[#1] Elbox Kraków
Mam pytanie czy ta firma działa dalej i czy ma ktoś aktualny telefon lub e-mail do nich bo nie mogę w ogóle z nimi się skontaktować. Te na stronie ich firmy nic nie dają.
[#2] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #1

Pracowałem w Krakowie na ulicy Romanowicza (ulica prostobadle przylegająca) ze 2 lata, do 2016 roku jakoś. Przechodząc tamtędy nigdy nie widziałem żadnego logo Elboxu na tym bloku. Być może gdybym wiedział wtedy na co zwrócić uwagę lub podejść rzuciło by się w oczy.
Bardziej rzucał sie w oczy napis UNITRA na bloku leżącym prostobadle do tego z elboxu, na ulicy Romanowicza.
Więc albo to tylko już martwy adres albo faktycznie firma tak mała, że logo widnieje już tylko na drzwiach ich biura.

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2024 06:44:48 przez Biegu86
[#3] Re: Elbox Kraków

@Biegu86, post #2

Raczej działają
Kontakt telefoniczny jest możliwy, ale ciężko się dodzwonić.
Raczej maill
2
[#4] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #1

Działają, byłem osobiście u Nich we wrześniu 2023, rozmawiałem z właścicielem - dzwoń po południu do Nich. Oni pracują popołudniami, aż do nocy (info od właściciela).
1
[#5] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #1

Ja zawsze dzwonię na ten numer. +48122630030.
Ale trzeba dzwonić na opor. Jak ja dzwonię to odbierają ;).
1
[#6] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #1

Byłem we wtorek z gratami Mokrego, działają i są obecni do godzin wieczornych.
7
[#7] Re: Elbox Kraków

@waldiamiga, post #6

Drzwi pewnie zamknięte heheh Trzeba dzwonić.
[#8] Re: Elbox Kraków

@Hubez, post #7

Ja zapukałem, otworzyła miła pani.
[#9] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #1

Działa, prowadzą sprzedaż, odpowiadają na maile.
5
[#10] Re: Elbox Kraków

@miau, post #9

Mogliby zaprojektować nowy kontroler IDE to tłukł tego starocia z lat 80 i 90
1
[#11] Re: Elbox Kraków

@Dorian3d, post #10

„ Działa, prowadzą sprzedaż, odpowiadają na maile.”
Pisz.
2
[#12] Re: Elbox Kraków

@kubaslonka, post #11

To smutne co teraz napisze ale nie ma sie juz co ludzic.
Patrzac na to ze FastATA miala niedawno 25 urodziny a Mediator tez ma juz przeszlo 20 lat to
osobiscie uwazam ze Elbox nic nowego (sprzetowego) juz nie wypusci.
A szkoda bo naprawde mieli wiedze i mozliwosci.
Wiem ze mieli inne projekty pokroju Dragon czy SharkiPPC ktore z pewnych wiadomych/niewiadomych powodow nie pykly.
Niestety/stety technika i mozliwosci tak poszly na przod ze kazdy moze sobie w garazu sam zmajtrowac
karte z 060 do Amigi. Co widac po ostatnich projektach.

Mnie sie zawsze marzyl zastepca Mediatora1200, cos rodzaju mostka Dragon tyle ze ze slotem na karte
procesorowa 680x0, ktora mogla by gadac z kartami PCI bezposrednio.
Lub chociarz z zintergrowana FastATA coby tych tasm nie trzeba bylo tak karkolomnie prowadzic.

Ostatnia aktualizacja: 23.02.2024 23:29:35 przez Phibrizzo
8
[#13] Re: Elbox Kraków

@Phibrizzo, post #12

Czy jest jakaś szansa na wznowienie produkcji obudów do A4000. W co mam sobie włożyć ten mediator... ? Do A1200 2 modele do wyboru do A4000 nie ma jak kupić... słabo ton wygląda...
[#14] Re: Elbox Kraków

@luka, post #13

Przecież obudowy robi nasz kolega z forum klik
[#15] Re: Elbox Kraków

@AD99, post #14

Wiem. szukum obudowy Tower jak te co ma Elbox do 1200. Kolega nie robi/przerabia takich obudów...

link

Ostatnia aktualizacja: 26.02.2024 16:42:01 przez luka
[#16] Re: Elbox Kraków

@kubaslonka, post #11

nie dokońca dobrze działa w a4000
[#17] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #1

Odezwali się na maila ale jak zacząłem pisać znów mnie zablokowali. Nie uwierzycie dlaczego - bo od 6 lat naprawiają moją amigę która została kupiona u Nich. Rekord świata. Ostatnio u nich byłem ale stanie przez trzy dni pod ich drzwiami nic nie dało.Ma ktoś może namiary na jakiś prywatny nr telefonu do kogoś od nich ?
[#18] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #17

On pracują w godzinach popołudniowych, chyba od 16. Byłem osobiście i normalnie się dostałem do firmy (trzeba zadzwonić dzwonkiem).
2
[#19] Re: Elbox Kraków

@Hubez, post #18

On pracują w godzinach popołudniowych, chyba od 16. Byłem osobiście i normalnie się dostałem do firmy (trzeba zadzwonić dzwonkiem).

Byłem tam w lipcu przez 3 dni dzwoniłem pukałem i nic czekałem do godz 19,00. Chyba mam pecha płacz
[#20] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #19

dzwoniłem pukałem i nic czekałem do godz 19,00. Chyba mam pecha

hehe

https://niezalezna.pl/humor/20503-serwis-tv
3
[#21] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #19

Może urlop mieli.
1
[#22] Re: Elbox Kraków

@arek400, post #17

Tak firma i jej podejście do klienta (legendarne obrażanie się) to ewenement, nawet na skalę Polski.
PS Ode mnie też nie odbierają telefonów ale w sumie, to nie wiem dlaczego.
[#23] Re: Elbox Kraków

@_arti, post #22

PS Ode mnie też nie odbierają telefonów ale w sumie, to nie wiem dlaczego.

Wystarczy że zadzwonisz do nich w "tym samym czasie" że swojego i innego numeru żeby potwierdzić stwierdzenie.

A może nie odbierają od wszystkich ?
[#24] Re: Elbox Kraków

@Norbert, post #23

Byłem 2 lata temu u Nich - załatwiłem wszystko co potrzebowałem.
[#25] Re: Elbox Kraków

@Norbert, post #23

No ba. Tak właśnie zrobiłem
[#26] Re: Elbox Kraków

@_arti, post #25

w 1 kolejności dzwoni się z cudzego nr tel, a potem ze swojego.
:)

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2025 16:28:04 przez Cezarykl
1
[#27] Re: Elbox Kraków

@Hubez, post #18

W godzinach popołudniowych tak delikatni mówiąc.... Trzy miesiące temu naprawiali mi FastATĘ do A4000, trwało to dwa miechy, ale naprawili, wymienili chyba wszystkie machy poza jednym. Odpowiedzi na maile dostawałem tak pomiędzy 00-02 w nocy :).
[#28] Re: Elbox Kraków

@jargo, post #27

Tam pracują wampiry
1
[#29] Re: Elbox Kraków

@wali7, post #28

vampiry, ale z tych porządnych wampirów. Przyznam, ze kontakt rewelacyjny ! I obsługa konkretna i szybka.
[#30] Re: Elbox Kraków

@sand, post #29

Też nie narzekam, moja sprawa została załatwiona szybko i tanio...... jak na Amigowe realia :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem