[#31] Re: Fortis

@recedent, post #30

Nie no ja 100k nie przekroczyłem na razie:) swoją drogą to jak to jest z tą pauzą tylko esc działa a może słabo kombinuję :)

[#32] Re: Fortis

@Arbuz, post #31

Pauzę standardowo włącza się klawiszem Esc. Ale jak wolisz czymś innym to możesz sobie ustawić inny klawisz. W załączonym do gry pliku AmigaGuide jest opis jak to zrobić. Jest nawet po polsku. Jakby coś było niezbyt jasne to pytaj. Od razu wtedy poprawię opis.

[#33] Re: Fortis

@recedent, post #27

Dzięki. Dzisiaj już zablokowałem stateczkowi możliwość obrotu w osiach X i Z. Nie powinien się więcej obrócić (w wersji 1.1). :)

[#34] Re: Fortis

@MDW, post #33

recedentowi zblokowałeś a mi to co?:) A serioto mówię dołóz 3 etapu poruszania statkowca po poziomie. Fajnie będzie.

[#35] Re: Fortis

@Arbuz, post #34

Wszystkim dołożyłem. :) On się rusza w poziomie (chociaż to zależy co nazwać poziomem). Obiekty nie mogą wyjść poza płaszczyznę w której rozgrywa się akcja. Wtedy zderzenia będą je jeszcze bardziej wyrzucały z płaszczyzny, pociski nie będą trafiały. Nie będzie zupełnie kontroli nad trzecim wymiarem (od i do ekranu). Gra straci sens i zobaczymy niezłe kwiatki (włażenie w kamerę lub tło). To jest filozofia Stardust/Asteroids. Trzeci wymiar to nie wchodzi w grę. Nawet w nowym Super Stardust na PS3 akcja się dzieje na płaszczyźnie. Tylko sprytnie tę płaszczyznę zawinięto na kuli. Dzięki temu zawijanie świata jest bardziej realistyczne.

[#36] Re: Fortis

@MDW, post #35

ok rozumiem.
A co do ridmi to jak zwykle się nie czyta :)

Ostatnia modyfikacja: 30.06.2010 08:05:11
[#37] Re: Fortis

@Arbuz, post #36

Wiem. Sam nie zwykłem czytać. :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem