[#28]
Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp
@lukjan,
post #27
Zrobiłem znowu downgrade do 1.766 w kolejności soft + FW i już nie mam problemów z otwieraniem czegokolwiek w Prefs, bo gadtools.library jest w systemie identyfikowana poprawnie w wersji 47.16 z 2021 roku (poprzednio identyfikowało jako 40.5 z 2018 roku i nawet nadpisanie biblioteki w Libs tego nie zmieniało) i problemy z wyświetlaniem wybranych rozdzielczości nadal występuję.
Zastanawiam się, czy po aktualizacji do najnowszego FW Warpa, coś się nie gryzie z KickStartem, bo po instalacji kilka miesięcy temu OS 3.2.3, "wyleciały" mi możliwości wyboru wersji KS z karty (sloty stały się jakby puste), instalator zażądał dyskietkę Modules 1200 twierdząc, że KS się nie zgadza (choć fizycznie na płycie są kości 3.2) a sama instalacja odbyła się chyba z wymuszonym z Warpa 3.1.4 (więc pewnie instalator skorzystał ostatecznie z Modules bo w pamięci mógł być sfalshowany 3.1.4), a najnowsza aktualizacja FW Warpa być może mi zawartość slotów przywraca i znowu się 3.1.4 w pamięci znajduje jako slot 0 (bo gadtools.library jest też zawarty w ROMie zdaje się, więc sta się wówczas pojawia wersja 40 bo innego wytłumaczenia nie widzę), tylko że jak w chodzę do Amiga Early Startup Menu to jest ewidetnie wersja KS 47+ , czyli OS3.2, nawet zaznaczoną opcją Update ROM - ale to raczej chyba powinno działa z Load Module nie z Warpa...)
Da się jakoś ignorować (wyłączać) możliwość korzystania ze slotów z obrazami KS w Warpie (na rzecz fizycznych kości lub LoadModule) czy trzeba je jakoś programowo wyczyścić -choćby jeden slot 0 - podobnie jak się je programuje ?
Ostatnia aktualizacja: 17.08.2026 22:53:57 przez lukjan