Komentowana treść: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt
[#1] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt
Ciekawe ile więcej klatek na 040, CGX na pełnym ekranie.
[#2] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt
Dobra powoli i dużymi literami... Mam zastąpić pliki ORGINAŁU czy też skompilować wszystko ze źródeł i podmienić pliki ? za mało kawy i nie jaże dziś...
1
[#3] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt

@sunater, post #2

W archiwum znalazły się trzy wersje stworzone specjalnie dla różnych typów procesora: 68030 (która działać powinna również na 68020), 68040 oraz 68060. W celu uruchomienia, należy podmienić plik wykonywalny gry, na ten dostępny w archiwum.
[#4] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt

@sunater, post #2

Podmienić plik, przy czym do chyba w przypadku WHDLoad nie działa, chyba że ktoś zrobi uaktualnionego Slave`a ?
[#5] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt

@lukjan, post #4

Na 99,99% nie zadziała z WHDLoad.
1
[#6] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt
MiniQ nie chciał spaczować. Wystarczyło poczekać 21 lat i patch jest. W amigowym świecie nie ma rzeczy niemożliwych, czasem trzeba tylko nieco poczekać :).
5
[#7] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt

@lukjan, post #4

Możesz mi wytłumaczyć: po grzyba WHDLoad w tym przypadku
[#8] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt
Super wiadomość :D
1
[#9] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt

@deejayremix, post #8

Materiał na odc. specjalny ABŚ?
1
[#10] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt
Działa to pod MorphOS-em?
1
[#11] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt

@Djk83, post #9

Materiał na odc. specjalny ABŚ?

Ech uprzedziłeś mnie z komentarzem, już chciałem napisać że Remik dostał inspiracji na temat jednego z odcinkówszeroki uśmiech No ale ten najbliższy będzie o trochę innej grze...
3
[#12] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt

@recedent, post #10

Działa to pod MorphOS-em?

Nie wiem ale na pewno nie działa pod AmigaOS 4. To jest bardzo ciekawy przypadek bo te pliki nie zachowują się jak pliki wykonywalne, znaczy ani nie chce się zawiesić, ani nie wywala komunikatu że brakuje mu jakiś danych z gry, bibliotek RTG czy coś w tym stylu. Po prostu dwuklik na ikonę jest całkowicie przezroczysty dla systemu, tak jak bym nie zrobił nic (próby odpalenia z konsoli również skutkują tym samym).

Natomiast oczywiście działa to pod E-UAE, wersja 040 w okolicach 50fps (czasem spada w gorących miejscach), aczkolwiek w połączeniu ze sterowaniem myszą plus WSAD i do tego jeszcze możliwością włączenia automatycznego biegania, dostaje dodatkowej dynamiki i ogólnie jakoś lepszego sznytu.
3
[#13] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt

@MUFA-amigaone-pl, post #12

Wolałbym, żeby nowe dystrybucje gier były raportowane bardziej intuicyjnie dla tych osób, co planują zainstalować i grać.
[#14] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt
Wypas. Szkoda, że ze względu na wiek (mój, nie gry) tytuł wydaje się jeszcze bardziej trudniejszy niż zapamiętałem go lata temu. :D
[#15] Re: Alien Breed 3D 2: The Killing Grounds - wersja Rebuilt
dodatkowo warto pociągnąć polepszone levele od Karlosa

2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem