[#41]
Re: Efika problemy początkującego
@Valwit,
post #31
Co by nie zakładać nowego tematu.
Od kilku dni jestem użytkownikiem Efiki i oczywiście musiały się pojawić problemy,a raczej jeden problem - Efika nie startuje systemu.
Dzięki recedentowi udało mi się rozwiązać kwestie instalacji więc to mam już za sobą.(jeszcze raz wielkie dzięki)
Efika bootuje sie z pendrive,bezproblemowo odpala się IWizard,konfiguracja MOSa jak i formatowanie zarówno SFS jak i FFS przebiega bez problemu.Instalacja systemu na hadeku również - nie ma żadnych błędów.
Problem pojawia się przy odpaleniu MOSa z dysku,wklepuję standardową regułkę:
Boot ide:0 boot.img
Pojawia się napis Quark/OpenFirmware
Po chwili wyskakuje czarny ekran z niebieski motylkiem a poniżej konfiguracja sprzętu i wersja systemu....i tyle.System przestaje się ładować,cały czas mam czarny ekran z motylkiem.
Po pewnym czasie (ok.30min) wyskakuje okno dotyczące rejestracji systemu - w tle biały ekran Ambienta (bez ikon)
Próbowałem zmieniać grafikę jak i dyski twarde,bez efektu.
Testowałem z MorphOS 2.0 i 2.3 oraz z gratami:
Radeon 8500Pro 64MB,Radeon 9250 128MB,Seagate 2,5" 800MB,Hitachi 2,5" 30GB zasilacz to Fortron FSP250W.Mysz radiowa Tracera,a klawierka to jakiś parch ActiveJet.
Aha- nawet monitor zmieniałem, LCD 15" na 17" CRT :)
Proszę o pomoc.
EDYTA - nie używam huba USB,w tej chwili próbuje uaktualnić MOSa 2.0 do wersji 2.3.Może coś to pomoże.
Ostatnia modyfikacja: 07.09.2009 09:46:00