[#68]
Re: TheA1200 dostępna w przedsprzedaży
@moulder,
post #62
W porzadku, ze nie kupisz tego sprzetu. Ale dalej same bzdety piszesz. Nazywanie kogos kto kupuje ten sprzet frajerem czy chec zakazania jego sprzedazy to mocne naduzycie z Twojej strony. Slyszysz siebie w ogole i personalne ocenianie innych osob? Ja nie kupie tego sprzetu, nie jestem w targecie. Ale doskonale rozumiem ludzi, ktorzy go kupia i dalej sa fanami Amigi jesli tak sie czuja - nie Ty o tym decydujesz.
Może faktycznie trochę przesadzam jeśli chodzi akurat o te TheA1200 bo cena może i mega kosmiczna nie jest i fakt faktem na oczy tego nie widziałem, bardziej chodzi mi o sztuczne napędzanie ceny przez samych użytkowników Amigi, cokolwiek by nie wyszło to zazwyczaj w chorych nieadekwatnych cenach, a ludzie się zachwycają jak świętym gralem i płaca jak za zboże.
I nie dotyczy to tylko sprzętu, podobnie jest z softem, wychodzą gry-kicze które wygladają i działają gorzej od produkcji z lat 90', wymagają (conajmniej) kości AGA, a wyglądają jak produkcje dla C64, ba nawet nowe produkcje dla C64 wyglądają często sensowniej, a mimo to społeczeństwo się zachwyca, bo przecież coś nowego wyszło na ich retro komputer więc trzeba celebrować jak nigdy.
I zeby nie było - wychodzą też świetne rzeczy za które jestem skłonny zapłacić, ale to garstka w całym szambie.
Jeśli ktoś poczuł jakoś wyjątkowo urażony moimi słowami niech się po prostu do tych słów zdystansuje - sorry, jestem fanem Amigi, ale jestem też realistą, tak właśnie uważam i zdania nie zmienię. :)