Forum » PPA
[#31] Re: Wybór kodowania znaków (AmigaPL, ISO) na forum

@spiryt, post #30

Ja też ją widzę;)
[#32] Re: Wybór kodowania znaków (AmigaPL, ISO) na forum

@spiryt, post #30

Problem wystepuje nie z "e" z ogonkiem tylko z "c" z kreska ktore jest widziane jako "e" z ogonkiem. Ja w przegladarce uzywam tylko ISOTimesPL (MacGyvera), wlasnie takie ci podeslalem. Juz robilem pare testow, takze na ACP i jest ok, ale dla pewnosci jeszcze raz sprawdze :)

a - ą
c - ć
e - ę
l - ł
n - ń
o - ó
s - ś
"z" z kropka - ż
"z" z kreska - ź (klawisz 5+alt)
[#33] Re: Wybór kodowania znaków (AmigaPL, ISO) na forum

@Andrzej Drozd, post #32

Mam właśnie ustawione ISOTimesPl. Twój zestaw czytam poprawnie. Myślę, że i u mnie w tej chwili jest OK.
Dla pewności:
a - ą
c - ć
e - ę
l - ł
n - ń
o - ó
s - ś
z - ż (z kropką)
z - ź (z kreską uzyskane przez alt+x)
z - ź (z z kreską uzyskane przez alt+5)

[#34] Re: Wybór kodowania znaków (AmigaPL, ISO) na forum

@spiryt, post #33

Aha, jest pewna "wada", a raczej zaleta tego fontu: obojetnie czy ktos bedzie pisal w ISO 8859-2 czy w Amiga-PL, zawsze bedziesz widzial porawnie, mimo ze ktos bedzie krzaczyl w Amiga-PL. Jak by ktos na formum nie wspomnial ze ty tez krzczyles to bym wogole nie zauwazyl :)
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem