Forum » PPA
[#31] Re: RADIO, meeen!

@MDW, post #23

[#32] Re: RADIO, meeen!

@ZigZag85, post #30

To jest emisja testowa, komu dziękować za wyciek linku to wiadomo. :P My się z nim już porachujemy.
Czy będzie emisja na dłużej, to zależy od tego, czy damy radę z transferem, sam serwis PPA już ponad 80GB/miesiąc wysyła, a sami na tym serwerze nie jesteśmy.
Inną sprawą jest materiał - jego legalność, czekam na odpowiedź zaprzyjaźnionego prawnika od spraw netowych. Muzykę scenową możemy śmiało puszczać, nieco gorzej to może wyglądać z grami.

Jeśli chcecie wspomóc, to możecie zgłaszać się do mnie na GG:1063628, konwertować co lepsze modki na mp3 (128kbit, 44.1kHz), a zamieszczę je na serwerze.

Audycje na żywo są możliwe, niestety, trzeba je robić z WinAMPa i pluginu, więc na chwilę obecną ich nie będzie, najwyżej nagrany uprzednio materiał.

Zapytam się na koniec - jest tu jakiś chętny DJ do prowadzenia np. godzinnego bloku z muzyką i komentarzami do niej? :)

[#33] Re: RADIO, meeen!

@Kokos, post #1

"nie ma takiego numeru" OK
[#34] Re: RADIO, meeen!

@Kiv_Master, post #33

PLUM-BEEP rula. :]

[#35] Re: RADIO, meeen!

@SirLEO, post #32

SirLEO napisał(a):

> Jeśli chcecie wspomóc, to możecie zgłaszać się do mnie na
> GG:1063628, konwertować co lepsze modki na mp3 (128kbit,
> 44.1kHz), a zamieszczę je na serwerze.

Będę zamieszczać nowy materiał na FTP-ie w miarę systematycznie so stay tuned. ;]

> Audycje na żywo są możliwe, niestety, trzeba je robić z WinAMPa
> i pluginu, więc na chwilę obecną ich nie będzie, najwyżej
> nagrany uprzednio materiał.

Gucio prawda. Jest masę DJ-skich tooli, które nie dość, że nie są powiązane z winampem to jeszcze są multiplatformowe. :)

> Zapytam się na koniec - jest tu jakiś chętny DJ do prowadzenia
> np. godzinnego bloku z muzyką i komentarzami do niej? :)

Ja jestem. Ale nie wiem czy są chętni słuchacze.

[#36] Re: RADIO, meeen!

@Kokos, post #35

Jumping Jackson Theme Rulez!
[#37] Re: RADIO, meeen!

@Kiv_Master, post #36

BA! :)

Widze, że moje wrzutki póki co rulezują. ;d

[#38] Re: RADIO, meeen!

@Kokos, post #37

Chciałbym Was posłuchać, bo przegapiłem tego posta gdy wchodziliście "w eter". Będzie okazja? Macie jakąś stronkę? Ja chcę :)).

W sumie to i bym mógł pomóc mając czas, ale sprzętowo to nie wiem jakbym miał to zrobić..

W ogóle projekt się przyjął? Realizujecie go? Sorry za mnogość pytań, moja ciekawość nie zna granic.

[#39] Re: RADIO, meeen!

@BagoZonde, post #38

A czytasz czasami wątek od początku?
[#40] Re: RADIO, meeen!

@Kokos, post #35

To poproszę spis tych tooli. :)

[#41] Re: RADIO, meeen!

@mailman, post #39

@Mailman
Nie lubię jak jess za dużo literek, kultura obrazkowa ju noł ;).

Ale tak na poważnie, no oczywiście, że czytałem. Jest tam link, ale nie wiem jak to to się odpala...ło. Do dziś, bo ostatnio próbowałem i:

Podejście #1:
Włączyłem program Streamer, zapodałem listen.pls, który ściągnąłem z tego linku ale nic nie słyszę. No nie znam się, co tu ukrywać.

Podejście #2:
Potem odpaliłem StreAmi, na którym słuchałem kiedyś SlayRadio. No i wpisywałem na różne sposoby i nadal nic.

Podejście #3:
odpaliłem dopiero dziś StreamMP3 przez Rexxa i poszło. Sorry :D. Ale strasznie mi wolno chodzi na 030/50. Save do pliku rula.

[#42] Re: RADIO, meeen!

@BagoZonde, post #41

A próbowałeś AmigaAMP?
[#43] Re: RADIO, meeen!

@mailman, post #42

Swego czasu AmigaAMP zwieszał mi kompa. A że od tamtego czasu nie podrasowałem sprzętu ani nie grzebałem wiele w Workbenchu więc sprawdzę ale boję się reseta :D.

[#44] Re: RADIO, meeen!

@mailman, post #42

Podpiąłem pod Prayer2 jako encoder i jest całkiem całkiem, ale trochę chlupie czasem :D. z MPEGA nie dało się lepiej wycisnąć jakości, a w AmigaAMP po prostu nie wiem, moja niewiedza wynika trochę z faktu, że mam dużo na głowie i zamieniłem się w trolla, LOL!

Ale słyszałem już msx z The Settlers :). Yeah!

[#45] Re: RADIO, meeen!

@BagoZonde, post #44

Powiem Wam jedno :D. Mam 030/50, żadnej dźwiękówki poza zintegrowaną :D. Właśnie słucham sobie jakiegoś radia (no PPA też!! Ale teraz jakiejś Bawełny) dzięki rexxowemu StreamMP3, który podpięty jest do encodera Prayer2.0. Jakość to 11kHz MONO, ale idzie się przyzwyczaić. Piszę tego posta, nic się nie zacina.. A co tam, włączę sobie zapisywanie strumienia. Po prostu są takie chwile w życiu człowieka, że głaszcze swój sprzęt :).

baxx z offtopica:
Życzę Wam pomysłowych kreacji, audycje o jakiś godzinach nt. amigowe to by było coś. Strona z programem, rzecz fajna, ale wiadomo, wszystko co za free - robi się w wolnym czasie.

P.S. Czy czołówka "wejściowa" po włączeniu musi być taka długa ;)? I dlaczego nie mówi tego Amiga, kobieta, którą teraz głaszczę :D.

[#46] Re: RADIO, meeen!

@BagoZonde, post #41

BagoZonde napisał(a):

> Nie lubię jak jess za dużo literek, kultura obrazkowa ju noł

Żałosne...

[#47] Re: RADIO, meeen!

@BagoZonde, post #44

BagoZonde napisał(a):

> Ale słyszałem już msx z The Settlers :). Yeah!

Sir, z tym czeba coś zrobić. ;]

[#48] Re: RADIO, meeen!

@Fei, post #46

@Fei
Och no żartowałem ;). Pare latek temu zapisałem się do stowarzyszenia, które już nie istnieje, ale udało nam się niezły projekt zrobić dzięki dofinansowaniu z programu Make A Connection. No i owe stowarzyszenie miało w statucie, że są przeciwni kulturze obrazkowej. A że dla mnie komiks rula i na rzecz projektu narysowałem kmx, podobnie jak i koledzy, więc wymusiłem zmiany w statucie, by to hasełko wywalić. Do dziś śmiejemy się z tej "kultury obrazkowej".

@Kokos
to znaczy Mensieur Kokos co? :)

[#49] Re: RADIO, meeen!

@BagoZonde, post #48

BagoZonde napisał(a):

> @Kokos
> to znaczy Mensieur Kokos co? :)

To do SirLeo. :) Ktoś tu nadaje przekaz podprogowy, zeby Settlers w TOP10 miało jeszcze wyższą pozycję. ;)

A tak serio to Settlers jakimś cudem są najczęściej puszczane i można się od tego porzygać. :) Te modki powinny być zakazane jak Nothing Else Matters Metallici w sklepie muzycznym. ;d

[#50] Re: RADIO, meeen!

@Kokos, post #49

@Kokos

Haha, myślałem, że to do mnie, bo podprogowo zostały mi naleciałości z ksywki, której używam też i, ale nie zawsze: SirBarthon.

No ja z muzyk Amigowych to bardzo lubiem muzę z JimPower i z LionHeart, Ambermoon czy klimatyczny AlienBreed3dII (raczej nie do radio kawałek), ale R-Type jess ok.

Settlersami można się sfraktalować, to fakt, po tylu godzinach grania w tą grę tym bardziej, dobrze, że można było wyłączyć msx w czasie gry :). Ale miło było usłyszeć.

+ADDITIONAL: a jeszcze zaktualizowałem o to:
Może by zrobić audycję np. godzinną, gdzie możnaby odtwarzać kawałki przysyłane przez autorów. Mam np. kilka swoich modków i thxów, oczywiście trzeba by się tym zająć, przerobić na mp3, odrzucić te denne :). To tylko propozycja. DIY - do it yourself!

Ostatnia modyfikacja: 15.06.07 11:48
[#51] Re: RADIO, meeen!

@BagoZonde, post #50

Aktualnie to takie kawałki leca też. :)
Jak ktoś chce coś konkretnego do radia dorzucić, to trzeba to do mp3 44.1KHz 128 kbit skonwertować i np. do mnie na gg:1063628 się odezwać.
Testy chyba jeszcze do końca miesiąca potrwają.

[#52] Re: RADIO, meeen!

@SirLEO, post #51

mam zgode lk avalonu na wykorzystanie muzy z ich amiogowych gier pod warunkiem uzyskania zgody autorów.

z mojej strony ma Pan blogoslawienstwo, pod warunkiem dzialalnosci non
profit :)

pozdrawiam
tp

>
> 15-06-07, *Tomasz Pazdan (LK Avalon)*

Dogadałem sie także z autorem muzyki do rycerzy mroku

Artur Pietrzak
do Benedykt

Witam,

nie widze problemu, zezwalam ;)

Pozdrawiam
Mobby

www.mobby.nipson.pl
www.myspace.com/mobby1977

Wiem ,że to niewiele ale od czegoś trzeba zacząć . Może ktoś pomoże??

Benedykt

[#53] Re: RADIO, meeen!

@Kokos, post #1

swietny pomysl - nigdy nie wiesz, co cie zaskoczy o 1 w nocy... np. muza z relica i juz serducho pyka szybciej OK
[#54] Re: RADIO, meeen!

@SirLEO, post #51

Radyjko całkiem spoko, to bardzo dobry pomysł, tylko brakuje mi oldschoolowych modułów, zwłaszcza polskich muzyków, zresztą chętnie pomogę mam przeszło 1gb samych polskich modków z czego wiele bardzo unikalnych, zgrywałem wszystkojeszcze ze swoich dyskietek, także w necie raczej tego nie znajdziecie. Jeżeli jesteś zainteresowany to mogę przekonwertować pierwszą partie na mp3. Tylko chciałeś na 128kb/44.1 kHz
a radyjko leci 64kb

[#55] Re: RADIO, meeen!

@exolon, post #54

Jeśli można to *BARDZO* proszę o udostępnienie kolekcji, najchętniej w oryginalnej modułowej wersji, gdzieś na necie.
Polecam torrent, a konkretnie to U-G do którego służą zaproszeniem za wysłaniem PM ;)

---=== WYEDYTOWANY ===---
Zaproszenie wysłane na mail podany w profilu :)

Ostatnia modyfikacja: 18.06.07 14:52
[#56] Re: RADIO, meeen!

@5h00n4y, post #55

Rozmowy prywatne proszę prowadzić prywatnie.
[#57] Re: RADIO, meeen!

@moderator, post #56

[post usunięty: dyskusje z moderatorem]
[#58] Re: RADIO, meeen!

@5h00n4y, post #55

Z moją biedną radiówką to będzie problem coś wystawić, ale mogę Ci to wypalić na dvd i podesłać pocztą, i jak dysponujesz dobrym łączem to możesz sam to potem udostępnić. Daj tylko adres pocztowy na maila lub gg (są w profilu)

[#59] Re: RADIO, meeen!

@exolon, post #54

128 to tak bardziej uniwersalnie, ale faktycznie myślałem przed startem wszystko na 64kbit przerobić, ale wtedy może być chyba gorsza jakość?

Zatem, aby nie komplikować nic na przyszłość, proszę o konwersje do 64Kbit 44.1KHz, MONO.

[#60] Re: RADIO, meeen!

@SirLEO, post #59

Ja bym zostawil jak jest...

Kiedyś tam może się zwiększy jakość streamu, albo zmieni serwer na icecast i będzie wielka akcja uzupełniania wszystkiego na nowo, żeby tylko radio nie pitoliło w 64Kb.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem