[#31] Re: różne kiszki z MOSa

@R-Tea, post #30

to teraz jeszcze tylko co zrobiles ze pojawil sie problem. krok po kroku.
[#32] Re: różne kiszki z MOSa

@R-Tea, post #30

na stronie jest nowa wersja
[#33] Re: różne kiszki z MOSa

@kiero, post #31

:)
1. wsadziłem pendrive do portu usb (ten z płyty gł. wyprowadzony na przód)
2. bawiłem sie w kopiowanie mp3 tam i z powrotem. na razie nic nie kasowałem.
3. w tym czasie zachciało mi sie nowej wersji AmiGG bo sobie poczytałem o jego nowych rewolucyjnych ficzerach :)
4. ściągnąłem, rozpakowałem do ramu. dokopałem się do katalogu AmiGG na hd. Obok otworzyłem katalog ramu i przerzucałem sobie kolejne pliki robiąc overwrite. niektóre niepotrzebne kasowałem. pendrive cały czas był w tym czasie wetkniety.
5. w pewnym momencie (to brzmi jak opowiadanie koszmaru sennego :D ) nie pamietam czy przy overwrite czy przy kasowaniu, wyskoczył komunikat że plik jest w użyciu odnośnie któregoś z plików od AmiGG na hd.
6. Nie sprawdzałem wtedy innych plików z dysku, pomyślałem sobie, po resecie będzie ok, i zacząłem dalej bawić się pendrivem. Bawiłem się dopóki nie zachciałeo mi się skasować którejś z pendriva. Object is in use. Nawet myślałem że to problem Poseidona bo po tym komunikacie nie zniknęła ikonka pendriva gdy go wyjąłem. Po resecie zacząłem się bawić prefsami Poseidona i problem z kasowanie z pendriva zniknął. Z kasowanie z dsku zresztą też, ale tu przypuszczałem że pomógł po prostu reset, bo pliku faktycznie mógł uzywać jakis task.
7. Za pare dni ni z tego ni z owego znów nie mogłem skasować pliku z pendriva. Tym razem sprawdziłem tez wyrywkowo kilkanaście plików na wszystkich partycjach, FFS i SFS, i wsio było w użyciu!
8. JUż wiedziałem, że to Ambien. Podmieniłem na standardowego i było ok.
9. Ufff.. :D
10. Więcej grzechów nie pamietam, za wszystkie żałuję.... :D

btw. przed chwila podmieniłem z powrotem Ambienta na tego 1.42 debug i z miejsca dalej mam wszystko 'in use' od samego startu systemu. nic nie robiłem...!

Ostatnia modyfikacja: 05.12.05 22:39
[#34] Re: różne kiszki z MOSa

@R-Tea, post #33

oho
[#35] Re: różne kiszki z MOSa

@rzookol, post #32

thx :) już się ssie.
[#36] Re: różne kiszki z MOSa

@R-Tea, post #33

wszystko 'in use' == wkladasz pendrive'a i nie mozesz kasowac plikow?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem