Forum » PPA
[#1] Nowy design PPA
Hmmm...opcji mnogo, nie miałbym się do czego przyczepić, ale do czegoś trzeba (jak na owcę przystało :) ) W rozdziałce 800x600 (mój M1438 w 1024 za bardzo mruga) mieści się teraz o wiele mniej tekstu "właściwego" czyli newsów. Przeszkadza w tej chwili stare menu po lewej stronie ekranu.

[#2] Re: Nowy design PPA

@Prince, post #1

Stare menu - wywal proxy w kosmos.

[#3] Re: Nowy design PPA

@grxmrx, post #2

ŁAŁŁŁŁŁŁŁŁ. W 1024x768 smiga. Amga Rulez! :)
[#4] Re: Nowy design PPA

@Prince, post #1

[#5] Re: Nowy design PPA

@Prince, post #1

Fajne, ładne ale.... muszę znów zgadnąć swoje hasło do serwisu, bo przeglądarka nie rozpoznaje zmian i hasło poszło się.... tego. Przeglądarka to Opera.

[#6] Re: Nowy design PPA

@AlaN, post #5

Ejjj...no. Ne pamietasz imienia swojej laski? ;)
[#7] Re: Nowy design PPA

@Andrzej Drozd, post #6

Jego siusiak ma imię?
BP,NMSP

[#8] Re: Nowy design PPA

@SirLEO, post #7

Strona fajna ale mam jakies niebieskie skojarzenia (Niebieski Brat) moze by cos z tym jakies blad wlosy
[#9] Re: Nowy design PPA

@Dziadziomiecio, post #8

w najblizszym (ale blizej nieokreslonym ;) ) czasie mam zamiar wprowadzic rozne wersje kolorystyczne do wyboru w ustawieniach :)

[#10] Re: Nowy design PPA

@SirLEO, post #7

Hehe... :) W gwarze śląskej, "laska" to dziewczyna. Haslo zaczerpniete z Czech. Pozdrawiam Czeski ;]
[#11] Re: Nowy design PPA

@Andrzej Drozd, post #10

Cosik mi się nie wysłało, chyba nie kliknąłem "wyślij" A napisać chciałem, że teraz jest wiele więcej miejsca (ważne dla tych co używają 800x600). Górne menu powoduje że jest bardziej "amigowo". A propo gwary; pochodzimy praktycznie ze wszystkich zakątków Polski, gdyby każdy zaczął zajeżdżać gwarą, to niewielu by skumało

[#12] Re: Nowy design PPA

@SirLEO, post #7

Dobła dobła, bez żartów , już działa ale znów musiałem sie napocić żeby się zalogować i pozmieniać hasła.
Niestety Opera ma taki minus, że gdy admini zrobia jkieś zmiany w stronce z logowaniem, to są potem kłopoty - za chiny nie mozna jej zmusić do wpisania tego co pamięta. Ale i tak jej nie zmienię

PS: Nie ma to jak kartka papieru!

[#13] Re: Nowy design PPA

@Prince, post #1

Nie działa chyba wylogowywanie na stronie z forum. No poprostu teraz nie moge się wylogować. Klikam WYLOGUJ, po czym widzę znów napis WYLOGUJ. Po wejściu w PROFIL moge go zmieniać. To jak... wylogował czy nie? Co teraz?!

[#14] Re: Nowy design PPA

@Andrzej Drozd, post #3

kur.... ale zem sie zdziwil po wejsciu na PPA !
Ale podoba mi sie ! :)

[#15] Re: Nowy design PPA

@AlaN, post #13

U mnie wylogowywanie działa.
[#16] Re: Nowy design PPA

@AlaN, post #13

ZRÓBCIE COŚ Z TYM LOGOWANIEM!

Sprawdzałem to na Oerze i na IE, więc to nie wina jednej przeglądarki.
- Albo nie można się zalogować
- albo prosi kilkakrotnie o dane (user, pass).

Jak już się łaskawie uda zalogować, to znów nie mozna albo pisać postów (odpowiadać) bo:
- jestem nie zalogowany
- kilkakrotnie prosi o user-pass
- traktuje mnie jako gościa po zalogowaniu (!!!)

Po "szczęściu" jakie mnie spotka, czyli się wreszcie zaloguję:
- nie mogę się wylogować
- nie mogę się wylogować
- nie mogę się wylogować
- nie mogę się wylogować
- nie mogę się wylogować
- nie mogę się wylogować
...
...
...
...
...

Wyłączam przeglądarkę, włączam inną i są takie opcje:
- jestem zalogowany ale:
--- nic nie mogę pisać na forum
--- nie mogę się zalogować na forum
--- bla bla bla (to co wyżej)
- jestem jako gość.

Reset komputera i:
- jestem zalogowany albo nie

PARANOJA!

Zróbcie coś z tym, bo można ocipieć.

[#17] Re: Nowy design PPA

@AlaN, post #16

Podaj jakieś szczegółowe dane. Czyli:
- z jakiego adresu wchodzisz
- czy nie masz przypadkiem ciastek zarówno dla domeny ppa.pl jak i www.ppa.pl
- w którym miejscu się wylogowujesz i zalogowujesz

[#18] Re: Nowy design PPA

@uran, post #9

Zastosowałeś się do tego co było w newsie napisane?
Jak wchodziłeś z różnych aliasów na PPA to skasuj jeszcze cookies z dysku.
[#19] Re: Nowy design PPA

@AlaN, post #16

Czy korzystasz z proxy? Jeżeli tak, to wyłącz. Jeżeli nie to wyczyść wszystkie ciastka związane z PPA.
[#20] Re: Nowy design PPA

@grxmrx, post #17

1. Na forum wchodzę bezpośrednio spod adresu = http://www.ppa.pl/forum_ppa/login.php?f=1
2. Były ciacha i z ppa.pl oraz z www.ppa.pl. Wywaliłem i to i to. Restart przeglądarek i bez zmian.
3.
a./ Zalogowuję się z miejsca jak w pkt.1
b./ Wylogowuję się z głównej strony forum http://www.ppa.pl/forum_ppa/index.php?f=0

Zauważyłem też coś takiego:
01. Gdy wpiszę swoje dane, przenosi mnie na forum - OK
02. W górnym lewym rogu nad "Dostępne działy" mam... ZALOGUJ - ???
03. Po wejściu w dany temat - jak np. teraz tutaj - pod tekstem kogoś kto pisał post (wygląd "z wątkami") jest opscja WYLOGUJ - OK
04. Kliknięcie tego WYLOGUJ nie wylogowuje mnie. Tak samo na głownej stronie forum jest teraz WYLOGUJ zamiast poprzedniego ZALOGUJ (pkt.02), ale nie wylogowywuje.
05. Forum opuszczam zamykając przeglądarkę. Gdy uruchamiam ją znów - jestem już zalogowany (nie mam włączonej opcji LOGUJ MNIE AUTOMATYCZNIE)

Gdzieś się php wykłada

[#21] Re: Nowy design PPA

@mailman, post #19

Z proxy nie korzystam. Wywaliłem wszystkie ciacha - efekt jak w odpowiedzi na post grxmrx'a.

[#22] Re: Nowy design PPA

@AlaN, post #21

Ja przed chwilą przeprowadziłem operację logowania i przelogowywania na Operze i IE. Wszystko działa bez zarzutu. Proxy zewnętrzne - wyłączone, ciastka skasowane (także ppa.pl), cache wyczyszczony.
[#23] Re: Nowy design PPA

@AlaN, post #20

No i już wiadomo o co chodzi. Ze złego linka się logujesz. Wejdź na taki linki gdzie adres będzie taki www.ppa.pl/login.php albo po prostu loguj się z głównej strony www.ppa.pl.

[#24] Re: Nowy design PPA

@AlaN, post #21

Wiem, że to Ci nie pomoże, ale również u mnie działa wszystko ok.
Używam IBrowse na OS3.9
[#25] Re: Nowy design PPA

@Prince, post #24

Ogólnie cacy tylko jak zrobić żeby mieć forum zawsze "bez wątków"?
[#26] Re: Nowy design PPA

@grxmrx, post #23

Mhm, działa (choć nadal dziwnie nie zmieniają się opisy ZALOGUJ, WYLOGUJ). Dziwne, że cały czas - od niepamiętnych czasów - tak jak Tobie podałem przechodziłem przez logowanie i nigdy nie było z tym problemów. A teraz się porobiły. Cóż... trzeba będzie zmienić przyzwyczajenia.

Dziękuję.

[#27] Re: Nowy design PPA

@Sylwester, post #25

Problem logowania został zlokalizowany, prace trwają. :D
Winny formularz logowania pod postami.

A czytanie bez wątków, to pod postami jest link do rozwinięcia.
[#28] Re: Nowy design PPA

@SirLEO, post #27

Hmm...Fakt bez "ramkowy" jest malo praktyczny...No ale jezeli M$ tego wymaga to trudno ;)
[#29] Re: Nowy design PPA

@SirLEO, post #27

Wiem że jest link do tego ale czasem temat otwiera się "z wątkami", jeśli to nie problem to prosze o odpowiednią opcję w ustawieniach profilu.
[#30] Re: Nowy design PPA

@AlaN, post #26

Spróbuj jeszcze raz wszystko wykonać. Problem rozwiązany, chodziło o formularz pod postami.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem