Forum » PPA
[#61] Re: Uran said

@mailman, post #60

No właśnie.. Sprzedaż.. Brzydko brzmi. Ktoś zna jakiś sposób na uniknięcie tego terminu? Bo to się wiąże z pobieraniem zysków, czego ja nie przewiduje. :]

[#62] Re: Uran said

@mailman, post #60

a w jaki sposob sprzedaje np efunzine ? maja stosowne pozwolenia ?

[#63] Re: Uran said

@Hellena, post #62

Good point.

Choć nie do końca wiem czy oglądanie się na innych to dobra metoda.

Ostatnia modyfikacja: 15.05.07 12:04
[#64] Re: Uran said

@Hellena, post #62

Może mają zgodę? Może koszulki mają kupione od Amigi? Może lubią ryzyko? Nie wiem. Nie jestem ekspertem w tych kwestiach. Być może też się mylę.
[#65] Re: Uran said

@Kokos, post #61

Może niekoniecznie oficjalnie? Bez błogosławieństwa PPA...
Na zlotach Amisiowych, możnaby przykładowo sprzeda... odstępować? ;)
[#66] Re: Uran said

@Kokos, post #63

ja tylko zapytalem :D rowniez nie wiem czy maja czy nie, glownie chodzi mi o to zeby cos ruszyc z ta sprawa i cos wymyslic, abysmy my mogli paradowac w takich koszulkach ;) a moze wystarczy tylko podac ze taki a taki znak jest zastrzezony przez taka to a taka firme i juz wysytaczy ?
na pewno jest tu jakis prawnik na portalu ;)

[#67] Re: Uran said

@Hellena, post #66

Porównałem sobie wytyczne dotyczące wykorzystania znaku towarego produktów Microsoftu. Jeżeli wstawi się TM lub R w kółku, to z tego jak ja to rozumiem, można to zrobić. Ale... nie można umieszczać obok niej nazw innych produktów...

Prawnika dajcie :D
[#68] Re: Uran said

@mailman, post #67

ja jeszo znalazlem cos takiego, moze z ta kwestia by cos wykombinowac ? :D

"znaki firmowe użyte w celach informacyjnych" nie podlegają ochronie praw autorskich. .."

no prawnik by sie przydal i byloby bez kombinowania ;)

[#69] Re: Uran said

@Kokos, post #56

Nie zgodzilem sie na oficjalne publikowanie tresci e-maila napisanego i wyslanego przeze mnie tylko do uzytkownika o pseudonimie Kokos.

Skoro moja prywatna korespondencja juz zostala opublikowana: Z maila mozna wyczytac, ze czekam na specyfikacje grafik jakie moglbym stworzyc. Napisalem: "w jakiej konkretnie rozdzielczości musiałyby być grafiki na te koszulki. I co byś w ogóle chciał na nich mieć.".

Nie mam ochoty sam ciagnac tego projektu, oczekuje konkretnych propozycji i materialow graficznych - wtedy stworze estetyczne grafiki przeznaczone na koszulki, oczywiscie o ile bedzie to zgodne z prawem.

[#70] Re: Uran said

@uran, post #69

uran napisał(a):

> Nie zgodzilem sie na oficjalne publikowanie tresci e-maila
> napisanego i wyslanego przeze mnie tylko do uzytkownika o
> pseudonimie Kokos.

Uprzedziłem, że tak zrobie. Nie usłyszałem nie. Zresztą jestem osobą myślącą (tak mi się wydaje) i w publikacji tych fragmentów nie widzę nic złego.

> Skoro moja prywatna korespondencja juz zostala opublikowana: Z
> maila mozna wyczytac, ze czekam na specyfikacje grafik jakie
> moglbym stworzyc. Napisalem: "w jakiej konkretnie
> rozdzielczości musiałyby być grafiki na te koszulki. I co byś w
> ogóle chciał na nich mieć.".

Niezupełnie. Z niej wynika, że ~"jak już się uporacie z (c) to wtedy powiedz mi bla, bla, bla".

> Nie mam ochoty sam ciagnac tego projektu, oczekuje konkretnych
> propozycji i materialow graficznych - wtedy stworze estetyczne
> grafiki przeznaczone na koszulki, oczywiscie o ile bedzie to
> zgodne z prawem.

Pomysły są - jak najbardziej. Mogę je przedstawić niebawem. Ale z tym (c) to nam narobiłeś bigosu. ;]

[#71] Re: Uran said

@Kokos, post #70

Uprzedziłem, że tak zrobie. Nie usłyszałem nie.

A usłyszałeś "tak"?
[#72] Re: Uran said

@mailman, post #71

A czy ja powiedziałem, że się zgodził, tatuśku?

[#73] Re: Uran said

@Kokos, post #70

> Uprzedziłem, że tak zrobie. Nie usłyszałem nie. Zresztą jestem
> osobą myślącą (tak mi się wydaje) i w publikacji tych
> fragmentów nie widzę nic złego.

Gdzie uprzedziles? Bo fragment Twojego maila "Rzuce też temat na forum." wcale nie mowil nic o publikowaniu mojej prywatnej korespondencji, zas innego uprzedzania sobie nie przypominam.

A to że Ty w publikacji moich wypowiedzi nie widzisz nic złego, nie usprawiedliwia tego, że nie wyraziłem na to zgody, więc zrobiłeś to wbrew mojej woli i wbrew etykiecie.

> Pomysły są - jak najbardziej. Mogę je przedstawić niebawem. Ale
> z tym (c) to nam narobiłeś bigosu. ;]

Bigosu to mogliby nam narobic wlasciciele marek i znakow ktorych uzylibysmy bezprawnie.

Przedstaw swoje pomysly. Tylko konkrety prosze.

[#74] Re: Uran said

@uran, post #73

nie zebym bronil Kokosa, ale jako odbiorca ma chyba prawo do publikacji wszelkiej korespondencji skierowanej do niego. ale mozliwe ze myla mi sie systemy prawne juz :)
[#75] Re: Uran said

@Valwit, post #74

Oczywiście że prawo tego nie zabrania, ale nie poczułem się dobrze widząc moje słowa opublikowane bez mojej wiedzy... ja na pewno nie popełniłbym takiej publikacji bez zgody autora.

[#76] Re: Uran said

@uran, post #75

a to całkiem inna para butów i zgadzam sie z Toba w zupełności
[#77] Re: Uran said

@uran, post #75

Parafrazując.. Nie żebym bronił samego siebie, ale wolę zrobić copy&paste i mieć z wszystko dyni, niż opisywać sytuację własnymi słowami, a później w razie nieporozumień tłumaczyć to i owo. Rozwiązanie które sugerujecie, może i jest bardziej eleganckie, ale z pewnością jest też obłudne.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem