Komentowana treść: MorphUAE 1.0
[#1] Re: MorphUAE 1.0
Nie mam czasu zainstalować. Czy tam będzie coś w stylu karuzeli z okładkami gier i grami?
[#2] Re: MorphUAE 1.0

@KM_Ender, post #1

nie, to dla doroslych wersja, nie dla dzieci

Ostatnia aktualizacja: 25.07.2026 10:24:53 przez michal_zukowski
10
[#3] Re: MorphUAE 1.0
JIT?
[#4] Re: MorphUAE 1.0

@ede, post #3

W menu konfiguracji opcja JIT jest...
[#5] Re: MorphUAE 1.0

@ede, post #3

MorphUAE bazuje na wersji 1.0 E-UAE od Faba (z JIT).
2
[#6] Re: MorphUAE 1.0

@recedent, post #5

....od Faba....

Stefan Blixth nie wspomina o Almos Rajnai (autorze wspomnianego wyżej jita). Czy powinien o nim wspomnieć w info? Wypadałoby imo.
O Fabie też zresztą nic....

Ostatnia aktualizacja: 25.07.2026 14:09:13 przez eastone

Ostatnia aktualizacja: 25.07.2026 14:15:52 przez eastone
[#7] Re: MorphUAE 1.0

@recedent, post #5

Jak JIT to GIT :)
[#8] Re: MorphUAE 1.0
i kadr z gry ADIDYA
[#9] Re: MorphUAE 1.0
Sprawdzał ktoś czy działa to jakoś sensownie na G4 1,67GHz? Wieki temu z ciekawości uruchomiłem jakieś UAE pod MorphOS, ale tylko raz i na chwilę, bo nie czułem potrzeby więcej. Teraz tak sobie myslę, że czasem przydałoby się mieć możliwość uruchomienia np. Brilliance gdy coś trzeba pogrzebać w pixelach o indeksowanej palecie. Może i czasem jakieś klasyczne demo by się uruchomiło. Muszę sobie w wolnej chwili taki system przygotować i spróbować.
[#10] Re: MorphUAE 1.0
HDF nie łapie?
[#11] Re: MorphUAE 1.0

@Pero, post #10

Podobno łapie, ale (jeszcze) nie z poziomu menu, tylko trzeba wyedytować plik konfiguracyjny .uaerc.
[#12] Re: MorphUAE 1.0

@KM_Ender, post #1

To jest tylko doadnie GUI czy coś więcej ?
Działa na tej wewrsji wsparcie dla bsdsocket.library, dekodeowanie mp3 bezpośrednio przez system i wpsarcie dla hardfiles >2GB jak dla e-uae dla AmigaOS4 ?
1
[#13] Re: MorphUAE 1.0

@markusg, post #12

"Does this e-uae support bsdsocket emulation?

@OnyxSoft

Well, there is code snippets in it but still untested. Will have to verify later =)"
3
[#14] Re: MorphUAE 1.0

@eastone, post #13

@OnyxSoft

Well, there is code snippets in it but still untested. Will have to verify later =)"

Thanks for the information. I wish you the best of luck with your future work
2
[#15] Re: MorphUAE 1.0
Kurde, myślałem żeby zabrać PowerBooka w Bieszczady, a tak to sprawdzę to i owo dopiero w sobotę.
[#16] Re: MorphUAE 1.0

@waldiamiga, post #15

Lepiej wziąć Power Maca G5. W razie czego można się nim zastawiać przed wilkami pomysł
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem