[#1] Nagrywarka CD
Witam! Ostała mi się po pececie nagrywarka cd LiteOn. Pod[piąłem ją do portu 2 jako master. Działa jako CD1: bezbłędnie, ale fryingPan jej nie widzi. Po podpięciu jej w każdej innej konfiguracji nie można uruchomić systemu ani z HD ani z CD. System jest nierozpoznawalny. Proszę o garść porad.
Pegaz 1, 128 Mb Ram, VooDoo3

[#2] Re: Nagrywarka CD

@Pero, post #1

uruchom wersje fp z debuhgiem i wyslij loga autorowi.

[#3] Re: Nagrywarka CD

@Pero, post #1

A masz zainstalowane MUI4? Jesli tak to przeinstaluj na chwile MUI3.9 ustaw wszystko we FryingPanie i wroc do MUI4. To jest rada od Errora. Podobno w nowej wersji FP juz nie ma tego problemu.
[#4] Re: Nagrywarka CD

@Arbuz, post #3

A czy możnba zassać nową wersję? I gdzie?

[#5] Re: Nagrywarka CD

@Pero, post #4

A jaka masz wersje? [url] http://www.tbs-software.com
[#6] Re: Nagrywarka CD

@Pero, post #4

Nowa wersja bedzie jak zostanie skonczona, na razie kod jest poprawiany wlasnie m.in. na marudzenie coponiektorych i obchodzone sa bledy nowego mui...

[#7] Re: Nagrywarka CD

@Kaczus, post #6

Rozmawialem z Errorem na ten temat i podobno pieknie dziala (z nowym MUI tez). Nawet kopiowanie DVD. Kaczus zapodaj co tam jeszcze bedzie nowego.

Ostatnia modyfikacja: 24.03.06 14:39
[#8] Re: Nagrywarka CD

@Arbuz, post #7

Jak wroce do domu i nie zapomne i znajde to wrzoce liste fjuczerow... No i podstawowa rzecz, natywne wersje na amigowe systemy...

[#9] Re: Nagrywarka CD

@Kaczus, post #8

Wroc i nie zapomnij
[#10] Re: Nagrywarka CD

@Arbuz, post #9

Niestety maila skasowalem :(

[#11] Re: Nagrywarka CD

@Kaczus, post #10

:(
[#12] Re: Nagrywarka CD

@Arbuz, post #7

Arbuz napisał(a):

> Rozmawialem z Errorem na ten temat i podobno pieknie dziala (z
> nowym MUI tez). Nawet kopiowanie DVD.

Kopiowanie DVD tzn w locie obrazu z innego urządzenia?

Bo kopiowanie obrazu DVD na dysk w FP jest wolniejsze od MakeCD,
a MakeCD i tak jest wolniejszy od takiego jednego programu ;]

W wersji demo FP jak wyskakuje okienko to między innymi pisze, że w wersji zarejestrowanej można robić multi-session, gdzie to jest i jak to działa?

Czy FP można wypalać dane z dysku w locie, bez
robienia iso-imege na dysku tak jak w MakeCD?

[#13] Re: Nagrywarka CD

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #12

SKOLMAN napisal - Czy FP można wypalać dane z dysku w locie, bez > robienia iso-imege na dysku tak jak w MakeCD? > Odpowiem że można > Najpierw zaptaszkowujesz opcje << Obraz generowany w locie >> w zakładce WRITE a dopiero teraz przechodzisz do zakładki TRACKS i dodajesz to co chcesz wypalic ( pliki , katalogi,itp ), po dodaniu , program przeskanuje to co mu podałeś i gdy skończy to na dole powinien pokazać się mały pasek ( jasno niebieski ) lub jak będzie za dużo to będzie czerwony i wystarczy przejść do zakładki WRITE i nacisnąć gadżet NAGRAJ i od razu program powinien zacząć nagrywać Pozdro

[#14] Re: Nagrywarka CD

@Piotr Myszkowski, post #13

Hmm, a ja po prostu w zakladce z plikami wybieram pliki katalogi, ustalam nazwe a potem przechodze do zakladki zapisu, zaznaczam "wypalanie w locie" i wypalam.... Kolejnosc chyba nie jest istotna wiec :)

[#15] Re: Nagrywarka CD

@Kaczus, post #14

a do czego jest ta opcja obok wypal w locie, nie pamietam teraz jej nazwy.

Ostatnia modyfikacja: 18.04.06 20:28
[#16] Re: Nagrywarka CD

@Kaczus, post #14

roznica polega na tym ze w twoim przypadku nie pokazuje sie ten maly
niebieski lub czerwony paseczek ( a jest on bardzo wazny )a w moim
wystarczy ze podam mu jakis katalog lub plik lub pliki i odrazu jest
zawartosc skanowana i pokazuje mi jaki mam stan zajentosci .

Dlatego wazna bo DOpusMagellanII pokazuje wielkosc katalogu inna niż
ta co chcialbym wypalic na plyte ( na DOpusie np. bedzie 690MGB a FP
po skanowaniu pokaze ze jest za duzo << pokaze sie kawalek czerwonego
paska > bynajmniej ja tak mialem ) wiec kopiuje tyle żeby sie
zmiescilo na plyte .

Pozdro
[#17] Re: Nagrywarka CD

@Piotr Myszkowski, post #16

No to mam chyba omamy wzrokowe.. bo paseczek sie pokazuje :)) Co
więcej uwzględnia fakt, że mam już coś na płycie wypalone :)))

[#18] Re: Nagrywarka CD

@quaint, post #15

dokladnie nazywa sie to: cooked user data/audio tracks? moze ktos wyjasnic co ta opcja robi?
[#19] Re: Nagrywarka CD

@Kaczus, post #17

FP uzywam naprawde bardzo malo i przedstawilem tylko moj sposob w jaki ja go uzywam , skoro piszesz ze ty uzywaz go troszeczke w innej kolejnosci to juz jest twoj punkt widzenia. Najwazniejsze zeby dzialalo. Pozdro

[#20] Re: Nagrywarka CD

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #12

W obecnej wersji FP nie ma przegrywania plyt DVD z np filmami. A co do kopiowania plyt DVD z danymi w locie to nagrywam zawsze z predkoscia 8x i czas kopiowania nie odbiega od czasu nagrania tej samej plytki na grzybie. Kopiowanie plyt CD jest widocznie szybsze na FP niz na Make CD. Multi-session nie uzywalem nigdy.
[#21] Re: Nagrywarka CD

@quaint, post #18

Jak sama nazwa wskazuje nagrywa sciezki audio, badz inne sciezki :))

[#22] Re: Nagrywarka CD

@Kaczus, post #21

czyli jak jej nie zaznacze to bede mial tylko symulacje nagrywania?
[#23] Re: Nagrywarka CD

@quaint, post #22

Nie - chyba sluzy jak sama nazwa wskazuje do wypalania trackow z
trackow (możliwe, że też z mp3, ale to musialbym sprawdzic...)

[#24] Re: Nagrywarka CD

@Kaczus, post #23

a, to teraz rozumiem, dzieki:)
[#25] Re: Nagrywarka CD

@Piotr Myszkowski, post #13

oki, dzięki za odpowiedź :)

[#26] Re: Nagrywarka CD

@Arbuz, post #20

> W obecnej wersji FP nie ma przegrywania plyt DVD z np filmami.

zgrać na dysk iso/udf można tylko idzie to coś wolno i przerwałem zgrywanie, bo na innym programie idzie mi szybciej, a może masz na myśli (dl) to jeszcze takich nie zgrywałem i tak bym musiał to robić pod mosem z nowym sfs2, ale pod mos mam tylko pio-0. no tak jeszcze jest linuks na bppc trza kiedyś będzie to obadać.

> A co do kopiowania plyt DVD z danymi w locie to nagrywam zawsze
> z predkoscia 8x

u mnie wypalenie na a1200 nie jest za szybkie, ale i tak jestem bardzo zadowolony 2gb w 15 minut! no i badziewie liteona-dvdrw nie mogę zwolnić i wypala mi zawsze z maksymalną prędkością, więc do audio używam starego lg-cdrw.

> Multi-session nie uzywalem nigdy.

szkoda, bo chodzi mi też o to czy jak się dodaje następne sesje to końcówki nazw tych plików z długimi nazwami się nie pierniczą jak w makecd od trzeciej sesji.

[#27] Re: Nagrywarka CD

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #26

Zapomnialem dodac ze udalo mi sie nagrac plytke DL takze.
[#28] Re: Nagrywarka CD

@Arbuz, post #27

> Zapomnialem dodac ze udalo mi sie nagrac plytke DL takze.

z iso czy w locie, jak z iso to jaki miałeś filesystem?

[#29] Re: Nagrywarka CD

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #25

zapomnialem dodac ze pare dni temu dogrywalem jeden katalog z danymi na plytke CD ktora byla juz w 1/3 zapisana , plytka okazala sie byc jeszcze nie zamknieta wiec w kazdej chwili moge jeszcze cos wypalic na tej plytce ( ala-multisesion ) .

[#30] Re: Nagrywarka CD

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #28

W locie z iso bawilem sie jak plytki byly drogie i jak mialem slaby konfig AMI.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem