc z voodoo, ale tam sie otwiera jedynie szary ekran.

duzo nie kombinowalem, bo jakos dlugo te pliki sie pobieraly z aminetu i to mi zajelo najwiecej czasu, jutro jeszcze pomecze na ppc
[#16] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@juen, post #15

odpaliłem na os 3.2, mediator voodoo i ppc 333mhz, coś muszę robić nie tak bo może mam z 1fps?
[#17] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@juen, post #15

Jeśli chodzi o 100 MHz - być może masz zainstalowany system operacyjny, który nie rozpoznaje pliku cookie stosu (rozpoznaje go system operacyjny 3.2). Spróbuj uruchomić z powłoki z wcześniejszym „stosem 2000000”. Albo z jakiegoś powodu twój system nie lubi odtwarzacza filmów (jednym z powodów może być to, że masz zainstalowaną bibliotekę mpega.library, która nie pasuje do twojego procesora, chociaż instalator pyta cię, czy powinien zainstalować odpowiednią wersję). Odtwarzacz filmów zawiesza się, jeśli zainstalowana jest niewłaściwa biblioteka mpega.library (odtwarzacz filmów nie został napisany przeze mnie, to Riva). Możesz spróbować tymczasowo wyłączyć filmy, tworząc plik env:g17/g17_disableintros (zawartość pliku nie ma znaczenia, liczy się tylko to, czy istnieje, czy nie). Jeśli chodzi o 1 fps na PPC, to zdecydowanie jest to błędne. Jesteś pewien, że jest to zainstalowana wersja WarpOS (zarówno Exe, jak i magicsystem.dll), a nie wersja 68k? Jeśli chodzi o Classic OS4, muszę przyznać, że nie testowałem tego, ale nie mam pojęcia, dlaczego nie działa.

W tej grze testowano systemy 100 MHz 060 (różne, nie jestem pewien, jakich marek) i 300 MHz BPPC.

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2024 12:53:14 przez MagicSN
[#18] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@MagicSN, post #17

bez inter zadzialalo na warp 105mhz, ale ciezko by tu mowic o grywalnosci, w kazdym razie dziala!
[#19] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@MagicSN, post #17

U mnie na ApocalypsePPC chodzą płynnie i filmy i gra. Jednak po jakimś czasie gra się wywala z komunikatem out of memory. Mam 128MB na Apocalypse, trzeba mieć 256MB?
[#20] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@jargo, post #19

@jargo:

Tak, jeśli spojrzysz na minimalne specyfikacje wymienione na stronie Alinea, zobaczysz „minimum 192 MB”. Problem polegał na tym, że gra na PC używa plików mapowanych w pamięci, których nie ma w AmigaOS. Podzielenie plików dat nie jest niestety łatwym zadaniem w przypadku Gorky17. Tak więc ostatecznie pozwoliło to eksplodować wykorzystaniu pamięci przez grę. 256 MB byłoby w rzeczywistości lepsze niż 192 MB, w przeciwnym razie mógłbyś uruchomić „długie bitwy” dopiero po „świeżym starcie”, podczas gdy przy 256 MB powinno być dobrze nawet podczas gry dłuższej niż jedna bitwa. Niestety, większość wykorzystania pamięci dotyczy również zakończenia bitwy. Nie wiedziałem, że istnieją systemy Apocalypse/Sonnet z zaledwie 128 MB.

BTW, dobra wiadomość: wersja 68k i WarpOS są kompatybilne z zapisami gry (właśnie to sprawdziłem ).
1
[#21] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@MagicSN, post #20

Jak na razie to te 128MB to na wszystko starczało, ale ok skoro tak jest w wymaganiach to trzeba będzie dolutować drugie 128MB ;).
[#22] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@jargo, post #21

Ach, naprawdę trzeba je lutować w przypadku tego typu kart? (Nigdy ich nie widziałem, takie karty mają tylko niektórzy moi betatesterzy).
[#23] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS
Na MorphOSie demo 68k się wywala natomiast wersja WarpOS działa całkiem sympatycznie (nie jestem fanem tego typu gier więc tylko trochę poklikałem). Wyłączyłem animacje bo coś się kaszaniło z nimi.
[#24] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@jargo, post #21

do czego ? te 128?
[#25] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS
Jak działa Gorky17 na Blizzardzie PPC i BVision, filmik Benka:
2
[#26] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@Dorian3d, post #14

Właśnie byłem na stronie Architekta z zamiarem kupna Gorky17 i widzę, że nie ma tego na stanie
Napisałem do niego maila z zapytaniem czy będzie jeszcze miał Gorky17 w swojej ofercie ok, racja
[#27] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@michal_zukowski, post #23

tak, trochę debugowałem wersję 68k z pomocą użytkownika morph.zone, ale ostatecznie zdecydowałem, że lepszą drogą będzie stworzenie wersji WarpOS, która nie miałaby problemów z wersją 68k (w której występowały takie rzeczy jak zawieszanie się przy wywołaniach GetSysTime)
1
[#28] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@jargo, post #21

Jak na razie to te 128MB to na wszystko starczało

Do Quake3, RTCW czy Jedy Knight nie wystarczy 128MB ok, racja
[#29] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@Dorian3d, post #14

I dostał ktoś wersję WOS od Archi-Tech? Wysyłali hurtem, czy trzeba molestować indywidualnie?
[#30] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@fazior, post #29

Przeoczyłem maila od Architec, że nie mogą uzyskać dostępu do pliku na Google Drive. Wysłałem im teraz przez WeTransfer. Albo możesz go pobrać ze strony Hyperion, jeśli zarejestrowałeś grę.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem