[#31] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@rzookol, post #30

Jaka nVidia...Przecież 12 calowy IBook powyżej 1 GHz ma Radeona 9200 z 32MB VRAM -
IBook 12" G4 1.2GHz R9200

IBook 12" G4 1.0GHz R9200

Nowszy IBook G4 1.33GHz G4 12 cali mają wg w/w strony Radeona 9550

Ostatnia modyfikacja: 10.09.2010 16:06:52
[#32] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@waldiamiga, post #29

Jeśli kiedyś zrobimy support dla ADB, to i dla tych pewnie będzie support. Na razie mało prawdopodobne.
[#33] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Jacek Piszczek, post #32

ADB

A co komunikuje się przez ADB w Ibooku ?. Klawiatura, touch-pad czy może coś jeszcze innego.

[#34] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@waldiamiga, post #33

Klawiatura i touchpad właśnie. Wyjątkiem jest ostatnia rewizja ztcw.
[#35] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@waldiamiga, post #29

To tylko poszczególne playery są natywne, ale główna aplikacja jest 68k.
[#36] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Jacek Piszczek, post #34

Klawiatura i touchpad właśnie

Dziękuje za rzetelną odpowiedź OK

ostatnia rewizja ztcw.

Tzn. rewizja mid 2005 powinna zadziałać pod MorphOSem ?? :)

[#37] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@waldiamiga, post #36

Na rewizji z Radeonem 9200 MorphOSa odpalałem już 4 lata temu. Niestety - bez klawiatury i myszki było to średnio użyteczne.
[#38] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Jacek Piszczek, post #37

hmmm czy wersję 2.5 ze strony można odpalic na powerbooku g4 (mam identyczny konfig jak bigfoot) ? ewentualnie jest jakis MOS Test Team do którego mozna się zapisac ?

[#39] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Jacek Piszczek, post #37

Jaca, zawsze można było podłączyć klawierę i mysz przez USB. W sumie średni pomysł jeżeli chodzi o laptoka ale zawsze jakiś ;)

[#40] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Dorrr, post #38

czy wersję 2.5 ze strony można odpalic na powerbooku g4

Nie, wersja na PowerBooki pojawi się ...w przyszłości. :)

jakis MOS Test Team do którego mozna się zapisac

Jakiś pewnie jest, ale z zapisem to może być problem. Przynajmniej z 5 osób z tego forum chętnie by się zapisało. :)

[#41] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Dorrr, post #38

Nie ma na chwilę obecną żadnych zewnętrznych testów na laptopach.
[#42] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Jacek Piszczek, post #41

pamiętaj, że niektórzy mają dwa powerbooki czekające na mosa i znaleźli dawno temu buga z brakiem fontów w morphos powerup, który to testerom mosteamu umknął :)

[#43] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Jacek Piszczek, post #41

Jaca - a czy mógłbyś podać specyfikację PowerBooków na których pójdzie w przyszłości Morphos (chociażby tych maszyn na których teraz go odpalacie)? Najlepiej aby to był model z ekranem 15 calowym (coś takiego co miałeś np. w Siemianowicach Śl.).
.... obecnie można bardzo niedrogo kupić PB, mogę kupić na zaś i czekać choćby i dwa lata na MOSa...
pzdr

Ostatnia modyfikacja: 11.09.2010 20:24:19
[#44] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@wali7, post #43

Z tego co pamiętam było to już poruszane, na bank ponoć ma zadziałać na wersji 1.67Ghz na 15 i 17 calowym pbooku.

[#45] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@wali7, post #43

z tego co jaca mówil to na pewno rev E (z ddr2) i rev D (z klawiaturą na usb), inne mają klawiaturę na ADB. Osobiscie szkoda ze ADB sprawia kłopoty bo np. mój rev C ma lepsze paramertry niż mój rev D.

[#46] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@rzookol, post #45

Ja tam mam powerbooka morphos ready ;) Fajna maszynka, trochę ciężko się przestawić na applowską klawierę ale co tam.

[#47] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@wali7, post #43

Ja mam rev e, a1138 a wiec odpowiednik pampersowy ale 15".
Jak kupisz taki to nie musisz sie martwic o to czy zadziala:)

[#48] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@AmiChris, post #47

Też mam A1138 hmmm a właściwie miałem bo dziś do niedziałającej baterii (mały ból) rozwaliłem ekran ... (duzy ból) jutro sprawdze ile kosztuje naprawa.... ech jak pech to pech ...

[#49] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Dorrr, post #48

jak to ci sie udalo osiagnac?

[#50] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@AmiChris, post #49

Upadek lapa w ze stołu wczasie rekonfigu testlaba dla esxi ... siara straszna, trochę ekranu wylało po prawej stronie i z góry ale od biedy da się pracować... lezał czekał na MOS'a biedak (mam jeszcze efikę ale na tym cudaku nie da się pracować)

[#51] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Dorrr, post #50

Nowe matryce 1440x są praktycznie nie do dostania w Polsce :( Trzeba z USA ściągać.
[#52] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Jacek Piszczek, post #51

Heh znalazłem jedną na allero 515zł gość chce i sie zastanawiam teraz ... w sumie nie jest tak tragicznie i parcowac się da ... ale jak bede czekał na mosa to mogę juz tej matrycy za rok nie znaleźć...

[#53] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@qwerty40001, post #3

Ja np. uzywam CodeAudio. Poza tym czasami uruchomię NewsCoastera 68k, bo mimo że jest już wersja na MorphOS-a zrobiona przez kaczusia, to część opcji tu nie działa. Choćby sortowanie wg daty newsa, czy ustawianie kolejności grup przez d&d.

[#54] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@MDW, post #12

Już pisałem co uzywam z 68k na MorphOS-ie. Ale dochodzi jeszcze jeden ważny dla mnie soft - Magellan. Wiem, znam zdanie Wasze choćby z IRC-a, że w Ambiencie wszystko jest. Tak nie jest. Używam Magellana na osobnym ekranie, dzięki czemu mam dodatkowy ekran na uruchomione programy. Jestem w Magellanie zakochany, jest absolutnie konfigurowalny. Cała obsługa archiwów idzie u mnie pod Magiem. Aha, nie zamierzam tu dyskutować co takiego jest w Magellanie czego nie ma w Ambiencie. Wiem swoje i już.

[#55] Re: Rozmyślania o przyszłości MOS.

@Dorrr, post #52

Mam ten sam problem, tyle ze u mnie przy upadku jeszcze obudowa sfatygowala sie:). Czekam na zwloki z US&A - bede robil przekladke mejnbordu i nie tkne tego do wyjscia mosidla, bo sie boje ze znowu popsuje:).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem