Komentowana treść: Hollywood 11: Coderise
[#31] Re: Hollywood 11: Coderise

@retrofaza, post #10

Szkoda, że nic nie słychać o wersji dla AROS x64. Podczas, gdy 64-bit system jest już stabilny i ma swoje dystrybucje, Hollywood nadal trzyma się starej 32-bitowej wersji systemu.

A to jest wersja AROSowa? Tak w ogóle, jako osobna?
Co do x64, to od dawna jest, chyba "na wszystko" co ma x64 - arm, linux, MacOS, win64, a taki APKCompiler jest tylko w wersji x64.
[#32] Re: Hollywood 11: Coderise

@deez, post #16

Ten cd box to jak wygląda? Masz fotę?

HOLLYWOOD jet wykonany w technologii Digipack
Same płytki CD nie są tłoczone lecz wypalane w nagrywarce CD z kolorowym nadrukiem.
Załączam skany mojego Digipacka z zasłoniętym numerem seryjnym.

--- Copy & Paste ---

https://tiny.pl/vdp7b7c5x

Digipack i ekopack to dwa popularne opakowania na płyty kompaktowe lub DVD. Obie mają formę kartonowej książeczki, która może mieć różną liczbę paneli (np. 2, 3, 4, 6 lub 8). Różnica polega na tym, że digipack ma plastikową tackę (tzw. tray), w której umieszczana jest płyta, natomiast ekopack ma nacięcie lub kieszonkę na płytę wykonane z kartonu.

--- End ---

4
[#33] Re: Hollywood 11: Coderise

@Skotos, post #31

A to jest wersja AROSowa? Tak w ogóle, jako osobna?

Tak, jest osobna wersja dla AROS x86 (32-bit).

Co do x64, to od dawna jest, chyba "na wszystko" co ma x64 - arm, linux, MacOS, win64, a taki APKCompiler jest tylko w wersji x64.

Tym bardziej szkoda, że nie ma dla AROS 64-bit. Na pewno bym zakupił w wersji 64-bit.
[#34] Re: Hollywood 11: Coderise

@jPV, post #30

Thanks for the explain, I'll test some WOS apps/demos from the Hollywood and will see OK
[#35] Re: Hollywood 11: Coderise

@recedent, post #26

Widocznie ja, Mufa i R-Tea ulegliśmy zbiorowej halucynacji, że aktualizacja starszej wersji ze zniżką jest jednak możliwa. Jeśli tak, to nasza halucynacja demokratycznie wygrywa zdecydowaną większością 20%.

Moja halucynacja jest większa niż Twoja!

[#36] Re: Hollywood 11: Coderise

@deez, post #22

@ deez
A czemu 2x? Pamiętasz? Może właśnie wtedy nie było dobrej ceny na upgrade?

Nie. Po prostu pierwszy zakup to było Hollywood, a drugi to Designer.
1
[#37] Re: Hollywood 11: Coderise
Amigowe wersje Hollywood cały czas mają tę przewagę nad wersjami dla innych platform, że tylko one mają Designera. I to mi się bardzo podoba. Aczkolwiek zawsze zastanawiało mnie to, dlaczego Hollywood Designer nie został napisany w Hollywood? szeroki uśmiech Dzięki temu byłby dostępny na prawie wszystkie wspierane platformy (np. platformy z dotykowym intefejsem użytkownika to trochę inna bajka jeżeli chodzi o UI). Podskórnie czuję, że właśnie dlatego Designer nie jest rozwijany dla innych systemów, bo gdzieś w tle powstaje wersja napisana w Hollywood, która od razu będzie multiplatformowa.
Zobaczymy czy moje przewidywanie się sprawdzi...

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2026 13:39:11 przez MDW
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem