[#31]
Re: Efika - wstępne rozeznanie
@_arti,
post #30
Jak ta A3000 jest w stanie magazynowym itp. to nie. :) Sam bym się zakochał, bo to najlepsza seryjna Amiga ever. Ja mówię o typowych studniach bez dna, np. kiedyś napaliłem się na Acorna z ARMem. Najpierw pomyślałem, że w Efikę wepchnąłem już prawie 1000 pln i kilka miesięcy dłubania (np. wykonanie obudowy pilnikiem + pełne okablowanie - nie g*** standard jak w obudowie od PC, tylko dostosowane do moich potrzeb i chciejstw - to są z pozoru drobne sumy, ale sumują się bardzo szybko), potem zobaczyłem, ile w UK kosztuje moduł Ethernetu do takiego Acorna i chęć sama mi odeszła. Do tego dochodzi zimna kalkulacja: Efika ma OF i ogólnie jakbym miał dłubać choćby przy własnym systemie to mam gdzie dłubać i to raczej bezstresowo (w porównaniu z moim PowerMaciem 7500) bo Efika jest wyśmienicie udokumentowana. W dodatku jest nowa i NOWOCZESNA czyli przez wiele lat nie ma mowy o wysychaniu kondensatorów, korozji złącz i tym podobnych chorobach sprzętu typu A500/A1000/A2000/A3000 (niestety, również A600/A1200 ...). Jak już Efika leżała w domu, łaziłem jak głupi po Hamburgu i okolicach za modułem LAN do GameCube, tyle, że GameCube z LANem to taka Efika z mniejszą pamięcią, bez USB i co najważniejsze bez OF (czyli same problemy).