[#1]
Pi400 - zwiechy i inne problemy.
Cześć.
Wczoraj wytargałem z szafy pi400 wbudowaną w klawiaturę.
KIedyś ją już odpalałem ale nie przypominam sobie aby takowe problemy były.
Generalnie sam linux chodzi dobrze i nie zauważyłem problemów ale coś się dzieje z amiberry, tzn. przy przełączeniu okien ALT+TAB by przejść do linuxa i powrocie, myszka mi nie wstaję (klawiatura po części też) - odrazu mówię że sprawdzałem kilka i nie ma to znaczenia, sytuacja się poprawia po załączeniu Virtual mouse port ale...
gdy prubóję przesunąć okno np delitrackera to raz mogę chwycić i przesunąć a raz chwycę i nie mogę przesunąć, dzieje się to losowo ale jest mega wpieniające, czasam jest tak że dana aplikacja w amibery się po prostu wykłada i nie można nic z nią zrobić, to samo z menu kontekstowym, można załączyć ale nie można w nim nic wybrać. Nie wiem może muszę zmienić kartę microsd bo może tu jest problem. Podpytuję bo ciekawi mnie czy ktoś coś takowego zaobserwował u siebie.
Nie wiem może ta cała pimiga jest mega niedopracowana ? , zastanawiałem się nad zakupem amikitu ale nie mam jak sprawdzić na Pi a nie chcę wywalać kasy w błoto jeśi b y się okazało że problem leży w samej Pi

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2025 12:02:03 przez rootspk