[#31] Re: Problemy z UAE pod MorphOS

@Solo Kazuki, post #30

Jakiej aktywacji myszki? Mozesz opisac dokladnie.
[#32] Re: Problemy z UAE pod MorphOS

@Solo Kazuki, post #30

Spróbuj pobawić się rozdzielczościami w konfigu euae. Wydaje mi się, że mam tak ustawione, że mam wypełniony cały ekran, i MOSowy pointer się nie aktywuje. Sprawdzę to jak tylko wrócę z krainy pingwinów ;)

[#33] Re: Problemy z UAE pod MorphOS

@Norbert, post #31

Po bokach możesz mieć takie puste czarne przestrzenie, gdy przesuniesz kuror na krawędź, klikniesz, to ukaże Ci się MOSowy pointer...

[#34] Re: Problemy z UAE pod MorphOS

@Norbert, post #31

Podczepie sie pod watek.
Jesli odpale emu na osobnym ekranie, requestery wyboru adf nadal pokazuja sie w mosie.
Co zrobic aby pokazywaly sie na tym ekranie co E-UAE.
[#35] Re: Problemy z UAE pod MorphOS

@Korni, post #33

Dokładnie... Jest to wkurzające np w grach wymagających szybkiego operowania kursorem po całym ekranie (celownikówki, RPGi, itp)

To wie ktoś jak to wyłączyć?

[#36] Re: Problemy z UAE pod MorphOS

@Solo Kazuki, post #35

Jesli E-UAE odpalone jest w okienku mozna wymusic aby kursor "nie wychodził" poza okno.
Wystarczy wcisnąc CTRL+LALT+G
[#37] Re: Problemy z UAE pod MorphOS

@Norbert, post #36

A nie da się jakoś tego wpisać raz a dobrze w konfigu? I co z trybem fullscreen?

[#38] Re: Problemy z UAE pod MorphOS

@Solo Kazuki, post #1

tez wlasnie walcze z e-uae.sdl, probuje odpalic system z klasyka (ktory takze sprawdzal sie pod winuae). Odpalam to z shella wpisujac sciezke do e-uae.sdl i sciezke do pliku konfiguracujnego. Otwiera sie czarne okno i na tym koniec :( Moze jeszcze jekies paramery podac?
SnoopDos wychwytuje blad podczas proby odczytu env:sdl_audiodriver i env:pegasos.audio, dlaczego nie mam tych plikow w env: ?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem