Komentowana treść: AmiGameJam 2025 - czas na głosowanie
[#1] Re: AmiGameJam 2025 - czas na głosowanie
Wow, niezły poziom tych produkcji patrząc na skriny/videła. Myślałem, że sporo z produkcji będzie bardziej "na sztukę" , spokojnie z > połowę takich produkcji chciało by się zobaczyć w czasach świetności Ami OK
2
[#2] Re: AmiGameJam 2025 - czas na głosowanie
Postać z gry Double Baboon Ninja to połączenie Toki z Donkey Kongiem.
3
[#3] Re: AmiGameJam 2025 - czas na głosowanie
Ale wysyp gier

Moje gratulacje dla Reborna za Strike Force Omega OK
3
[#4] Re: AmiGameJam 2025 - czas na głosowanie
Bez jaj, ale przydała by się aplikacja webowa, klient, dla serwisu itch.io, żeby na Amidze można bybyło korzystać z serwisu.
2
[#5] Re: AmiGameJam 2025 - czas na głosowanie

@tukinem, post #3

Dzięki, Tukinem! :) Niestety zabrakło czasu, żebym dopracował grę tak, jak chciałem, ale dokończę jeszcze w miarę upływu czasu szeroki uśmiech.
4
[#6] Re: AmiGameJam 2025 - czas na głosowanie
Spośród gier ukończonych, moim zdaniem najlepiej wypada "Blue And Red: Fight The Robots". Szczegóły w recenzjach. Niektóre, których nie wymieniłem poniżej, będą zamieszczone wkrótce.
  • Movimiento Constante - coś dziwnego napisane w Amosie. Nie wróżę popularności. Gra zupełnie nie w moim guście.
  • Santa's Present Drop 5: The House of the Dead Bunnies - stworzona w Amosie przez RobSmithDeva. Koncepcyjnie zbliżona do "Zdzisława - Bohatera Galaktyki". Można zagrać raz i zapomnieć.
  • Subattack - stworzona w Scorpionie adaptacja gry z GameWatchy. Ciekawa steampunkowa grafika, ale nic więcej. Z drugiej jednak strony, wtapia się idealnie w tematykę konkursu, niemniej rozrywkowo zbyt płytka.

Z kolei spośród gier, które nie zostały ukończone:
  • Double Baboon Ninja - świetne wykonanie w stylu platformówek z lat 90., lecz obecnie jest ekstremalnie zabuggowana. Pisana chyba w Blitzu. Warto czekać na jej dokończenia i naprawienie niedociągnięć.
  • Echodrome - wyśmienita strzelanka napisana w C++, lecz tylko gdy mamy możliwość grania za pomocą twin-sticka. Bez tego gra traci swój urok. Wersja 0.10 alpha jest kapitalna - ciekawe co przyniesie 1.0.
  • GlowPoint - temat "Tetrisa" wielokrotnie eksploatowany. Tym razem trzeba dążyć do jak najszybszego wyeliminowania "wrażliwego" elementu. Ogólnie gra dobrze zrobiona, choć niczego w zasadzie nie odkrywa. Pisana chyba w Blitzu i praktycznie ukończona. Mocna czwórka.
  • Kaboomania - poza ładną grafiką i muzyką Chrisa Huelsbecka - nic odkrywczego. Klon "Bombermana"/"Dyna Blaster". W sumie nie wiem na co tu czekać i po co Kickstarter do tego zaangażowany.
  • Micro Karting - tech demo, więc zasadniczo ciężko się wypowiedzieć czy i na co dalej liczyć.
  • Microlyte TankZone - ciekawa strzelanina 3D. Na pewno sporo się przy niej napracowano. Na ten moment (choć wersja 1.0) oferuje tylko strzelanie, niszczenie i zbieranie bez większego celu, lecz liczę na coś więcej w przyszłości. Gra działa pod systemem.
  • Pauldron - napisana w Redpillu nietypowa strzelanina. Niestety użyty silnik jest trochę nieadekwatny do pomysłu.
  • Strike Force Omega - strzelanina powstała w Scorpionie w stylu "Commando", "Ikari Warriors", "Dogs of War". Tematyka utrzymana w konkursie, zapowiada się interesująco, lecz dużo jest do usprawniania.
  • Wings of Fear 2 - lepsza niż pierwsza część, lecz ograniczenia Scorpiona stają się zauważalne (mały ekran nie służy). Graficznie i dźwiękowo - ciekawie. Jest na co czekać, jeżeli pewne niuanse zostaną wyeliminowane.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem