Komentowana treść: Bubbles
[#1] Re: Bubbles
P96 Native -> OCS/AGA

https://aminet.net/package/driver/moni/Native
1
[#2] Re: Bubbles
Muszę przyznać że co jak co ale AI dość dobrze tworzy gry w zgodzie z systemem. Jeszcze powiedzmy dwa lata temu, gdy gry były tworzone przez ludzi, to nawet jeśli w wymaganiach niby było wszystko cacy pod kątem kompatybliności z Amigą NG czyli np. 68040 + RTG, to szansa że dany tytuł się odpali wynosiła mniej niż 50%. Dziś te nowe gry, dają niemal 100% pewność że ruszą i na AmigaOS 4. Nie inaczej jest i w tym przypadku Bubbles, ruszyło od strzała na mojej X5000 i działało całkiem spoko, aczkolwiek pojawił się jeden mankament, jakim jest brak dźwięku.
2
[#3] Re: Bubbles

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Teraz dzięki AI każdy może spróbować swoich sił w projektach, wkradło się to do naszych komputerów na dobre. Nie tylko gry na klasyka ale wszelkiego rodzaju treści, projektowanie stron www, landing page, grafika teraz jest dostępne dla każdego
1
[#4] Re: Bubbles

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Gdyby gra używała AHI pewnie byłby dźwięk co ?
[#5] Re: Bubbles

@TomcioPaluszek, post #4

Pewnie tak. Możliwe że jak bym pokombinował to i na tej kompilacji dźwięk bym uzyskał. Są programy typu Nallepuh co to przekierowują dźwięk z Pauli na AHI. No ale tego nie sprawdzałem, po prostu uruchomiłem grę na czysto.
[#6] Re: Bubbles

@MUFA-amigaone-pl, post #5

Wystarczyłoby użyć do dźwięków audio.device. Dostałem informacje zwrotne, że jeden z moich programów używający Pauli w ten sposób, działa z marszu na AmigaOS 4 i MorphOS-ie.
6
[#7] Re: Bubbles
Ściągnąłem z Aminetu i gra na wstępie prosi o jakiś pusty assign (brak nazwy)???
[#8] Re: Bubbles

@Jacques, post #7

Dziwne. Możesz sprawdzić snoopdosem czego szuka ?
Rozumiem, że gra się nie uruchamia ?
[#9] Re: Bubbles
Udalo mi sie ukonczyc gre z wszystkimi 100 poziomami
I tu wyszedl maly blad.: wynik nie zapisal sie do highjscora.
[#10] Re: Bubbles

@Phibrizzo, post #9

Jezu Nie sądziłem, że ktoś będzie w to grał na serio
Błąd naprawiony. Wynik zapisywał się tylko jak było "Game Over".
Dodałem też obsługe AHI.
Wesja 1.1 wkrótce na Aminet
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem