@Marek Szyprowski,
post #21
stare i915 spokojnie bije Radeona9200
Wielkim osiągnięciem to nie jest. :) Generalnie wszystkie zintegrowane karty graficzne Intela z jakimi miałem styczność z Macach i pecetach były tragiczne i zupełnie nie nadawały się do czegokolwiek innego niż dziubanie w Wordzie i Excelu. Nawet jeżeli prędkości jakoś od biedy wystarczało to pojawiały się głupie problemy z wielkością tekstur. Generalnie nigdy bym nie kupił czegoś z takim standardowym zintegrowanym Intelem. MacBooka też szukałem koniecznie z GeForce pomimo tego, że ze 3 super-okazje z kartą Intela mi latały przed nosem.
A jeżeli chodzi o sterowniki to musiałem mieć coś skopanego na trzech pecetach. Wszystkie miały oryginalny Windows XP (Pro i Home) i możliwie najnowsze sterowniki. W dwóch przypadkach osobiście ściągałem i instalowałem. W jednym przypadku mocno to pomogło ale to nadal było nie do przyjęcia w 2009 roku. I to wcale nie chciałem grać w nie wiem jakie wypasy. :) Po prostu trochę poużywać Blendera z bardzo prostymi scenami przeznaczonymi do realtime dla iPhone. Oczywiście dało się robić ale odwykłem od takiej prędkości. To nawet w świecie amigowym byłoby trochę śmieszne. :)
Ostatnia modyfikacja: 26.07.2010 23:05:06