Komentowana treść: OutRun - Amiga Edition
[#31] Re: OutRun - Amiga Edition

@freak_outXP, post #28

U mnie przy stole jest zasada, że jak komuś obiad "smakuje" inaczej. Czyli narzeka, to z automatu zapisuje się na zrobienie następnego obiadu. Gdyby takie zasady wprowadzić na PPA to szybko okazało by się, że niewiele osób miało by coś do powiedzenia.

Ostatnia aktualizacja: 21.07.2025 15:49:35 przez koczis
1
[#32] Re: OutRun - Amiga Edition

@koczis, post #31

A jak nie zrobi takiego obiadu, to do jakiej kategorii się kwalifikuje?
1
[#33] Re: OutRun - Amiga Edition

@koczis, post #31

A czy musze byc kucharzem zeby stwierdzic ze zupa mi nie smakuje?

Przepraszamm ze ciagne ten offtop, ale takie teksty mnie draznia.
5
[#34] Re: OutRun - Amiga Edition

@freak_outXP, post #30

No i co z tego? Wersja SMD/Genesis jest WYSTARCZAJĄCA IMO.

Nie grałem na oryginalnej konsoli, ale jak przeglądałem materiały na YT to wersja na Arcade wydaje się szybsza (płynniejsza) i wygląda lepiej. Z kolei internety mówią też, że wersja na MD jest dodatkowo łatwiejsza.

PS. Dla mnie najlepszy Outrun to i tak 2006 Coast to Coast na PS2. ;)
1
[#35] Re: OutRun - Amiga Edition

@Phibrizzo, post #33

A czy musze byc kucharzem zeby stwierdzic ze zupa mi nie smakuje?

Najpierw należałoby ją spróbować.
Przepraszamm ze ciagne ten offtop, ale takie teksty mnie draznia.

Przeprosiny przyjęte.

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2025 02:19:49 przez koczis
[#36] Re: OutRun - Amiga Edition

@kempy, post #34

Jest i tak o rząd wielkości lepsza, niż to co powstało na Amigę, która to jest po prostu "lazy" kserem dziadowskiej wersji z Atari ST (bez "E"). A genesisowa nie wygląda identycznie (ale i tak świetnie!), bo płyta główna automatu to był potwór audio-wizualny* w stosunku do bebechów konsoli (podobnie z Amigą 500 i nawet A1200 - nie ma nawet porównania z arcade).

(*) https://segaretro.org/Sega_OutRun_hardware - możliwości 2D to trzeba by chyba porównywać raczej z Segą Saturn albo Atari Jaguarem.
1
[#37] Re: OutRun - Amiga Edition

@freak_outXP, post #22

Dziwne. Gra wygląda i zapieprza na zwykłym Sega Genesisie / Mega Drive. LOTUS też wygląda i zapieprza (oprócz trybu 2P) na zwykłej Amidze 500 z 1MB. A tutaj gościu chce AGA + 030/50 + Fast, a najlepiej 040 "z szybkim Fastem". Więc po co to komu? Zwłaszcza, że jak ktoś ma Rpi/PiStorma albo zwykłego Windowsa, to se oryginał szybciej zapuści.

Fajnie, ale jak się tego nie robi na A500 OCS 1MB (+ ew. CD-ROM), to IMO to jest sztuka dla sztuki.

Kolejny co mu żal d... ściska "bo ktoś wydał grę nie na stockową A500" i któremu się wydaje, że jak coś działa płynnie na jakiejś platformie to na A500 też powinno. To graj sobie na SG/MD i nie trolluj.

@Koczis.
No niby na Amigę, ale joye w Amidze w 99% obsługują jeden przycisk

Parafrazując słowa kolegi MDW "trudno uwierzyć, że przez ponad ćwierć wieku ktoś nie dorobił się jakiegoś joysticka z obsługą dwóch przycisków" albo adaptera do którego można podłączyć współczesny gamepad
3
[#38] Re: OutRun - Amiga Edition

@freak_outXP, post #36

To musisz zrobić lub lobbować za konwersją wersji z SEGI Mega Drive.

Ktoś zrobił full wypas z arcade i wymaga 040, też fajnie.
2
[#39] Re: OutRun - Amiga Edition

@Jacques, post #38

Niektórzy myślą, że jak konsola jest 16bit to powinno się każdą grę z tej konsoli bez problemu przenieść na stockową a500. Nie wiem co trzeba mieć w głowie aby tak myśleć? Ja odbieram to jako zwykły trolling i prowokację piszącego.
3
[#40] Re: OutRun - Amiga Edition
W końcu porządny port na Amigę, szacun dla autorów. Na TF1260/50MHz działa perfekcyjnie.
3
[#41] Re: OutRun - Amiga Edition

@Czarek, post #40

W końcu porządny port na Amigę, szacun dla autorów. Na TF1260/50MHz działa perfekcyjnie.

W 99,9% to praca jednego człowieka.
3
[#42] Re: OutRun - Amiga Edition

@mailman, post #41

W 99,9% to praca jednego człowieka.

Autorom modułowych aranżacji klasycznych kawałków z Outrun dałbym jednak więcej niż 0,1%.
[#43] Re: OutRun - Amiga Edition

@kempy, post #42

Tylko, ze on tez skonwertowal muzyke, piszac jakis konwerter SEGA/MIDI do MOD.
W drugim porcie (tym na sama AGA) bedzie i muzyk i grafik, i koder.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem