Komentowana treść: AmiSC, czyli "StarCraft" dla Amigi 68k
[#31] Re: AmiSC, czyli "StarCraft" dla Amigi 68k

@angree, post #30

Odpalilem SC 4.1 mam na PiStorm okolo 70/60fps
Jest problem z przesuwaniem ekranu kursorami.
Sige Tank nie boglem produkowac
A i zlosza sie nie koncza, caly czas ta sama wartosc jak kopia.
[#32] Re: AmiSC, czyli "StarCraft" dla Amigi 68k

@mwb113, post #31

- znam problem z kursorami, poprawilem przesuwanie mysza nieco. mam to na mysli
- dzieki za report o sige tanku
- zloza sie koncza, tylko jest bug ktory nie pokazuje ile zostalo.
1
[#33] Re: AmiSC, czyli "StarCraft" dla Amigi 68k

@angree, post #32

Ten mój "port" z 2009 to jedna z pierwszych rzeczy jakie udało mi się skompilować na 68k, bez AI oczywiście. Cieszyłem, się jak dziecko, że się udało
Wydałem jako ciekawostka ale nigdy w to nie grałem, bo niedokończone to było i bez kampanii. Teraz bym takiego czegoś nie wydał, tylko znacznie dopracował ale nie brałem się za te nowsze stratagusy bo wciąż do Starcrafta dużo im brakowało..

BTW. W Coffinie na V4 była ta wersja zainstalowana i grywalna od wielu lat.

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2026 23:08:03 przez Artur Jarosik
4
[#34] Re: AmiSC, czyli "StarCraft" dla Amigi 68k

@Artur Jarosik, post #33

szacun! to duzo wieksze osiagniecie niz to to tutaj zrobione z AI, bez watpienia.
4
[#35] Re: AmiSC, czyli "StarCraft" dla Amigi 68k

@angree, post #19

Jesli ktos chce zebym tez robil wersje PPC tego (moc PPC sie zdecydowanie przyda), to prosze o kontakt, bo ja mialem tylko Amige 68K (040) i mam zero doswiadczenia z PowerPC. Przyda mi sie ktos kto udzieli mi troche informacji i rad.

No było by cudownie szeroki uśmiech
Zdecydowanie wolę PPC niż ARMa w Amidze, chętnie pomogę testować ok, racja
3
[#36] Re: AmiSC, czyli "StarCraft" dla Amigi 68k

@BULI, post #35

Jest możliwość przetestowania SC na PPC.
Mogę się tego podjąć.
Jak zauważe błędy będę informował.
1
[#37] Re: AmiSC, czyli "StarCraft" dla Amigi 68k

@BULI, post #35

Jest możliwość przetestowania SC na PPC.
Mogę się tego podjąć.
Jak zauważe błędy będę informował.
1
[#38] Re: AmiSC, czyli "StarCraft" dla Amigi 68k

@nowy80, post #1

@nowy80 - sprobuj mojego portu AmiXcom 68K. (testowane na terror from the deep) Musialem sportowac ze starszej wersji (z 7-8 lat wstecz) zeby to 68K udzwignelo i zrobic mase optymalizacji, bo w grze poczatkowo bylo ze 3 fps i freeze na 10 sekund co krok, a na planszy z globem 0.3 fps, ale mysle ze juz na 040/40 AGA jest to jako tako grywalne. 060 zalecane. Zapis/odczyt nadal jest niesamowicie wolny - zapis ustawien to z 30 sek, a save game 60 sek. Nie doszedlem do tego jeszcze - mam jeszcze liste 9 optymalizacji do zrobienia. W lewym gornym rogu jest FPS

https://github.com/angree/AmiXcom/releases

Jak ktos potestuje byloby super, bo ja gralem troche w UFO:EU, a w terrora nic, wiec wszelkie reporty co do bugow, problemow, potrzebnych funckji, itd mile widziane.

4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem