Komentowana treść: Serious Sam dotarł na MorphOS-a
[#31] Re: Serious Sam dotarł na MorphOS-a

@Pinto, post #30

Ja się nie doczekałem :(
Zadziałało od strzała...
3
[#32] Re: Serious Sam dotarł na MorphOS-a
Znalazłem mały błąd w obu częściach gry. W menu głównym, gdy używając klawiatury zostanie wybrana opcja QUIT, a następnie YES aby potwierdzić wyjście to nie nie następuje wyłączenie gry lecz powrót do menu jakby wybrana została opcja NO. Klikając myszką, wszystko działa prawidłowo.
1
[#33] Re: Serious Sam dotarł na MorphOS-a

@recedent, post #22

A jak wygląda konsumpcja VRAM?

Ta gierka ma ogólnie dosyć mały apetyt na VRam. Właśnie testuję sobie betę pod AmigaOS 4 i nawet w rozdzielczości 2560x1440 połyka poniżej 60MB.
1
[#34] Re: Serious Sam dotarł na MorphOS-a

@MUFA-amigaone-pl, post #33

Wersja na AmigaOS4 będzie (przynajmniej w trybie GLES) miała lepsze efekty graficzne niż wersja na MorphOS (już ma!). Będzie też zawierać poprawki błędów, które wciąż występują w wersji na MorphOS (np. możliwość grywalności ostatniego poziomu w „Second Encounter”). Kto chce wziąć udział w betatestach i ma OS4, niech się ze mną skontaktuje. Aby ułatwić instalację, dostępny będzie instalator, który można zainstalować bezpośrednio z płyty CD-ROM (oraz z danych Gog/Steam, jeśli zainstalowano już z nich samorozpakowujący się plik wykonywalny systemu Windows).

https://www.youtube.com/watch?v=5VzPmPZhJ1Q

(W międzyczasie problem z Overglow został naprawiony)

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2025 22:17:51 przez MagicSN
1
[#35] Re: Serious Sam dotarł na MorphOS-a

@MagicSN, post #34

Co rozumiesz przez "grywalność ostatniego poziomu w Second Encounter"? Ostatni poziom gry jest jak najbardziej grywalny, gdyż grę spokojnie ukończyłem.

P.S.: jeśli można jeszcze poprawić wideo, to pisze się "Encounter" a nie "Endcounter".

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2025 08:35:20 przez recedent
1
[#36] Re: Serious Sam dotarł na MorphOS-a
Duke Nukem 3D, Painkiller, Serious Sam - gry które zadomowiły u mnie na stałe i od czasu do czasu sobie popykam na rozluźnienie weekendowe Tak że tak - rozwałka na całego.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem