Komentowana treść: Trapped in the Tomb
[#1] Re: Trapped in the Tomb
Gdyby każdy kupował nowe gry.. to może by ich więcej powstawało.. :)
2
[#2] Re: Trapped in the Tomb

@kaka, post #1

Akurat na ilość gier w ostatnich dwóch latach nie mamy co narzekać. Wątpliwa pozostaje ich jakość i wykonanie.
8
[#3] Re: Trapped in the Tomb

@mailman, post #2

dramat, kolejna pozycja do pominięcia
2
[#4] Re: Trapped in the Tomb

@ritzu, post #3

A ja kupiłem..
3
[#5] Re: Trapped in the Tomb

@kaka, post #4

ja w box na allegro
3
[#6] Re: Trapped in the Tomb

@Dorian3d, post #5

Też kupiłem box. Trzeba wspierać naszą twórczość. OK
3
[#7] Re: Trapped in the Tomb

@Rafał A-3000, post #6

Pewnie !
1
[#8] Re: Trapped in the Tomb
Gratuluję ukończenia fajnego projektu i ładnie wydanego BOXa (oczywiście już zakupiony). Oby jak najwięcej takich produkcji!
4
[#9] Re: Trapped in the Tomb

@sachy, post #8

POLECAM, gra jest jedną z tych co masz ochotę ją skończyć, pomimo, że "przeszkadzajek" jest dużo i czasem do już zauważonej czaszki ciężko dobrnąć, a jak jesteś kozak to grasz w trybie, gdzie musisz uważać aby wszystko osiągnięte nie przepadło.

Marggines bardzo postarał się aby wydanie w box, było wręcz ekskluzywne, a jak widać nie skorzystał z żadnego wydawcy (brawa po trzykroć). Na aukcji z tego co widzę, zostało już tylko kilka sztuk.

Z całą pewnością nie jest to tytuł do ominięcia.

4
[#10] Re: Trapped in the Tomb

@AdamZeku, post #9

Z całą pewnością nie jest to tytuł do ominięcia.

z cala pewnoscia, to rowniez punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia (patrzenia).

O ile box faktycznie moze byc i ekskluzywny o tyle graficzno/muzycznie juz tak ekskluzywnie nie jest, ba nawet bym powiedzial, ze jest...

7
[#11] Re: Trapped in the Tomb

@selur, post #10

Fajnie że gra ukończona i ładnie wydana, ale dla mnie jest zbyt nudna i prosta. Może gdybym wychował się na gierkach z 8 bit, to by mi bardziej przypasowała. Niemniej życzę dużej sprzedaży.

I mimo, że polska gra, to po opakowaniu chyba ne idzie tego poznać.

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2025 08:44:37 przez amikoksu
1
[#12] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #11

Powiem ci tak staropanieństwo jest straszne przestań biadolić na innych sam coś zrób.
krytykować to potrafisz ale sam coś zrobić to nic

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2025 08:53:04 przez Dorian3d
5
[#13] Re: Trapped in the Tomb

@Dorian3d, post #12

Grami się nie zajmuję.
Ale krytykować to chyba można. A pozytywów moich to już nie zauważyłeś.
3
[#14] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #13

A pozytywów moich to już nie zauważyłeś.

nie zauważyłem
2
[#15] Re: Trapped in the Tomb

@Dorian3d, post #14

Fajnie że gra ukończona i ładnie wydana
[#16] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #15

jedno na miljon
[#17] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #13

Według mnie to ty żądasz od sprzętu Amiga Commodore gier na poziomie komputerów z lat 2005-2012. Trzeba swój trybik mózgowy trochę podleczyć.
2
[#18] Re: Trapped in the Tomb

@djpiotrs, post #17

Po pierwsze nic nie żądam. Po drugie te gry co teraz powstają są daleko w tyle za znanymi grami na Amigę z lat 90.
Trzeba swój trybik mózgowy trochę podleczyć.

Nie stresuj się.
7
[#19] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #18

prehistorik miał lepszą grywalność i grafikę, zgadzam się z przedmówcą , fajnie że coś wychodzi , jakaś inicjatywa, no ale niech chociaż to trzyma jakiś poziom gier z lat 90 które wówczas wychodziły na Amigę.

nie ma to jak dzisiaj większość już mam 060 w Amidzę i grają w gry o grafice 8bit na tych maszynach, przewrotność czasów.

Na C64 lepsze gry wychodzą.

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2025 13:01:33 przez ritzu
4
[#20] Re: Trapped in the Tomb

@ritzu, post #19

Trzeba przyznać, że gry w latach 90-tych (te które macie na myśli) były tworzone przez profesjonalne studia zajmujące się gamedev'em. Nie porównywałbym pracy całego zespołu żyjącego z tworzenia gier do amatorskiej gry pisanej zapewne w wolnym czasie po pracy w pojedynkę.

Poza tym to dopiero pierwsza czy druga gra autora. Myślę, że nabierając doświadczenia i łapiąc nowe pomysły, kolejne gry będą bardziej dopracowane, chociaż i ta gra jest warta uwagi. Na pewno lepsza niż Agony 2. A dlaczego? Bo ukończona.

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2025 13:24:29 przez tukinem
6
[#21] Re: Trapped in the Tomb

@tukinem, post #20

Trzeba przyznać, że gry w latach 90-tych (te które macie na myśli) były tworzone przez profesjonalne studia zajmujące się gamedev'em.

Na peceta to może w latach 90. już zaczynało tak być, ale na Amigę gry tworzyły zespoły a nie studia, które znajdowały wydawcę lub pracowały na zlecenie wydawcy. Takie zespoły w większości przypadków były trzy- lub czteroosobowe: koder, grafik, muzyk. Teraz za gry bierze się zazwyczaj jeden człowiek z kompetencjami we wszystkich dziedzinach i efekty tego są dość opłakane w większości przypadków.

"Trapped in the Tomb" to ciekawa pozycja, sprytnie rozwiązana programowo (znając narzedzie w jakim powstała), ale graficznie mogłaby być o dwie epoki lepsza.
5
[#22] Re: Trapped in the Tomb

@mailman, post #21

Takim zespołem 4-osobowym były przykładowo Core Design, Electronic Arts, Lucas Arts, czy Loriciel? Chyba jednak miały większe predyspozycje do tworzenia gier, niż dzisiaj pojedyncza osoba dłubiąc po 2-3 godzin dziennie lub raz na kilka dni. Dzisiaj gry na Amigę powstają dla fanu a nie w wyścigu, kto zrobi lepszą grę.
5
[#23] Re: Trapped in the Tomb

@AdamZeku, post #9

Wow, trochę zrzynka samego wydawnictwa stylem z Tony'ego

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2025 08:20:36 przez Jacques
[#24] Re: Trapped in the Tomb

@mailman, post #21

Amigowe epickie produkcje powstaly w 2-3 osoby, dopiero pozniej w erze korporacji PC jak juz Amiga praktycznie zdychala, zaczely sie pojawiac dziesiatki/setki osob przy produkcji gier.

Problem w tym, ze wtedy ludzie byli super zdolni i do tego mieli olbrzymia wiedze o Amidze, ktorej dzis tworcom brakuje a tamci prawie nic po sobie nie pozostawili.
1
[#25] Re: Trapped in the Tomb
Dziękuję za mile przyjecie gry i za okazane zainteresowane. Na chwile obecna wszystkie boxy sie sprzedaly ale bede przygotowywac kolejna partie wiec sadze ze do 2-3 tygodni powinne byc dostepne. Wiec jezeli ktos chcialby zamowic ale nie zdazyl to proszę o cierpliwość ;)
6
[#26] Re: Trapped in the Tomb

@marggines, post #25

A może by tak aktualizacja w postaci nowych poziomów w kolejnej partii hihi?
1
[#27] Re: Trapped in the Tomb
Brawo, serdeczne gratulacje!
1
[#28] Re: Trapped in the Tomb

@Hexmage960, post #27

Ty raczej nic nie wydasz eh
2
[#29] Re: Trapped in the Tomb

@marggines, post #25

Chetni sa:

link
[#30] Re: Trapped in the Tomb
Ja tylko pogratuluję autorowi wytrwania w celu i wypuszczenia fajnej gierki. Wydanie box może uda mi się kupić w kolejnej partii bo teraz funduszy nie starczyło (koło 50-tki to już człowiek ma inne priorytety ;). Czekam na kolejne gierki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem