Komentowana treść: Apollo Team ogłasza kontynuację wsparcia dla linii V2
[#31] Re: Apollo Team ogłasza kontynuację wsparcia dla linii V2

@KM_Ender, post #30

Do A1200 wyszło chyba V4 Icedrake z 68080 i SAGA, ich dźwiękiem itd. Na ile to popularne, to nie wiem, ani jak z kompatybilnością we współpracy z klasyczną Amigą. Prawdę mówiąc, przez całe lata w ogóle się tym nie interesowałem, bo poza moim zainteresowaniem było dalsze dopalanie klasyka, dopiero od A6000 jestem w temacie i powoli się wszystkiego uczę na nowo. Tutaj jestem bardzo zadowolony, nie korzystam z ich ApolloOS bazującego na AROS (to pewnie powód wielu narzekań na ich produkty, to jest wciąż w developmencie i pewnie jeszcze długo będzie), na 3.9 nie działały mi naprawdę sporadycznie jakieś gry, które przeniosłem z klasycznej A1200 040 z OS 3.1, ale to i tak produkcje mające slave pod WHDload i tam działają, a jedyne czego nie uruchomiłem z moich ulubionych gier, to Napalm - na 3.9 po wyborze frakcji nic się nie dzieje. Na 3.2 działa, ale nie w trybie RTG, tylko w natywnych AGA (aczkolwiek muszę jeszcze się pobawić podmianą trybów C2P, nie znam się czy to ma jakiś wpływ większy, ale widzę, że na klasycznej z jakiegoś powodu zmieniałem). Na kickstarcie 3.1 nie udało mi się uruchomić mojego WB 3.1 z A1200, w ogóle nie bootuje, udało się to z kick 3.1.4 dopiero, z pewnymi niedociągnięciami, które jednak mogą wynikać z tego, że mam startup zawalony patchami, które już nie pamiętam co robią i trochę czasu mi potrzeba, żeby wszystkie opcje przetestować - nie działa mi NewIcons (to może nie być problem Apollo, bo już czytałem na EAB, że przy kick3.1.4 trzeba coś tam podmienić) i prześwituje mi Workbench przez gry z przeplotem, ale jeszcze nawet nie mam P96 postawionego, więc kwestia czasu by te problemy rozwiązać, bo niekoniecznie są związane z ich sprzętem. Oni mają też swój ApolloBoot do wybierania który system ma się bootować (z jednej karty), może tam by się to udało, ale uparłem się by na razie wszystkie opcje przetestować tak jakby to był klasyk z jednym systemem. Z dyskietkami gorzej, na razie można zamontować dwie karty SD pracujące jako DF0 i DF1 z obrazami adf, ale nie można zmieniać dyskietek. W tym roku chcą ten temat ogarnąć jednak.

Co do wyjścia poza 68k, wczoraj trochę ich podpuściłem z tym tematem i już wiem, że nie ma opcji. To jest ten odłam, który wyznaje, że wszystko co nie jest zgodne z 68k, nie jest Amigą. Żadne maliny i PPC raczej nigdy nie będą brane pod uwagę. Z drugiej strony, to może będzie motywować by coraz więcej wyciskać z 68k w FPGA za wszelką cenę.

Co do działania ich kart turbo do klasycznych Amig to się musi wypowiedzieć ktoś kto ma i korzysta.
1
[#32] Re: Apollo Team ogłasza kontynuację wsparcia dla linii V2

@ketyow, post #31

Miałem na myśli A6000. Skoro wyszła i sprzedała się, to co za problem wsadzić tę płytę do obudowy A1200, A500.
1
[#33] Re: Apollo Team ogłasza kontynuację wsparcia dla linii V2
Do kupienia kolejne 50 sztuk A6000, razem ok. 1100 euro.
https://shoq.apollo-computer.com/product_info.php?products_id=45
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem