Komentarze do artykułu: Universe - Autostopem przez galaktykę

[#1] Re: Universe - Autostopem przez galaktykę
Trochę mi ulżyło, bo chociaż grywalem w "przygodówki" to nigdy nie byłem fanem point and click'ów, ale zawsze byłem fanem grafiki, muzyki, klimatycznych światów i ta gra jest jedną z takich niezrozumianych, ale odwiedzanych czasem przeze mnie.
Dzięki tej recenzji zniknęło poczucie winy i samoskarżenia 😉
[#2] Re: Universe - Autostopem przez galaktykę

@BULI, post #1

Nie nazwałbym tego "recenzją". Fragmenty dotyczące "doznań" czerpanych z gry, jej funkcjonalności to - owszem -opis jej charakteru ale, przede wszystkim, opis osobistego odbioru gry.
Horrendalnie kiepskiej, choć wybitnie klimatycznej - za sprawa prac Rolfa - gry video.
[#3] Re: Universe - Autostopem przez galaktykę

@michalmarek77, post #2

Nie nazwałbym tego "recenzją"

Zgadzam się. Grą zainteresowałem się ze względu na podobno dużą liczbę kolorów i ogólną oprawę wizualną. Pod względem graficznym prezentuje się świetnie. Warstwy muzycznej właściwie nie pamiętam, więc najwyraźniej niczym szczególnym się nie wyróżniała. Sama rozgrywka to jednak coś, czego nie lubię — ciągłe szwendanie się bez wyraźnego celu i domyślanie się, co autor miał na myśli, żeby móc przejść dalej, tylko po to, by znów się szwendać. Grafikę oceniłbym na 90%, natomiast resztę trudno mi jednoznacznie ocenić, bo po prostu nie przepadam za takimi grami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem