Komentowana treść: Chess-AI RTG
[#1] Re: Chess-AI RTG
bardzo fajne.
ale ten brak odstepu figur od krawędzi pola
rujnuje mi życie.
4
[#2] Re: Chess-AI RTG
plugin do stockfisha pana Koracza najbardziej chcialbym uslyszec
1
[#3] Re: Chess-AI RTG
Ci którzy mnie znają, wiedzą, że wielkim fanem AI nie jestem, ale to co się teraz zaczyna wyczyniać, czyli przypływ nowego, co raz leszego oprogramowania na AMIGĘ- jestem w WIELKIM pozytywnym szoku OKok, racja
Przykładem takiego, już w pełni wartościowego oprogramowania jest BeeView, UnZIP i prezentowane tu Chess-AI RTG.
Mój szok jest tym większy, że w każdym z tych przypadków otrzymuje oprogramowanie wykorzystujące WarpOS'a, czyli PPC w mojej A4000, a oprogramowania na WarpOSa ostatnimi laty nie było za wiele (chociaż nadal WarpOS ma kilka perełek ok, racja)

Wracając do tytułowych szachów Chess-AI RTG.
Działają na mojej A4000 pięknie w serduszkach
Elegancko obciążają moje PPC G3 i G4 na 100% przy najwyższych poziomach trudności, a pomimo tego program nadal jest responsywny i można manipulować opcjami, przerwać natychmiast partię, cofnąć ruch lub zacząć nową ok, racja
Dla tej responsywności przy obciążeniu CPU na 100% jestem pełen podziwu- gratulacje dla Benka OK
Osobiście czepił bym się tylko grafik samych figur i zmienił na bardziej klasyczne/czytelne, albo całkiem futurystyczne skoro działa to pod GFX ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2026 14:52:24 przez BULI
6
[#4] Re: Chess-AI RTG
Węgierski? Skąd pomysł na tak niszowy język.

Miałam nadzieję, że ten pseudo hajp na ai ominie chociaż nasz mały retro świat. Za chwilę woda ci sie w kiblu nie spłuka bo ai się zawiesi w majkrosofcie.
1
[#5] Re: Chess-AI RTG

@BULI, post #3

stare systemy dość dopracowane mają bardzo dobrze, bo ai nauczone na popularniejszych rozwiązaniach wie co robić żeby przystosować jakieś rozwiązanie/metodę dla amigaosu, możemy mocno podgonić

Ostatnia aktualizacja: 09.07.2026 00:04:32 przez michal_zukowski
3
[#6] Re: Chess-AI RTG
Drobna niedogodność, jaka była w wersji AmigaOS 4, została zniwelowana, tak więc myślę że te 80% z newsa jest już nieaktualne, jak dla mnie to obecna wersja, którą wczoraj dostałem od Benka, jest już gotowa w 100% (no chyba że chce tam jeszcze coś dodać).

Węgierski, to ze względu na narodowość małżonki autora.

Tak AI, to jest druga młodość dla Amigi, choć mi się wydaje że dużo bardziej spektakularne rzeczy względem 68k czy WOS, rodzą się dzięki temu na AmigaOS 4 (nie wszystkie zostały jeszcze ujawnione).
4
[#7] Re: Chess-AI RTG

@MUFA-amigaone-pl, post #6

Moim skromnym zdaniem to te całe ai trochę za daleko zaszło, żeby tylko nie powtórzyła się sytuacja która doprowadziła do krachu rynku gier co powstawały same gnioty xd... Oby nie
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem