kategorie: Pimiga, WinUAE
[#1] Pi400 - zwiechy i inne problemy.
Cześć.
Wczoraj wytargałem z szafy pi400 wbudowaną w klawiaturę.
KIedyś ją już odpalałem ale nie przypominam sobie aby takowe problemy były.
Generalnie sam linux chodzi dobrze i nie zauważyłem problemów ale coś się dzieje z amiberry, tzn. przy przełączeniu okien ALT+TAB by przejść do linuxa i powrocie, myszka mi nie wstaję (klawiatura po części też) - odrazu mówię że sprawdzałem kilka i nie ma to znaczenia, sytuacja się poprawia po załączeniu Virtual mouse port ale...
gdy prubóję przesunąć okno np delitrackera to raz mogę chwycić i przesunąć a raz chwycę i nie mogę przesunąć, dzieje się to losowo ale jest mega wpieniające, czasam jest tak że dana aplikacja w amibery się po prostu wykłada i nie można nic z nią zrobić, to samo z menu kontekstowym, można załączyć ale nie można w nim nic wybrać. Nie wiem może muszę zmienić kartę microsd bo może tu jest problem. Podpytuję bo ciekawi mnie czy ktoś coś takowego zaobserwował u siebie.
Nie wiem może ta cała pimiga jest mega niedopracowana ? , zastanawiałem się nad zakupem amikitu ale nie mam jak sprawdzić na Pi a nie chcę wywalać kasy w błoto jeśi b y się okazało że problem leży w samej Pi

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2025 12:02:03 przez rootspk
[#2] Re: Pi400 - zwiechy i inne problemy.

@rootspk, post #1

Zamiast PiAmigi zainstaluj sobie AGS 2.7

https://www.amigagameselector.co.uk/
1
[#3] Re: Pi400 - zwiechy i inne problemy.

@rbej1977, post #2

a po co ?
W pimidze on jest a nie interesuje mnie on a AmigaOS.
[#4] Re: Pi400 - zwiechy i inne problemy.

@rootspk, post #3

Tu jest rozwiązanie: link

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2025 18:10:27 przez Splavinho
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem