Forum » PPA
[#61] AmigaShow 2008

@Kokos, post #37

Hmm...

W sumie jak by nie patrzeć w 2008 minie dziesięć lat od AmigaShow w Warszawie... Może warto by było zrobić gest i stworzyć coś na tamtą skalę wykonując też symboliczny ukłon w stronę inicjatywy Marka Norrisa?

Integracja ami-miłośników byłych jak i aktywnych, prezentacje sprzętów i oprogramowania, do tego rzutniczek i demka, może jakieś composy + jedzonko..

Myślę, że to jest do zrobienia. Byłoby to niesamoiwte wydarzenie!

Najgorsze jest to, że ja nawet własnych urodzin nie potrafię zorganizować, a co dopiero takiego spotkania.. Dlatego gorrąco namawiam. To byłoby wielkie!

Ostatnia modyfikacja: 27.06.07 21:13
[#62] Re: AmigaShow 2008

@Kokos, post #61

A czemu akurat Warszawa? Ja bym optował za Krakowem

[#63] Re: AmigaShow 2008

@koodlaty, post #62

Mało Wam Krakowa? :>

Poza tym jak widać wiele osób jest za spotkaniem w Warszawie. Brakuje organizatora.

A jak AS'08 to tylko w Warszawie. Tamta miejscówka była świetna (tak, byłem tam ;d - na okładce MA też jestem ;d). ;]

[#64] Re: AmigaShow 2008

@Kokos, post #63

To do dzieła; organizuj spotkanie

[#65] Re: AmigaShow 2008

@koodlaty, post #64

Ucz mię..

[#66] Re: AmigaShow 2008

@Kokos, post #65

Ucz się na błędach ;)

[#67] Re: AmigaShow 2008

@koodlaty, post #66

Gdybym obrał Twój sposób to AS byłby najwcześniej w 2012 (to magiczna data - takie same szanse na udane party ;d). :]

[#68] Re: AmigaShow 2008

@Kokos, post #63

Bardzo proszę o trzymanie się tematu. Chcecie sobie w Warszawie organizować, to załóżcie osobny topic. Ten jest od odzielania informacji na temat zlotu w UD.

[#69] Re: Integracyjny zlot PPA.

@BULI, post #59

do UD mam jakies 50km niecale

[#70] Re: Integracyjny zlot PPA.

@g00pher, post #69

Witam.
Jak bedzie ustalony termin to dajcie mi znac.
Mieszkam kolo Rzeszowa i jakbym jechal to moglbym kogos zabrac po drodze.
Pozdrawiam.
[#71] Re: Integracyjny zlot PPA.

@GumBoy, post #1

Termin został ustalony. Zaczynamy w poniedziałkowe popołudnie 9 lipca.
GG: 1852675 w razie dalszych pytań.

[#72] Re: Integracyjny zlot PPA.

@GumBoy, post #71

Mogłeś jeszcze dać jakieś info o partyplace. ;)

Dla jadących autem od strony Rzeszowa/Sanoka/Leska trafienie będzie bezproblemowe. Jadąc do Ustrzyk po prawej będzie stacja benzynowa, tablica Ustrzyki Dolne, mijamy dwa mosty, za drugim skrecamy w lewo w drugą ulicę (Jana Pawła II), po prawej będą dwa bloki, po 20-30 metrach skręcamy w prawo w drugą ulicę (przy drugiej latarni) i wjeżdżamy na plac drugiego bloku. Blok ma dwie klatki, dla odmiany idziemy do pierwszej od wjazdu i dzwonimy domofonem pierwszy przycisk od góry dłuuugo, albo jak otwarte, to idziemy na samą górę po lewej.

Jadąc autobusem wjedziemy do centrum miasta, wysiadamy w parku (park, tfu! Betonowy syf jak cholera, masę drzew wycięli, kikuty zostawili i beton wylali) i wracamy wzdłuż głównej ulicy z 200 metrów. Po lewej miniemy Straż Pożarną, z prawej będzie napis z krzaków 'Ustrzyki Dolne', mijamy taką ładną kamieniczkę i sklep komputerowy i za nim skręcamy w prawo i zobaczymy dwa bloki z lewej idziemy do tego drugiego, biały, z dużymi lożami. Mijamy jedną klatkę i idziemy do następnej, tej bliżej wjazdu na plac przed blokiem i dzwonimy domofonem pierwszy przycisk od góry dłuuugo, albo jak otwarte, to idziemy na samą górę po lewej.

Jadąc pociągiem (zewsząd się jedzie do Zagórza, tam przesiadka na Ustrzyki) dojeżdżamy na drugi koniec miasta. Po wyjściu ze stacji zobaczymy przystanki autobusowe, idziemy wzdłuż nich do głównej ulicy i skręcamy do miasta - w lewo i cały czas główną drogą. Po prawej miniemy szkołę, 10m dalej z lewej będzie budka z lodami. Mijamy most, po prawej bedzie liceum, idziemy dalej, uważamy na lampę na środku chodnika (chodnik po prawej stronie drogi, idąc do miasta)(jakiś idiota ją tam niedawno postawił), po lewej mijamy duuży dom handlowy Halicz, dochodzimy do parku (park, tfu! Betonowy syf jak cholera, masę drzew wycięli kikuty zostawili i beton wylali) mijamy go idąc cały czas wzdłuż głównej ulicy z 200 metrów jeszcze. Po lewej miniemy Straż Pożarną, z prawej będzie napis z krzaków 'Ustrzyki Dolne', mijamy taką ładną kamieniczkę i sklep komputerowy i za nim skręcamy w prawo i zobaczymy dwa bloki z lewej idziemy do tego drugiego, biały, z dużymi lożami. Mijamy jedną klatkę i idziemy do następnej, tej bliżej wjazdu na plac przed blokiem i dzwonimy domofonem pierwszy przycisk od góry dłuuugo, albo jak otwarte, to idziemy na samą górę po lewej.

SirLEO chyba i tak wszyscy w Ustrzykach znają. :D Nazwisko na domofonie - Żegleń. Jakby co, to można mi na gg podać swoje komórki, to ktoś wyjdzie.

Miłej jazdy, do zobaczenia na miejscu, a dla tych, co nie mogli, zrobimy kolejny zlot w sierpniu. :)

Nocleg na działce u miejscowego amisza, mały domek i namioty, dogadywać z GumBoyem kto namiot bierze!

[#73] Re: Integracyjny zlot PPA.

@SirLEO, post #72

Integracyjny zlot PPA za nami. Fotki są tutaj: http://www.ppa.pl/sirleo/zlot/

Było 6 różnych osób, niestety brakuje na zdjęciach Tygrysa (wybacz, nadrobimy to), który był na krótko, ale był.

Może w sierpniu będzie ciąg dalszy na tydzień i dojadą Ci co nie dali rady teraz.

Zapraszam nawet poza zlotami. :)

[#74] Re: Integracyjny zlot PPA.

@SirLEO, post #73

Toż to jakiś obóz przetrwania!

[#75] Re: Integracyjny zlot PPA.

@mailman, post #74

Napisz jeszcze czy to dobrze czy nie, bo nie wiem co myśleć. :)
Od początku było wiadomo, że to nie będzie impreza typowo komputerowa, choć prezentację AmigaOS 4.0 lub MorphOS 2.0 chciałem zrobić, jednak każdy wolał iść na górę pod las i na świeżym powietrzu się piwka napić. :D
A za mało osób było, żeby zrobić wypad nad Soline lub na Połoniny.

[#76] Re: Integracyjny zlot PPA.

@SirLEO, post #75

No właśnie! Gdzie w tym wszystkim Amiga? Ani motyla, ani boing balla nie ma na żadnym foto...

[#77] Re: Integracyjny zlot PPA.

@SirLEO, post #75

Napisz jeszcze czy to dobrze czy nie, bo nie wiem co myśleć.

Źle. I co to ma wspólnego z PPA?

A za mało osób było, żeby zrobić wypad nad Soline lub na Połoniny.

Dobierano terminy, aby większości pasowało, a tutaj raptem trzech widzę. Poza tymi trzema (i Tygrysem nieuwiecznionym na fotkach) to ktoś jeszcze był?

[#78] Re: Integracyjny zlot PPA.

@mailman, post #77

I totally agree.

[#79] Re: Integracyjny zlot PPA.

@Kokos, post #78

Może PPA-owce też łączy tylko komputer i bez niego nie chcą się obejmować?

[#80] Re: Integracyjny zlot PPA.

@Fei, post #79

Może.

Anyway, ja to widzę inaczej.. Ktoś chciał się spotkać z kolegami, zrobić to i tamto, tu i tam i wszystko fajnie... tylko po kiego to nazywać Zlot PPA? Śmiszne to deko.

[#81] Re: Integracyjny zlot PPA.

@Kokos, post #80

Bowiem w planach było spotkanie 4-5 redaktorów PPA, wyszło jak wyszło i zostało tylko dwóch. Terminy zrobiły swoje. Cały czas pisałem, że to impreza towarzyska, a nie modlitwy do kawałka krzemu. ;) No, może GumBoy do PSP się modlił i wznosił ołtarzyk, co widać na dwóch fotkach.

Planowane były nawet wycieczki po okolicy i Bieszczadach, nie było jednak sensu, mecz sobie przy piwku pooglądaliśmy. Chłopaki się dużo nagadały, a tak, o Amigach właśnie też.

[#82] Re: Integracyjny zlot PPA.

@SirLEO, post #81

Impreza po prostu plenerowa, nie amigashow/meeting/party . Ja będę za tydzień w tych okolicach, ale trochę bardziej na południe, tam gdzie Ustrzyki Górne leżą.
[#83] Re: Integracyjny zlot PPA.

@Kokos, post #80

Kokos napisał(a):

> Anyway, ja to widzę inaczej.. Ktoś chciał się spotkać z
> kolegami, zrobić to i tamto,

Na wypoczynek i rozrywkę, w miłym towarzystwie. Pogadanki też mile widziane. Od początku mówiłem, że to nie zjazd zdominowany przez komputery, bo takich wystarczająco dużo jest. Raczej odpowiednich niegdysiejszego RR Meeting.

> tu i tam i wszystko fajnie...

A żebyś wiedział.

> tylko po kiego to nazywać Zlot PPA? Śmiszne to deko.

Żeby się mogli spotkać na żywca ci, co się z PPA i #ppa znają. I wielu miało na to ochotę tylko terminy się rozjechały a 3 osoby wykruszyło kilka dni przed.

Next time trzeba będzie ustawić termin na sztywno ze sporym wyprzedzeniem i kropka.

[#84] Re: Integracyjny zlot PPA.

@Fei, post #79

Fei napisał(a):

> Może PPA-owce też łączy tylko komputer i bez niego nie chcą się
> obejmować?

Widzisz, na to chyba wygląda. Pewnie woleli by macanie sprzętu i ochy i achy do MOSa i OS4, niż rozmowy ze znajomymi. Pewnie wolą rozmawiać przez forum.

[#85] Re: Integracyjny zlot PPA.

@GumBoy, post #84

No to mają pecha. Nie wiedzą co to prawdziwy plener jest.
Przykre. ;)

[#86] Re: Integracyjny zlot PPA.

@MinisterQ, post #85

MinisterQ napisał(a):

> No to mają pecha. Nie wiedzą co to prawdziwy plener jest.
> Przykre. ;)

Nawet bardzo.

Zaczynam poważnie się zastanawiać nad wprowadzeniem do słownika terminu "komputerowy zboczeniec" ;)

[#87] Re: Integracyjny zlot PPA.

@GumBoy, post #86

cholera, wiem co to plenery - wiec sie nie zalape....:( :P

[#88] Re: Integracyjny zlot PPA.

@Kaczus, post #87

E.. było super.. chociaż bez AMI, (swojej nie przywiozłem bo co to za satysfakcja pokazywać amige amigowcowi ;) no i ten tower w autobusie- za stary juz jestem na takie rzeczy..) W zasadzie kompów jako celów samych w sobie nie było, ale dyskusje bardzo AMIGOWE były (jak za starych dobrych czasów każdy by sie dał pociąć za AMI.. po kilku piFkach ok, racja ) i nie ma co porównywac tego do forum- inna baja..jak byłi by naprawde chetni to mozna by pomyśleć o AMIparty- sala, projektor, amiga conajmniej 2 (A1200 "zerowa" i mocno wypasiona) wszystko to jest w naszym "bieszczadzkim" zasięgu OK
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem