Komentowana treść: Unreal dla systemu MorphOS
[#1] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Ta gra jest genialna !
2
[#2] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@Dorian3d, post #1

I to bardzo
1
[#3] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@Drako_Crowley, post #2

Pamiętam pierwsze odpalenie na Voodoo 2 z Pentium MMX. Odpaliłem i oglądałem intro, ze 3 przejścia, tak byłem urzeczony grafiką i muzyką. A przecież oprócz tego jeszcze była ciekawa fabuła, super klimat (ucieczka ze statku, pierwsza walka z Skaarjem, wyjście na otwartą przestrzeń, zasadzki przez te potwory przyczepione do sufitu... ). Coś zupełnie innego niż Q3, które co prawda też miodne ale w inny sposób.
3
[#4] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@abcdef, post #3

Bazuje na nielegalnie udostępnionym kodzie źródłowym (dlatego też nie tknę go przy tworzeniu portu na OS 4 lub WarpOS — ryzyko jest moim zdaniem bardzo duże).
1
[#5] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Wersja wczorajsza 1.0 wieszala system. 1.1 smiga super OK
1
[#6] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Będzie grane!
1
[#7] Re: Unreal dla systemu MorphOS
To jeszcze Unreal Tournament, a następnie Counterstrike
[#8] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Szpil naprawdę zajefajny, ekstra się gra.

3
[#9] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@MagicSN, post #4

Tak. Wersja gry na komputery PC została udostępniona publicznie za darmo.
Kod źródłowy silnika Unreal Engine 1 nie został jednak udostępniony. Z tego, co pamiętam, chcieli go udostępnić, ale pojawiła się skomplikowana kwestia praw autorskich.
Niektórzy nie wyrazili na to zgody. Musieliby oczyścić kod źródłowy z kodu zastrzeżonego. Nie mieli na to czasu, zasobów ludzkich itp.
Kod silnika Unreal Engine 1 nadal pozostaje zamknięty. Używanie kodu który kiedyś wyciekł jest nielegalne.
2
[#10] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@markusg, post #9

To oczyscic ten kod zrodlowy albo wcale nie przejmowac sie takimi glupotami.
Kto bedzie scigal za port 27 letniej gry na Amige?
3
[#11] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@powerzx, post #10

No autorzy.

Ja bym ścigał.
1
[#12] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@_DiskDoctor_, post #11

Nie autorzy tylko właściciele autorskich praw majątkowych.
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem