Komentowana treść: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp
[#31] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@Jacques, post #30

Szkoda że w wersji karty dla A1200 jumpery od maprom są od spodu. W Warp560 z tego co widzę, są akurat od góry, więc o wiele łatwiejszy dostęp, żeby sobie to w razie potrzeby wyłączyć.

W instrukcji w punkcie dotyczącym programowania slotów ROM jest taki zapis, z którego nigdy wcześniej nie nie stosowałem a wygląda jakby tyczył się przy okazji również aktualizowania firmware... (gdzie jednoczesnie w punkcie dotyczącym aktualizacji firmware nie ma o tym mowy)

If you have already same firmware version flashed, then you must also put config.txt file in __cswarp folder with force-prog text in it.

This ensures that firmware and kickstarts will be reflashed to Warp board.

No i skoro kasują się tylko nazwy a nie zawartości slotów, to w jaki sposób nadaje się slotom nazwy ?

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2026 12:26:02 przez lukjan
[#32] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@lukjan, post #31

Nazwy nadaje się w WarpDiagu.

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2026 15:12:39 przez Jacques
[#33] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@Jacques, post #32

A jak to jest z programowaniem slotów ?

Bo w instrukcji jest napisane:

- "There is no support for 1MB ROMs yet"
- "File names should be kick0.bin, kick1.bin, kick2.bin, kick3.bin"
- "There are often two version of Kickstart files: one intended to burn physical chips,
and normal binaries. Always use normal binaries.".

Kości w A1200 są dwie, tak samo jak pliki .bin z obrazem ROMu (Hi i LO) 2 x po 512MB, a tu jest mowa o jednym pliku binarnym w dodatku 512MB

Chciałem zaprogramować w karcie ROM OS3.2
1
[#34] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@lukjan, post #33

Notes:
1. There are often two version of Kickstart files: one intended to burn physical chips, and normal binaries. Always use normal binaries.

To znaczy, że plik "kicka1200.rom" o wadze 512kb to jest właśnie "normal binaries" i trzeba mu zmienić nazwę na przykładowo kick0.bin" ?

Pytam, bo ja kiedyś dostałem swoją kartę już z zaprogramowanymi bankami, więc wcześniej tego nie robiłem, mimo że mam choćby od Cloanto ROMy + 3.1.4 i 3.2 to nie maiłem do tej pory potrzeby korzystania z tej funkcji

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2026 22:15:32 przez lukjan
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem