Komentowana treść: Hollywood 11: Coderise
[#1] Re: Hollywood 11: Coderise
Kierunak w którym idzie ta główna główna zmiana bardzo mnie cieszy. Bardzo mądrze postąpił autor.
1
[#2] Re: Hollywood 11: Coderise

@R-Tea, post #1

@mailman
Osoby, które nabyły wcześniejsze wersje Hollywood aktualizację mogą nabyć w niższej cenie.

Wcześniejszą czyli 10 czy 7 na którą była kiedyś zbiórka na PPA.

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2026 13:03:48 przez Amig_OS
[#3] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #2

Wcześniejszą czyli 10 czy 7 na którą była kiedyś zbiórka na PPA.

W informacji prasowej nie podano posiadanie której wersji uprawnia do obniżonej ceny na aktualizację.
[#4] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #2

Aktualizowałem, tylko z dopłatą, z 5.3 na 8.0, a potem z 8.0 na 10.0.
Jedyne wymaganie to, że robisz to dalej dla tego samego konta użytkownika.
[#5] Re: Hollywood 11: Coderise

@Skotos, post #4

Pytam bo autor odmówił mi aktualizacji z 7.0 na 8.0 i zażądał pełnej zapłaty. Od tamtego czasu dałem spokój ze wspieraniem Hollywood.
[#6] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #5

Też z tego powodu dałem se spokój.🙃
[#7] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #5

Pytam bo autor odmówił mi aktualizacji z 7.0 na 8.0 i zażądał pełnej zapłaty. Od tamtego czasu dałem spokój ze wspieraniem Hollywood.

Dziwne aktualizuję program od wersji 2.5 regularnie i za każdym razem miałem zniżkę. W sumie gdy w 2007 roku za pakiet Hollywood plus Designer dawałem 150 euro, to te 650zł wydawało się astronomiczną sumą i Hollywood zawsze miał łatke programu drogiego. Natomiast jak wczoraj zapłaciłem bodaj 211zł, to naszła mnie refleksja że ten program zrobił się względnie tani, przynajmniej w porównaniu do otaczających nas zewsząd programów opartych o subskrypcję, które finalnie potrafią kosztować rocznie kilka razy więcej. Zatem ja będę wspierać Hollywood dalej, te dwie stówki wydane raz na kilkanaście miesięcy, nie spowodują że do gara nie będę miał czego wlożyć, a autorowi za jego ciężką pracę takie wsparcie się należy.
2
[#8] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #5

Ale o co chodzi? Przecież jak masz wcześniejszą wersję to upgrade do najnowszej masz za 49 EUR. Jeśli masz jakąkolwiek wcześniejszą wersję Designera to też robisz upgrade za 49 EUR. Wszystkie ceny są tutaj.
[#9] Re: Hollywood 11: Coderise

@recedent, post #8

Chodzi o to co napisałem.
Jak widać nie byłem odosobnionym przypadkiem:

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2026 23:27:45 przez Amig_OS
[#10] Re: Hollywood 11: Coderise
Szkoda, że nic nie słychać o wersji dla AROS x64. Podczas, gdy 64-bit system jest już stabilny i ma swoje dystrybucje, Hollywood nadal trzyma się starej 32-bitowej wersji systemu.
[#11] Re: Hollywood 11: Coderise
Co godnego uwagi pojawiło się w 2025r na Amigę zrobionego w Hollywood?
1
[#12] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #9

Najwyraźniej się nie zrozumieliście podczas jakiejś korespondencji z Andreasem. Ja nic do niego nie pisałem, po prostu zakupiłem aktualizację.
1
[#13] Re: Hollywood 11: Coderise

@amikoksu, post #11

Odpowiedź na:

Co godnego uwagi pojawiło się w 2025r na Amigę zrobionego w Hollywood?Cytuj

Na przykład program malarski w stylu Deluxe Paint operujący na zakładkach.
3
[#14] Re: Hollywood 11: Coderise

@recedent, post #12

Zrozumieliśmy się dobrze bo wyraźnie mi napisał, że ma firmę i musi ja utrzymywać a to są koszty.
Ponieważ kupiłem najdroższą wersję w CD BOX uważałem, że update do 7.1 to za mało więc do niego napisałem.
Po zbiórce na PPA na wersję 7.0 więcej osób się wkurzyło bo dostaliśmy tylko update do wersji 7.1 i zaraz była wersja 8.0 za którą chciał znowu pełną kwotę.

dezz też to potwierdził:

@Amig_OS, post #5

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2026 21:41:05 przez Amig_OS
1
[#15] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #14

można jeszcze poczekać z 2 wersje i kupić, z tego co widzę to kiedyś tam doszły wzory w latexie, to już fajna rzecz do prezentacji
1
[#16] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #14

Ten cd box to jak wygląda? Masz fotę?
[#17] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #14

Chciał "pełną kwotę tak jakbyś kupował program od zera", czy chciał "pełną kwotę zniżkową za podbicie programu do wyższej wersji"?
1
[#18] Re: Hollywood 11: Coderise

@recedent, post #17

Wersja 8.0 - kupno od zera.
[#19] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #18

Arek, właśnie napisał do mnie Andreas, który śledzi ten wątek, z prośbą bym napisał tutaj wyrażnie i jednoznacznie że aktualizacja po cenie 49 euro obejmuje absolutnie każdą wersję. Zatem nawet gdybyś w 2002 roku kupił Hollywood 1.0 i chciał dziś zaktualizować do wersji 11 to dalej płacisz 49 euro. Andreas twierdzi że skoro tak piszesz to musiało dojść do jakiegoś nieporozumienia. Najlepiej jak byś napisał do niego podając maila z którego pisałeś w sprawie aktualizacji, wtedy sprawdzi historię korespondencji i sobie wszystko wyjaśnicie.
3
[#20] Re: Hollywood 11: Coderise

@MUFA-amigaone-pl, post #7

@Skotos
@deez
Jestem zaskoczony, bo sam brałem (chyba nawet 2 razy) udział w zbiorowym zakupie Hollywood na PPA, a w późniejszych latach kupowałem już tylko zniżkowe aktualizacje do najnowszej wersji.
1
[#21] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #18

Też tak to właśnie zapamiętałem.
[#22] Re: Hollywood 11: Coderise

@R-Tea, post #20

A czemu 2x? Pamiętasz? Może właśnie wtedy nie było dobrej ceny na upgrade?
[#23] Re: Hollywood 11: Coderise

@R-Tea, post #20

Może i tak było "po całości" ale w przypadku 7.0 była tylko aktualizacja 7.1 i potem od razu 8.0.
Być może potem autor zmienił zdanie.
Raczej nie ulegliśmy zbiorowej halucynacji z deezem :)
1
[#24] Re: Hollywood 11: Coderise

@MUFA-amigaone-pl, post #19

Najlepiej jak byś napisał do niego podając maila z którego pisałeś w sprawie aktualizacji, wtedy sprawdzi historię korespondencji i sobie wszystko wyjaśnicie.

Dobrze, porozmawiam z Andreasem.
1
[#25] Re: Hollywood 11: Coderise

@Amig_OS, post #23

Hehe, dobre, ta halucynacja
1
[#26] Re: Hollywood 11: Coderise

@deez, post #25

Widocznie ja, Mufa i R-Tea ulegliśmy zbiorowej halucynacji, że aktualizacja starszej wersji ze zniżką jest jednak możliwa. Jeśli tak, to nasza halucynacja demokratycznie wygrywa zdecydowaną większością 20%.
2
[#27] Re: Hollywood 11: Coderise

@recedent, post #26

Oby to była tylko halucynacja.
1
[#28] Re: Hollywood 11: Coderise
Panowie, a jak wygląda opcja "wyplucia" dobrego kodu dla systemu WarpOS, tak żeby zgrabnie działał pod Mediatorem/Firebirdem i Ragnarokiem G3/Apocalipse G4?
Z tego co pamiętam to np program RNOPDF pod 68k działał szybciej niż pod WarpOS na Ragnaroku 800mhz.

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2026 09:50:30 przez BULI
[#29] Re: Hollywood 11: Coderise

@BULI, post #28

Panowie, a jak wygląda opcja "wyplucia" dobrego kodu dla systemu WarpOS, tak żeby zgrabnie działał pod Mediatorem/Firebirdem i Ragnarokiem G3/Apocalipse G4?
Z tego co pamiętam to np program RNOPDF pod 68k działał szybciej niż pod WarpOS na Ragnaroku 800mhz.

Na takie pytania najszybciej znajdziesz odpowiedź na forum Hollywood.
1
[#30] Re: Hollywood 11: Coderise

@BULI, post #28

The Polybios plugin (the PDF engine) isn't available for WarpOS, so I included 68k/FPU version of the plugin within the WarpOS version of RNOPDF. So, the main executable is WarpOS native and should be faster then, but the PDF engine is 68k, so it probably explains the speed issue.

I don't have any real hardware to test WarpOS binaries, but I expected it would still work better when the main program is native. Maybe it isn't the case and I shouldn't release WarpOS version of it at all? Maybe there will be context switching or something that makes it slower? I haven't got any feedback regarding this before.

But I'd still expect that fully WarpOS native compiles/releases would take advantage of the PPC processor, without any special tricks.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem