@MDW,
post #1
Właśnie kupiłem i wsadziłem do Pegasosa Radeona 9250 (wersja 128bit, 128MB, DDR). No i... wszystkie problemy zniknęły. Używam 1600x1200 i wszystko jest w jak najlepszym porządku. 3D działa bardzo fajnie. Te nasze śmieszne amigowe dema pod MiniGL doszły w każdej części do ograniczenia jakie kiedyś zrobiłem (50fps). Nie sądziłem, że jakakolwiek Amiga może kiedykolwiek to osiągnąć, a tu proszę. :)
Jak narazie widzę same plusy tego Radeona. Z dodatkowych bonusów zauważyłem jeszcze ładny wskaźnik myszy i to, że obraz w Lupe jest normalnie powiększany, a nie filtrowany (suuuuper). Uważam, że teraz gdy Radki dostały 3D na MOSie, nie ma sensu trzymać Voodoo. Ja mam jeszcze Voodoo3 2000 AGP, Voodoo4 4500 AGP i nie wiem co z tym teraz zrobić. Mogę sobie nimi najwyżej pograć w... karty. ;) W świecie PC są chyba warte zero złotych. Tego Radka zamówiłem za 185 zł, jak dzwonili do mnie to powiedzieli, że będzie na jutro za 162 zł. No a jak odbierałem to kazali zapłacić 157 zł. I pomyśleć, że kiedyś na PicassIV wydawało się 2-3 pensje... :D