[#31] Re: MorphOS v Mac OS

@Mufa, post #30

Swietna partia softu:)
TimberWolf, Gimp, AbiWord:)
dorzucilbym xclock i jeszcze jakies PingwinPainty...

Co do samego porownania MacOS'a z MorphOS'em. Jednemu sie podoba to drugiemu cos innego. Dla jednego zaleta bedzie funkcja A dla innego to bedzie wada.
[#32] Re: MorphOS v Mac OS

@stefkos, post #31

Proszę oszczędzić sobie (i innym) offtopa na temat wyższości MorphOSa nad AmigaOS i vice versa. Wypowiedzi nie związane z tematem zostały przeniesione tutaj.
[#33] Re: MorphOS v Mac OS

@stefkos, post #31

Mam na moim PMG4 -1000 MHz obydwa systemy. Przeprowadzę dziś podobny test. Posiadanie na jednym kompie obu systemów to niezła frajda. Nie chodzi nawet o porównywanie, ale o ilość softu na oba systemy. Na MorphOSa działa dużo amigowego oprogramowania, na MacOSa jest multum hitowych programów i gier. Ten argument przeważył w wyborze Maca z dwoma systemami. Nawet X1000 się chowa jeśli chodzi o ilość softu, na linuxa PPC jest znacznie mniej softu niż na Macintosha.

Ostatnia aktualizacja: 23.03.2013 15:25:36 przez Wojox
[#34] Re: MorphOS v Mac OS

@Mufa, post #30

Na starych makach działa MOS i MACOS, oba komercyjne. Posiadacz tego komputera ma pełne prawo skonfrontować oba systemy, po czym wybrać lepszy i odstawić gorszy.

Tia, to wybierz Linuxa na X1000 :)
Jeśli twierdzisz że amigowiec kupi X1000 dla Linuxa lub MakaPPC dla starego OSX, to ja wymiękam.
Ileż można głupot napisać, byle znegować MorphOSa?
[#35] Re: MorphOS v Mac OS

@kjb666, post #34

Najlepsze jest to "odstawić gorszy" ?? Ja tam mam i "lepsze" i "gorsze" systemy i nie mam zamiaru nic odstawiać...:P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem