[#1] OWB 1.8 beta in action :)
[#2] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Drako^lM, post #1

Ee tam, stare to nagranie. Widziałem już wczoraj :D

Ależ to nowe OWB zachrzania, jeszcze szybciej niż obecne.

[#3] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@pampers, post #2

Ależ to nowe OWB zachrzania, jeszcze szybciej niż obecne.

A jakby mialo byc inaczej? Ostatnio pojawila sie nowa wersja pewnej przegladarki 68k (wczesniej wysmiewanej) ktora z powodzeniem dziala na 040/40, to wstydem byloby aby OWB mial dalej takie kolosalne zapotrzebowanie na proc. :P
[#4] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Andrzej Drozd, post #3

Ale tam głównie chodzi o szybkość działania (i znikome obciążenie proca) w trakcie odtwarzania filmu na stronie www. Obawiam się że na 68k jednak tak nie chodzi :) (bo OWB na 7447 zawsze zasuwał jak dziki)
[#5] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Drako^lM, post #1

Panowie, a jak skonfigurować OWB i MPlayera żeby odegrał ten filmik w oknie MPlayera? Laik zemnie więc pytam :(

[#6] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@MaveRick, post #5

Polecam getvideo, wszystko opisane w readme.

[#7] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@MaveRick, post #5

/Ja się tylko upewniam/ ... ale wiesz, że po ustawieniu sobie w YouTube obsługi HTML5 wszystkie filmiki na ich stronie są renderowane bezpośrednio w oknie OWB z bardzo dobrą prędkością? Więc nie trzeba MPlayera (niestety, na razie tylko YouTube daje możliwość wykorzystania dobroci HTML5, inne serwisy filmowe jak GoogleVideo idą wciąż na mulącym flashu)
[#8] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@pampers, post #6

Chyba mam podpięte getvideo ale pod prawy przycisk i wtedy dopiero wyświetla się video w nowym oknie MPlayera. Czy to samo musiałbym przepisać do MINE w OWB ? Teraz piszę z domu więc dopiero sprawdzę jutro w "robocie"

[#9] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@wali7, post #7

Tak, mam ustawione na stronie YouTube HTML5 ale to YouTube. A jak będzie np z tym linkiem powyżej, żeby odpalił się po kliknięciem PPM

[#10] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@MaveRick, post #9

Ja używałem Flashless - ładnie się to integrowało z OWB.
[#11] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@wali7, post #7

Vimeo także korzysta z HTML5.

[#12] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Drako^lM, post #1

No.... to kiedy do zassania? :D

[#13] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Pero, post #12

Soon ;)

Tą wersje miałem pokazać w weekend na AmiParty ;)

[#14] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Drako^lM, post #1

Podpiąłem w MINE OWB w nowym wierszu dla .mov tak:run >nil: Work:Programy/MPlayer/MPlayer -gui 1 %sp %l
Otwiera się okno coś pobiera i wyświetla obraz (działa) ale MPlayer wiesza się.
Zamkniecie tlko poprzez ikill ale znika okno a dzwięk dalej leci w zapęleniu.
Pozostaje tylko reset ( ). Wraną mam najnowszą wersję MPlayera z wczoraj.

Teraz z innej beczki. Odpalam dowolne video i dwuklik LPM robi fullscreen.
Dlaczego po skończeniu odegrania video MPlayer nie wychodzi z fullscreen do okienka i czemu już wtedy dwuklik LPM nie działa

[#15] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@MaveRick, post #14

po skończeniu odegrania video MPlayer nie wychodzi z fullscreen do okienka i czemu już wtedy dwuklik LPM nie działa

he, bo film sie skonczyl :) od kad pamietam w MP tak bylo zawsze.
[#16] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Drako^lM, post #13

A mi się tak marzy że jak w przypadku wersji 1.4, tak wersja 1.8 będzie niedługo wraz z updatem MorphOSa :)

[#17] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@ede, post #15

Nie było tak w starszych wersjach. To się pojawiło jakieś 3-4 wersje temu :)

[#18] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Arbuz, post #17

Ja bym nawet obstawial 4 do 6 :P
[#19] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@pampers, post #16

A mi sie marzy szybciej :D

[#20] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Pero, post #19

A już niedługo premiera MOS3.0 :)

[#21] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Arbuz, post #20

Tia... A ja jeszcze na 145...

[#22] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Pero, post #21

A czy ktoś Ci każe? ;)

[#23] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@pampers, post #22

Tak! Zonka.... :D

[#24] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Pero, post #23

A to przepraszam, siła wyższa Chociaż moja (jeszcze nie żonka, ale już niedługo) jakoś nie psioczy na miniaka i a1200 na biurku. Jeszcze nie psioczy ;)

[#25] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@pampers, post #24

Jeszcze.... :D
Poczekaj, tyle lat po slubie co i ja to zobaczysz.. :D

[#26] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Pero, post #25

Trzeba to sobie na początku zastrzec. Albo bierze się człowieka z jego zainteresowaniami albo... Tym bardziej, że są to raczej pozytywne zainteresowania.

[#27] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@MDW, post #26

"I przyrzekam, że nie będę Ci smuciła że masz Amigę aż do śmierci jej albo mojej"

[#28] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@Drako^lM, post #13

Dziala dzisiaj na tej wersji youtube w html5 ?
[#29] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@ede, post #28

no jeszcze kilka dni temu działało... to chyba nadal działa :) (mowa o publicznym OWB 1.7)
[#30] Re: OWB 1.8 beta in action :)

@wali7, post #29

Jak oglądać filmy na stronie youtube.com w HTML5 to wiem. Ale co zrobić żeby youtubowe filmy podlinkowane na innych stronach były odtwarzane w wersji HTML5? Jak trafi się na taki film to jest on we Flashu. Dopiero jak dwukliknę na niego to przechodzi się na stronę youtube.com z tym filmem i tam jest w HTML5.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem