Widziałem znaczniki na github beworld pod __amiagso4__
Sprawdziłem na szybko - tak działa na AOS4 pod QEMU Peg2 Wazp3d.
Sprawdzę jutro na normalnej karcie graficznej
Tak na pewno. Beworld robi bardzo dobre porty a BSzili to "magik"
Dobra działa troche wolno na moim komputerze ale to przez MiniGL4GL4ES. Ta biblioteka jest pod Polarisy.
Mozlwie ze działała by lepiej z bibliotekami od Hunoppc albo bezpośrednio przez GL4ES lub płatny NovaBridge z minnigl.
Mogę prosić o informację ile mniej więcej FPS w jakiej rozdzielczości gra wyciąga na QEMU z AmigaOS4 i Wazp3D? No i na czym to QEMU jest odpalone. Nie chodzi mi o granie (od tego mam MOSa, hehe), jestem po prostu ciekawy czy QEMU nadaje się do wstępnego testowania czegoś co używa 3D.
Ostatnia aktualizacja: 02.06.2025 22:53:28 przez MDW
BeWorld pochwalił się już zrzutem ekranu z kolejnej wersji, gdzie działa przerzucanie rozdzielczości z poziomu menu w grze.
Tak działa. Dzisiaj widziałem zmiany na github - ogólnie działa. Lokalizacje widziałem, że też zmieniał pod nowe menu.
Ogólnie pod AOS4 gra działa. Jeżeli są znaczniki __amigaos4__ oznacza to ,że port chyba też wydadzą na AOS4.
BSzili z tego co pisałe na amigans używa chyba AOS4 FE przez UAE. Próbował też przez QEMU ale mu wolno działało.
Nie zaśmiecam tematu związanego z MorphOS - fajny port. Trzymam kciuki za wersje pod MorphOS i AOS4 od autorów
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.