Komentowana treść: Gorky 17 dla systemu WarpOS
[#31] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@BULI, post #25

Żeby filmiki działały szybciej na Blizzardach PPC i przy okazji, żeby był pełny ekran na współczesnych monitorach 16:9, warto wyciąć czarne pasy i zredukować rozdzielczość mpeg do np 640x360 (16:9).

I przy okazji, AMP2 kiepsko sobie radzi z doborem rozdzielczości ekranu (best mode) do rozdzielczości filmu i ignoruje aspect ratio
Ponieważ mam zdefiniowanych do różnych celów dużo niestandardowych rozdzielczości w systemie, AMP2 do filmików z Gorky17 nie otwiera mi ekranu 640x480 tyko ekran 768x576

Na szczęście można sobie samemu zdefiniować player i jego parametry (np włączyć Overlay) dla filmów w Gorky17.

FroggerNG poprawnie otwiera ekrany w trybie best mode i przy okazji zachowując właściwe proporcje wyświetlanie filmu (correct aspect ratio) ok, racja
1
[#32] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@MagicSN, post #30

Dzięki, dzisiaj zarejestruję grę na Hyperionie.
1
[#33] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@BULI, post #26

Gorky17 znów jest dostępny na stronie u Architekta szeroki uśmiech
https://programatory.archi-tech.com.pl/pl/p/Gra-strategiczna-Gorky17-PPC-Pistorm-Vampire/334
Tylko dla tych co chcą kupić wersję 68k/PiStorm/Vampire/WOS pamiętajcie, żeby zaznaczyć właściwą wersję na stronie ok, racja
Ja właśnie zamówiłem OK
1
[#34] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@BULI, post #33

Ja trzy miesiące temu ponad zakupiłem grę i w końcu znalazłem czas, żeby odpalić.
Musiałem też dołożyć 128MB do mojej Apocalypse, tak, że teraz mam 256MB i podkręcił mi kolega do 500MHz.
Gra chodzi ok, można w miarę komfortowo grać.

Niestety po dłuższym czasie, tj trzech bitwach wywaliło mi grę:

W wymaganiach jest 256 RAMu, czyżby za mało?
1
[#35] Re: Gorky 17 dla systemu WarpOS

@jargo, post #34

Oooo
Muszę w końcu odpalić swoją kopię i przetestować, bo grałem tylko w demo.

Możesz też wysłać info w tej sprawie do Steffena (MagicSN na PPA) ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2025 17:36:17 przez BULI
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem