[#31] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@Amig_OS, post #27

A co ma do rzeczy to, że ją wyłącza? Policja po rozpoczęciu postępowania zgłasza się do operatora po dane abonenta i operator ma obowiązek je w takim wypadku ujawnić. Potem delikwent dostaje wezwanie w celu złożenia wyjaśnień i to najczęściej wystarczająco na niego działa, by zaprzestał takich zabaw.
[#32] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@Jacek Rzeuski, post #31

Jacku telefon nie jest na abonament, ktos wydzwania z karty prepaid zakupionej w kiosku (pakiet startowy).
[#33] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@grxmrx, post #26

Dlaczego, wpierw wyprobuje wersje Lite. Miejsce sie nie zmarnuje ...
[#34] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@Amig_OS, post #32

No tak, to bardzo utrudnia zadanie, ale nie uniemożliwia "namierzenia" delikwenta. Wymagana jest tylko ściślejsza współpraca policji i operatora. Znam historię zdjęcia przez policję gościa z ulicy z telefonem w dłoni. Mocno się zdziwił, że go namierzyli mimo prepaida.

[#35] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@jrzeuski, post #34

Mysle ze dlamnie nie wystawia kilku radiowozow z pajeczyna dla szczenickich zartow. Nie jestem VIPEM.
Juz poczynilem kroki by zmienic telefon.
[#36] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@grxmrx, post #1

MOS 1.5 może być płatny. W wersji 1.4.2 jest szybki i stabilny, odbieram na nim pocztę bez stu antywirusów, oglądam divxy, zgrywam zdjęcia z aparatu, gram, robię mp3 i je potem odtwarzam, piszę, rysuję, robię www, a nawet drukuję. Jak dla mnie używanie MOSa to czysta przyjemność. Nie oczekuję wodotrysków - będę chciał deficons - zainstaluję Scalosa. Używam tego sprzętu od kwietnia i ani razu nie żałowałem wydanych pieniędzy. A jeśli kolejna wersja tego systemu ma być płatna - cóż w dzisiejszym świecie coraz trudniej o prezenty i trzeba się do tego przyzwyczaić. Jak będę chciał poużywać darmowego systemu to się pobawię Linuxem.
[#37] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@Cargo, post #12

A ktoś podpisał z tobą umowę że będiesz dostawał bezpłatne wersjie MOS'a , chyba też nie co ?!?

A co do tej kasy to chyba nie twoja brocha, bo i nie twoja firma.
To się nazywa ryzyko handlowe.
Zamiast marudzić może lepiej pomyśleć jak wesprzeć mosteam.
Np. dowiedzieć się ile kasy chłopaki potrzebują by poczuć się docenieni i wypuścili to co zrobili i zrobić zrzutkę do kapelusza.

Deklaruje 150$ na pierwszy rzut.

KTO DA WIĘCEJ
[#38] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@stony, post #36

Dobrze prawi WÓDKI mu
[#39] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?  

@grxmrx, post #6

grxmrx powiedział[/b]

Jeśli MorphOS dla Pegasosów będzie płatny to jestem o tym przekonany, że wielu ludzi może się czuć bardzo głupio, choć niby nikogo nie oszukano

Głupio to mogą poczuć się ludzie z most że pracowali za frajer
[#40] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@Amig_OS, post #23

Łoł mania prześladowcza, biedactwo
[#41] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@Goramo, post #38

Wodka wypita na stypie po nopiku w weekend :P
[#42] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@Goramo, post #39

No dobra, ale sytuacja wygląda tak, że np. nie mogę drukować bo mam czarne kartki (pod MOS-em), nie mogę zapisać ustawień gama, etc. Zgłaszałem kilka błędów i wiem, że są one poprawione w 1.5. Co prawda cały wątek wyszedł od strony użytkowników, ale jeśli już mowa o tym to jeśli zapłaciłem za 1.4.x i są w nim błędy to proszę by zrobili jakiś jakiś boingbag, któty by usuwał te błędy, bez jakichś nowych usprawnień, tylko poprawki. Za nowe, rewolucyjne rzeczy w systemie, nowy system również gotów byłbym zapłacić. Jednak jeśli nie byłoby jeszcze za co płacić to bym nie płacił.

[#43] Czy to już migracja MOS na OS4?

@nelson, post #11

I tak w istocie jest. Sam (jako obecnie pracujący nad projektem) AutoDocReadera byłem proszony tak o wersjć pod AmigaOS3.x jak i natywną wersjć dla AmigaOS4.x.
Proszć wićc nie odbierać tego w ten sposób, iż programiści przerzucają sić z jednej platwormy na drugą.. programy przecież w wićkszości nie są tworzone tylko i wyłącznie dla ich autorów, ale dla użytkowników...
Jeżeli zaś w istocie nie bćdzie odzewu z drugiej strony (czyt. OS4.0) to wcale nie wykluczozne jest, iż ta krucha (bądź co bądź) współpraca dla dobra userów zniknie tak, jak i jedność środowiska amigowego...
[#44] Płatny czy nie .. nadaje się do użytku :)

@stony, post #36

Dobrze mówisz.. a o tym wszystkim można się było przekonać organoleptycznie obserwując twoją maszynę na ostatnim Amiga Eastern Meeting ;)

Pozdrawiam.. (ps. czekam.. na wiesz co.. i nie tylko ja;))
[#45] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@Amig_OS, post #25

Amig_OS napisał(a):

> Wiem co tam pisze, potrafie czytac - jednak dotyczy to wersji

on/ona/ono pisze, tam _jest napisane_.
[#46] Re: Płatny MorphOS dla Pegasosów?

@stony, post #36

he.. he... wiem o co chodzi - zapraszam pod tego linka:
http://80.53.38.99/~stony/bpa/aem2004_1.php
to pierwsza część fotek. Wkrótce kolejne.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem