[#31] Re: MorphOS 3.0

@Arbuz, post #27

Super, jakbym zapodał te informacje na MyApple to teraz chyba dostałbym tam bana. ;)

[#32] Re: MorphOS 3.0

@pampers, post #6

Przepraszam, ze sie wbijam, ale gdzie dorwe te tapetke? (w jakiejs sensownej rozdzielczosci, HD byloby milo).

[#33] Re: MorphOS 3.0

@Arbuz, post #27

Nio, nio grubiutko. MorphOS na 970FX OK

Z innej beczki:
Czy na MorphOS Team przewiduje support dla iBooka G4 ?. Czy ktoś może próbował odpalić wersje 2.x na takim iBooku ?. Sprzęt technicznie podobny do Mini.

[#34] Re: MorphOS 3.0

@_arti, post #32

Juz nieaktualne. Dostalem od Andre przed chwila :]

[#35] Re: MorphOS 3.0

@_arti, post #34

Podziel się z innymi.

[#36] Re: MorphOS 3.0

@waldiamiga, post #35

Niestety, dopoki MorphOS 3 nie jest dostepny, nie moge :/
Zostalem poproszony, by *na razie* jej nie upubliczniac.

[#37] Re: MorphOS 3.0

@_arti, post #36

Oj, coś widzę, że są równi i równiejsi :)

[#38] Re: MorphOS 3.0

@Zbysiuk, post #37

Prawie 2 lata pracy z Andre do czegos zoobowiazuja ;) Bez obaw, pewnie niedlugo pojawia sie jakie nowet tapetki z Essen.

[#39] Re: MorphOS 3.0

@Arbuz, post #27

G5? To jest dopiero news. Arbuz, wstrzymaj się z zakupem, pewnie port jest we wczesnym stadium :)

EDIT: http://bigfoot.morphos-team.net/test/powermacg5_no_compatibility_problems.jpeg

Ostatnia modyfikacja: 26.07.2010 20:38:09
[#40] Re: MorphOS 3.0

@pampers, post #39

No,no swietna sprawa. Oby tak dalej:)

[#41] Re: MorphOS 3.0

@Marek Szyprowski, post #21

stare i915 spokojnie bije Radeona9200

Wielkim osiągnięciem to nie jest. :) Generalnie wszystkie zintegrowane karty graficzne Intela z jakimi miałem styczność z Macach i pecetach były tragiczne i zupełnie nie nadawały się do czegokolwiek innego niż dziubanie w Wordzie i Excelu. Nawet jeżeli prędkości jakoś od biedy wystarczało to pojawiały się głupie problemy z wielkością tekstur. Generalnie nigdy bym nie kupił czegoś z takim standardowym zintegrowanym Intelem. MacBooka też szukałem koniecznie z GeForce pomimo tego, że ze 3 super-okazje z kartą Intela mi latały przed nosem.

A jeżeli chodzi o sterowniki to musiałem mieć coś skopanego na trzech pecetach. Wszystkie miały oryginalny Windows XP (Pro i Home) i możliwie najnowsze sterowniki. W dwóch przypadkach osobiście ściągałem i instalowałem. W jednym przypadku mocno to pomogło ale to nadal było nie do przyjęcia w 2009 roku. I to wcale nie chciałem grać w nie wiem jakie wypasy. :) Po prostu trochę poużywać Blendera z bardzo prostymi scenami przeznaczonymi do realtime dla iPhone. Oczywiście dało się robić ale odwykłem od takiej prędkości. To nawet w świecie amigowym byłoby trochę śmieszne. :)

Ostatnia modyfikacja: 26.07.2010 23:05:06
[#42] Re: MorphOS 3.0

@pampers, post #39

Spoko. Ale na bank wolę kupić power maca niż kakieś mini czy applaptopa.

[#43] Re: MorphOS 3.0

@Arbuz, post #42

Kupuj co chcesz, MorphOS Team daje nam wybór :)

[#44] Re: MorphOS 3.0

@MDW, post #41

w kartach zintegrowanych najwieksza bolaczka jest waskie gardlo (pamiec VRAM jest wspoldzielona z pamiec systemowa RAM) .. wiec warstwa transportowa przez uklady plyty glownej do DIMA i spowrotem ..
morduja wydajnasc kart zintegrowanych...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem