Komentowana treść: Warp3D dla Pi4/CM4 - zbiórka ruszyła!
[#31] Re: Warp3D dla Pi4/CM4 - zbiórka ruszyła!

@abcdef, post #30

Gra bazuje na wersji Amigowej i jest jej konwersją na PC z poprawioną grafiką. Jeśli Artur dał by furtkę na texturowanie. Czyli można by było z własnych textur korzystać to by było super.
[#32] Re: Warp3D dla Pi4/CM4 - zbiórka ruszyła!

@abcdef, post #30

Co do hejtu na PiStorma to mam takie przemyślenie, że wynika z prostej linii z frustracji faktem wydania pięć razy więcej na trzy razy słabsze inne turbo... A, że argumentów solidnych brak, krzyk na ulicach niesie "emulacjaaaaa..." bez wnikania w szczegóły...

A poza CPU to cała reszta dodatków jakie zapodaje PiStorm to taka sama emulacja jak karty pod Zorro :P
Polecam poznać przeciwnika, a dopiero podejmować atak :)

Btw. Ktoś już napisał mail'a do Motoroli, że potrzebujemy szybsze 68ki, bo soft z tego korzysta, a 100MHz to mało? Jak idą prace?
[#33] Re: Warp3D dla Pi4/CM4 - zbiórka ruszyła!

@miki1406, post #32

I jak pc z voodoo.
To już nie jest pc!
2
[#34] Re: Warp3D dla Pi4/CM4 - zbiórka ruszyła!

@amikoksu, post #33

No ba. Prawdziwe PC to CGA, a nie tam jakieś okultystyczne karty
1
[#35] Re: Warp3D dla Pi4/CM4 - zbiórka ruszyła!

@miki1406, post #32

Co do hejtu na PiStorma to mam takie przemyślenie, że wynika z prostej linii z frustracji faktem wydania pięć razy więcej na trzy razy słabsze inne turbo... A, że argumentów solidnych brak, krzyk na ulicach niesie "emulacjaaaaa..." bez wnikania w szczegóły...

Witamy w świecie Amigi NG.
Szanowny Pan pierwszy raz?
2
[#36] Re: Warp3D dla Pi4/CM4 - zbiórka ruszyła!

@recedent, post #35

Witamy w świecie Amigi NG.
Szanowny Pan pierwszy raz?

W zasadzie... Tak. Nie mam innej Amigi NG, ale mam takie wrażenie, że PiStorm mimo wszystko jest bliżej klasycznej Amigi niż większe projekty NG. Daje pewną elastyczność i zgodność, która na Amigach NG często musi być emulowana w pełni... Jak mawiał klasyk "Każdemu jego retro". Będę jednak uparcie twierdził, że karierę będą robić karty przystępne cenowo... Dobra cena to dużo kupujących. Dużo kupujących to duża społeczność. Duża społeczność to duży target. Duży target to fajne projekty, porty, sterowniki, support itd itp.
2
[#37] Re: Warp3D dla Pi4/CM4 - zbiórka ruszyła!

@miki1406, post #36

PiStorm mimo wszystko jest bliżej klasycznej Amigi

Zgadza się. I to właśnie jest jego największa wada.
3
[#38] Re: Warp3D dla Pi4/CM4 - zbiórka ruszyła!

@MDW, post #37

I to właśnie jest jego największa wada.

W mojej opinii - zaleta szeroki uśmiech Wiesz. PiStorm wypełnił lukę między klasycznymi wymaxowanymi Amigami, a typowymi Amigami NG. Jednemu to w smak, inny odbiera z obrzydzeniem jako potwarz
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem