[#31] Re: AirScan (eSCL)

@Pero, post #30

Dzięki za info. Przywróciłem wcześniejszą wersję. Nauczka dla mnie - nie publikować bez sprawdzenia.
[#32] Re: AirScan (eSCL)

@Bohun, post #31

Wersja wcześniejsza 0.56

- skanuje Perscan,
- skanuje Scann - od 100 do 600 dpi ( 100,200,300,600 ) bez problemu,
- ze 1200 dpi jest już problem - skanuje mniej więcej coś ponad połowę ( na oko )szeroki uśmiech
i drukarka wraca scaner do początku. Program AirScann zapisuje plik do ramu poprawnie z wielkością
w MB ( bo to normalne ) ale już nie można wyświetlić zawartości .

I tak sobie pomyślałem że może zabrakło w drukarce pamięci RAM na tak duży plik - drukarka
chyba najpierw przetwarza zeskanowany obraz na BitMapę w RAMie i potem wysyła do programu.

Sam już nie wiem

Wersja 0.61

- Prescan - normalnie bez problemu,
- Scan właściwy - problem - " waiting for scanner to warm up " - czeka na sygnał od scanera - ale się
nie doczeka - skaner w drukarce nawet nie drgnoł .
- Adwanced - skanuje bez problemu do 600 dpi - a z 1200 to samo co wyżej.

Podsumowując :
- na wcześniejszym - działa na preskanie jak i na skanie.
- na 0.61 - działa na preskanie jak i na Advanced .

1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem